stanilabg Публикувано Март 9, 2010 Report Share Публикувано Март 9, 2010 Можеш да се опиташ принудително да го зададеш отново като такъв. Друго не ми хрумва на този етап. А и нямам Opera 10.50 инсталирана, за да тествам директно. Получи се, но след като поставих отметки да отваря http/https. Не си спомням досега да съм го правил допълнително. :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
elichka Публикувано Март 25, 2010 Report Share Публикувано Март 25, 2010 Здравейте.Имам следния проблем с Опера. Попринцип прозорците на my documents и my computer са ми направени да са полупрозрачни(не знам как се нарича това). Обаче след натискането на някаква комбинация от клавиши операта също стана полупрозрачна, което я прави фактически почти неизползваема. Моля, ако някой знае как мога да разреша проблема да помага. Мога ли от някъде да го изключа това нещо. Мислех си дали би помогнало ако деинсталирам операта и после пак я инсталирам?На прикачената картинка се вижда как е операта ми в момента с word отворен под нея Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 25, 2010 Report Share Публикувано Март 25, 2010 Версията на Opera е? Операционната система е? Какви точно клавишни комбинации? Инсталирани ли са програми за промяна на облика?Хайде де, дай нещо реално полезно, с което да работим. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m0rgan Публикувано Април 16, 2010 Report Share Публикувано Април 16, 2010 (Редактиран) И аз да се вкюча с проблемче с Opera. Предимно сърфирам в facebook и youtube, oт където поствам линковекъм песники в страницата ми. От 2 дни при влизане в youtube не мога да гледам каквоти и да е клипче,изписва ми че иска upgrade на adobe flash player. Всичко ок, влизам си тегля си от сайта на adobeинсталирам и ... нищо. Влизам в youtube и пак ми иска upgrade. А като постна примерно линка на някое клипче в страницата на фб там си ми се отваря и си слушам музичка никакъв проблем.OS Windows XP SP3 Opera 10.51 bild 3315. Никакви скинове, никакви джаджи нищо не съм добавял. ето и 2 шота за улеснение p.p. с други browser-и нямам никакви проблем, но там пък имам проблем с Facebook Редактиран Април 16, 2010 от m0rgan Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 16, 2010 Report Share Публикувано Април 16, 2010 Това е общо взето проблем на Google, ако не се лъжа. Има възможност за заобикаляне:1) изтегли прикачения архив:YoutubeProtectionRemover.zip;2) разархвирай го в папка по избор;3) в Opera иди в настройките на браузъра: Ctrl+F12 -> Advanced -> Content -> JavaScript Options...;4) кликни Choose... и посочи папката, в която разархивира файла, и потвърди с OK на всички прозорци;5) рестартирай Opera.Това трябва да помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m0rgan Публикувано Април 16, 2010 Report Share Публикувано Април 16, 2010 казвали ли са ти че си златен ? сигурен съм че са и то не веднъж, отбележи си го пак Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Април 16, 2010 Report Share Публикувано Април 16, 2010 Не е лошо да го постави в C:\Documents and Settings\ИМЕ\Application Data\Opera\UserJS, защото ако има други скриптове няма да работят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 16, 2010 Report Share Публикувано Април 16, 2010 И това също е разумен вариант. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m0rgan Публикувано Май 2, 2010 Report Share Публикувано Май 2, 2010 opera-та взима здравето на машинката, дърпа страшно много ресурс.... някаква идея как да го оправя ?Оpera 10.53 3374 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Май 2, 2010 Report Share Публикувано Май 2, 2010 Настройки (Ctrl + F12) => Разширени => Избираш "Посетени". Аз в "Кеш на паметта" съм задал 60Mb, а в Кеш на диска - 20MB. Все пак, не очаквай чудеса - стойностите пак ще са си над 100Mb. На мен, преди да направя посочените настройки, ми лапаше дори над 300Mb виртуална памет. Виж и при теб как е положението: От Task Manager => View => Select Columns => Слагаш отметка пред Virtual Memory Size => OK. Нещо друго: количеството на заеманата памет нараства прогресивно в релация с това, колко често презареждаш страниците, които си отворил. Колкото по-често е - толкова повече засмуква. Ако известно време не ги закачаш (~5-10 min), част от ангажираното количество се освобождава. Освен това, при минимизиране на Opera, автоматично се връща час от паметта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Юли 28, 2010 Report Share Публикувано Юли 28, 2010 Има ли аналог на изброените добавки за Mozilla при Opera и ако има кои са те?1. WOT2. NoScript3. Adblock Plus4. No Refferer Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 28, 2010 Report Share Публикувано Юли 28, 2010 1. За целта можеш да пробваш WOT For Opera. Потребителски JavaScript е. Доколко работи както аналогичното допълнение за Firefox не знам, защото нито Firefox ползвам, нито ме вълнува глупавия Web Of Trust. Чудя се защо хората му отдават толкова значение, след като често информацията е крайно пристрастна и дори неточна.2. Виж BlockIt. Отново потребителски JavaScript. И отново: нямам точна представа колко точно копира NoScript за Firefox, защото не ползвам последния и не си осакатявам сайтовете. Иначе в Opera си има опция за централно спиране на изпълнението на скриптове, както и може за всеки сайт да се настройва поотделно: десен клик -> Edit Site Preferences... -> Scripting, но уж BlockIt предоставял малко по-голяма гъвкавост.3. Отново: не знам въпросното допълнение точно как работи под Firefox, но Opera си има вградена опция за блокиране на реклами - десен клик -> Block Content.... Има и AdBlock for Opera, който обаче не знам доколко подобрява/улеснява блокирането.4. Тук не мога да помогна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Юли 29, 2010 Report Share Публикувано Юли 29, 2010 За пореден път ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ, Night_Raven! WOT го използвам по навик. Не че се ровя много по разни съмнителни сайтове. По скоро разчитам да блокира сайтове, които детето е отворило след клик върху някоя съмнителна реклама. Които успявам ги блокирам предварително с Adblock Plus. Останах страшно очарован от вградената опция при Opera за блокиране на реклами. Много е по-удобна и лесна за използване от Adblock Plus. За съжаление още в началото се сблъсках с проблеми. При опит да потърся драйвери за моето дъно в официалния сайт, се получи това:Ето как е с Internet Explorer:При Firefox също всичко си е нормално. Не че няма друг начин да вляза и да ги намеря, но се озадачих, защо се получава така? Настройките на браузъра засега са по подразбиране. Друг проблем се появи, когато съвсем случайно се опитах да изтегля Winamp, също от официалния сайт. Когато кликна върху този прозорец:Отваря се един изскачащ прозорец (1.), който блокира браузъра и докато не го рестартирам и след това стартирам отново, не ми позволява да изтегля Winamp. Ето тук съм го уголемил:Също му намерих цаката. Настроих да се блокират изскачащите прозорци (по подразбиране е "Блокирай нежеланите"). Този прозорец, тогава се блокира, аз кликам върху click here (2.) и програмата вече може да се изтегли.Не знам, това някаква вградена защита ли е или бъг? Забелязах също, че когато въпросния прозорец изскочи, заеманата памет рязко се покачва. Отново този проблем не съществува с другите два браузъра. При тях като кликна за изтегляне на Winamp, прозореца изскача за части от секундата (отново в горния ляв ъгъл) и после ми се предоставя възможност за сваляне на файла. Иначе наистина мисля, че страниците в Opera се отварят по-бързо от Firefox, както е по всеобщо мнение. Дано не откривам други проблеми. Поздрави на всички! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 29, 2010 Report Share Публикувано Юли 29, 2010 В общия случай проблемът със сайта на ASUS се дължи на олигофрените, които са го правили и не са се съобразявали със стандарти. Всъщност това се отнася и за сайта на Winamp, ако не се лъжа. При мен обаче не забива сайта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 29, 2010 Report Share Публикувано Юли 29, 2010 1. За сайта на ASUS - да и при мен така се получава - вероятно някаква несъвместимост.2. За изскачащият прозорец - дължи се на това, че Opera отваря инсталационния файл като текстов... Пак си късметлия, че Winamp не е много голямо приложение... Представи си някоя дистрибуция на Linux, отворена като текстов документ... Вероятно това се дължи на погрешно изпратена от сървъра информация за типа на файла, което води до погрешно разпознаване. Opera e по-консервативен браузер в това отношение и когато сървърът, който хоства дадено приложение, което искаш да свалиш започне да прави "чупки" и не спазва точно протокола за разпознаване/сваляне, се получават резултати, като описания от теб. Предполага се, че това неудобство трябва да е отстранено в последната тестова версия на Opera: Opera 10.61 Build 3467 Release Candidate 1 - CORE-31141 (Opera treats binary files as plain text (opening it in the browser instead of showing download dialog)). Все пак, можеш да си даваш и десен бутон върху линка: "Запиши като"3. Ако срещнеш проблеми със свалянето на файлове, с разширение *rar, погледни за решения в тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост