Jump to content

Съветчета за поредната конфигурация

Препоръчан пост

Намекваш, че може да има проблеми с VGA вход?

Да, точно. LCD-мониторите работят с цифров сигнал, няма нужда от цифрово-аналогово преобразуване на сигнала.

Сподели другаде

• Отговори 403
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Не мисля, че би имало проблем и с VGA. Всеки монитор, който не е сглобяван в час по трудово в Китай и не е боклук, може да се справи достатъчно добре и със сигнал по VGA. Митове и легенди са това, че DVI е категорично по-добро.
Сподели другаде

Не мисля, че би имало проблем и с VGA. Всеки монитор, който не е сглобяван в час по трудово в Китай и не е боклук, може да се справи достатъчно добре и със сигнал по VGA. Митове и легенди са това, че DVI е категорично по-добро.

Абе аз да му кажа на човека, пък вие си приказвайте каквото си искате. Винаги могат да се намерят опоненти. За качеството съм го установил от личен опит, че е по-добро и спестява потенцални проблеми с картината.

Сподели другаде

Ами, ти си му казвай, ама е редно да се намесим и ние, че да не се самозабравиш и да го пратиш човека в някоя канавка (така да се каже) с разни "майсторски" съвети.

DVI интерфейсът има предимство, да, но то е по-скоро теоритично, отколкото реално. За един обикновен потребител е абсолютно все тая. Разбира се ако вземе монитор с VGA и DVI, нека си го свърже по DVI, но да не е да се наплаши човекът и да си мисли, че с VGA ще бере само ядове и да отпише напълно всякакви монитори, които нямат DVI, а имат само VGA.

Сподели другаде

Ами, ти си му казвай, ама е редно да се намесим и ние, че да не се самозабравиш и да го пратиш човека в някоя канавка (така да се каже) с разни "майсторски" съвети.

DVI интерфейсът има предимство, да, но то е по-скоро теоритично, отколкото реално. За един обикновен потребител е абсолютно все тая. Разбира се ако вземе монитор с VGA и DVI, нека си го свърже по DVI, но да не е да се наплаши човекът и да си мисли, че с VGA ще бере само ядове и да отпише напълно всякакви монитори, които нямат DVI, а имат само VGA.

Аз така правя - отписвам всички монитори без DVI-вход, пък който иска нека смята, че няма смисъл.

Сподели другаде

Аз така правя - отписвам всички монитори без DVI-вход, пък който иска нека смята, че няма смисъл.

Браво на теб. А ще предоставиш ли доводи? Не говоря за "може да има проблеми с VGA", защото това нищо не значи. Визирам по-конкретни примери, с които да докажеш твърдението си.

Сподели другаде

Благодаря на всички за бързите отговори.Ще се възползвам от напътствията.В спора се ражда истината.Само не знам колко ще се наложи да се доплаща.
Сподели другаде

Браво на теб. А ще предоставиш ли доводи? Не говоря за "може да има проблеми с VGA", защото това нищо не значи. Визирам по-конкретни примери, с които да докажеш твърдението си.

Няма, защото вече ги казах.

Сподели другаде

Моля да не превръщате полезната тема в спор на авторитети! ;)

За колегата,който ще ъпгрейдва - наскоро взех твърд диск WD1001FALS - оказа се,че при всяко включване издава кратък стържещ звук. Занесох го обратно - онези от фирмата казаха,че са го тествали 24 часа със съответното приложение от сайта на WD - и нямало проблеми. За информация - пробвах с една програма скоростта на запис - показа малко над 90 MB/s.

За монитора - моят е Asus MB19TU - има двата вида входове. Не съм пробвал на DVI,но един приятел ми каза,че не е видял разлика. Ако видеокартата има VGA и DVI,предлагам да си го свърже с обикновеният кабел,който по принцип трябва да си върви с монитора и да не се "набутва" да взима още един кабел. :)

За захранването - разбрах,че няма да взимаш на Корсар,но все пак да споделя - от един сайт разбрах,че HX-enthusiast, TX-mainstream,VX-budget.

Сподели другаде

Само в началото ли има стържене? После продължава или прекъсва и започва да работи нормално?

Да,само в началото за около секунда. Иначе си работи нормално,доколкото мога да преценя. :) Не е лошо да имаш вентилатор отпред на кутията и да няма други дискове точно под и над този харддиск.

Сподели другаде

Нормално е дискът да издава някакъв звук при стартиране, защото все пак тогава е подложен на огромен товар като последното съвсем не означава, че този звук ще го има и при работа в OS след това.

Относно монитора и интерфейсите - не виждам смисъл да се обсъжда, защото почти всеки добър монитор има и DVI. При условие и че всички нови видеокарти са с DVI е пределно ясно, че той ще се ползва. Относно разликтие - в най-добрия случай DVI ще даде малко по-ярки и наситени цветове, но това може да се забележи само и единствено, ако мониторът се пусне последователно през VGA и DVI, ако има и двата интерфейса.

Относно захранванията на Corsair - да, добро разяснение, но само да допълня, че макар и бюджетна VX серията е много качествено изпълнена и съответно стабилна.

Сподели другаде

Имали някаде във форума тема как се слобява компютър че не можах да намеря(в нета търсих и нямерих само 2 видео файла),но друго си е подробно обяснено.Ако някой знае да пусни линк или на ЛС.Че скоро ще ми се наложи да си купя нов компютър а не искам готова конфигурация.Въпроса ми не е в подходящия раздел ама да не пускам нова тема само за това.
Сподели другаде