ozic Публикувано Април 6, 2009 Author Report Share Публикувано Април 6, 2009 Отново се появи същият проблем :(. Преинсталирах Уиндоуса, започнах да инсталирам програми. Някои програми искат рестарт, след като се инсталират. Рестартирах лаптопа 2-3 пъти и след последният рестарт всичко изчезна и настройките бяха така все едно току-що съм го преинсталирал. Изчезнаха ми и програмите :(. Според вас къде може да е проблема: 1. Проблемът да е в лаптопа. 2. Версията на Уиндоуса ХР да е калпава. 3. Лаптопа се препоръчва да е с Виста и има диск с драйвери. Може ли проблема да е в това, че му слагам ХР? Бях се сетил още някоя въазможна причина, но е забравих. Ако се сетя ще е напиша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 7, 2009 Report Share Публикувано Април 7, 2009 1. Не би трябвало.2. Възможно е. Каква е точно?3. Също не би трябвало. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 8, 2009 Author Report Share Публикувано Април 8, 2009 Ами ХР е, но каква точно не знам. В коментарите пишеше, че много хора са доволни от нея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 8, 2009 Report Share Публикувано Април 8, 2009 Ако е самоделка, директно приемай, че е от нея и я смени. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 8, 2009 Author Report Share Публикувано Април 8, 2009 Смених е, но ми излезе това съобщение при инсталацията: Натиснах Ентер и ми излезе това: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 8, 2009 Report Share Публикувано Април 8, 2009 Ще трябва да си вградиш драйвери за SATA контролера в инсталационния диск или да обърнеш SATA контролера в режим IDE. Хвърли око на тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 8, 2009 Author Report Share Публикувано Април 8, 2009 SATA контролера е обърнат в режим IDE, но пак същата работа. Темата, която си ми дал, не мога да е разбера, защото ръководството за работа с програмата е на английски. С nLite мога ли да вградя драйверите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 8, 2009 Report Share Публикувано Април 8, 2009 Да, можеш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 8, 2009 Author Report Share Публикувано Април 8, 2009 С nLite вградих драйверите и после пак със същата програма отсраних някои компоненти. Направих файловете в ИСО формат и записах на диск "новия" ХР. Сложих диска и рестартирах лаптопа. Влязох в БИОС и излязох, но не ми даде да започне инсталацията, а направо зареди сегашната ОС. Къде ми е грешката? P.S. Ще обясня подробно какво правя. Версията на ХР-то е с разширение ИСО. Кликам 2 пъти върху нея и ми дава да е разархивирам. След разархивирането се получава папка с тези файлове: Отварям nLite и натискам да интегрирам драйвери. Избирам "Папка за множество драйвери" и после не знам кой драйвер да избера: Досега избирах цялата папка, но явно не става така :(. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Април 8, 2009 Report Share Публикувано Април 8, 2009 Влезе и излезе в биоса? Зададе първо стартиращо устройство да е CD/DVD? Записа промените преди и излезе? Тези стъпки са описани в нашите ръководствата за инсталиране на Windows XP/Vista/7 ЕДИТ:Направи boot cd през nlite? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 8, 2009 Author Report Share Публикувано Април 8, 2009 Да, така направих, а драйверите за САТА ги взех от сайта на АСУС. Там при драйверите пише едно САТА. Изтеглих го и мисля, че това са драйверите. P.S. Не знам за кой път, но след като пипна версията на ХР с nLite не ми зарежда диска да преинсталирам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 8, 2009 Author Report Share Публикувано Април 8, 2009 Направих буутващ диск с Н-Лайт, но пак ми изписа, че иска драйвери за САТА. Откъде да сваля драйвери, че май от сайта на АСУС не стават или аз не знам как да ги вградя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 8, 2009 Report Share Публикувано Април 8, 2009 Драйверите за SATA контролера трябва да се намират на сайта на производителя на дънната платка. Ако е лаптоп, на сайта на производителя на лаптопа. Разбира се ако лаптопът е проектиран за Vista, може да няма отделен пакет, защото Vista няма нужда от такива драйвери. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 8, 2009 Author Report Share Публикувано Април 8, 2009 След разархевиране на драйверите от сайта на ASUS в папката има тези файлове, а в папката Driver има още две папки, в които има по 4 файлчета. На картинката съм отбелязал кои две папки се намират в папката Driver. Можеш ли да ми кажеш кои драйвери трябва да вградя, за да е всичко ОК, защото пише, че за да вградя драйвери трябва да са разархевирани, а не с разширение ЕХЕ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 8, 2009 Report Share Публикувано Април 8, 2009 Какъв точно е лаптопът? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост