Jump to content

Няколко въпроса за лаптоп.


Препоръчан пост

С УИН ХР Про СП3 съм.

 

1. Махнах всички звуци на УИН-а, но когато лаптопа стартира се появява логото на АСУС и има един неприятен звук. Него как да го махна?

 

2. Откъде да изтегля Джава Скрипт, защото на някои сайтове не ми показва логото, а има и неща в самите сайтове, които също не отваря.

 

3. На Таскбара имам една иконка за звука. (Предствлява едно говорителче.) Когато намалям или увеличаам звука издава отвратително бипкане. Как да го премахна това бипкане?

 

4. Искам лаптопа да го държа включен по 2-3 дена. Четох, че за да не му стане нещо е добре да извадя батерията. По този начин се съхранявала и самата батерия. Вярно ли е и ще му стане ли нещо ако го държа толкова време включен?

 

5. Записвачката не ще да записва дискове. Само може да разчита и да копирам информация от тях. Защо се получава така?

 

6. Записах един диск от компютъра и исках да му копирам съдържанието в лаптопа, но на два филма спира. Смених диска, но на същите филми ми спира пак и изписва, че копирането не може да продължи. Защо?

 

7. Сега установих, че и филмите не ми тръгват. На 10 филма 2-3 тръгват с БС Плейър, а дргуите само с ГОМ Плейър. Даже и с Уиндоус Медия Плейър не тръгват, а на настолния нямам проблем с БС Плейъра. На лаптопа изтеглих най-новите кодеци К-Лайт.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 41
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

1. Това си зависи от софтуера на ASUS (явно). Никой не те е карал да го инсталираш. :)

2. JavaScript си се поддържа от всички браузъри и си е вграден. Няма нужда да се инсталира нищо отделно. Или сайтът има някакви проблеми, или имаш софтуер, който пречи на тези скриптове.

3. Това бипкане идва от вградения в компютъра говорител. Може да се се забрани драйвера за говорителя и така няма да бипка при промяна на нивото на звука, но и няма да работи въобще говорителя под Windows, така че или всичко, или нищо. Междинно положение няма. Ако си заинтересован:

- Start -> Run -> пишеш devmgmt.msc -> OK;

- меню View -> Show hidden devices;

- в новопоявилата се секция Non-Plug and Play Drivers намираш Beep, кликаш с десния бутон върху него и избираш Disable;

- потвърждаваш с Yes;

- отказваш с No на въпроса за рестарт;

- кликаш отново с десния бутон Beep и избираш Properties;

- кликаш таб Driver, след това бутон Stop, от падащото меню избираш Disabled и накрая кликаш OK;

- кликаш Yes, за да се рестартира системата.

4. Виж тази тема дали няма да ти е от помощ.

5. Доста относително е и не може да се каже ей така, все едно се махва с магическа пръчица. Трябва повече информация. Има дооооста теми из форума за проблеми с четене/запис на различни оптични устройства. Можеш да потърсиш.

6. Защо слънцето залязва? Защо дишаме въздух? Трудно е да се отговори, нали? И на мен ми е трудно да ти отговоря на такъв въпрос, без да си дал грам подробна информация.

Link to comment
Сподели другаде

5. Търсих, но отговор не намерих :(.

 

6. Ами то няма друга информация. Диска е презаписващ и на настолния си работи нормално, но съдържанието му не мога да го копирам на лаптопа. За пръв път ми прави такива номера. Досега съм копирал около 20 диска на лаптопа и всичко е ОК.

Link to comment
Сподели другаде

5. Аз не казвам, че ще намериш отговор, а че ще намериш теми, в които се обсъждат проблеми, които МОЖЕ да ти помогнат. В тези теми аз (и не само) съм искал най-различна информация, за да се установи къде е проблемът.

6. Е, как да няма допълнителна информация? Извежда съобщение за грешка? Включва вой на сирена и визуална аларма? Изстрелва фойерверки? Започва да бяга из стаята, крещейки? Какво по дяволите "прави" компютърът?

Link to comment
Сподели другаде

6. Излиза ми ето това съобщение:

 

 

 

Давам ОК и всички процеси по прехвърляне спират :(.

 

7. Проблема с филмите си остава.

 

П.П. Филмите ги оправих. Проблемът беше, че при разархевирането на пакета с кодеци не съм сложил отметка на едно място.

Link to comment
Сподели другаде

6. Cyclic redundancy check е грешка, която се появява при невъзможност самото устройство физически да прочете диска. Дискът не е записан добре или самото устройство не е достатъчно добро при четене в случая, за да се справи. Пробвай да запишеш диска отново, като го изтриеш напълно (full erase) и го запишеш на по-ниска скорост, ако си го записал на висока. Ако това не помогне, но дискът се чете въпреки всичко на други устройства, значи проблемът е в устройството на лаптопа.

7. Тази точка си я добавил по-късно и не съм я видял. Не мога да дам информация, без да знам за какви точно филми става въпрос - какви са контейнер, видео и аудио форматите като за начало.

Link to comment
Сподели другаде

Засега съм доволен, но:

 

4. Не разбрах дали от продължителната употреба може да му стане нещо на лаптопа. Да изгори, дъно, процесор, т.е. лаптопите пригодени ли са за такава дълга работа? Също не ми стана ясно на мястото на батерията какво да сложа, защото стои дупка и ще се замърси.

 

5. Оправи се. Явно е било от диска. Имам чувството, че на лаптопа записвачката е по-чувствителна към надраскани дискове.

 

6. Купих нов диск и си работи перфектно.

 

7. Всичко е ОК.

 

 

П.П. Night Raven малко по-нагоре спомена нещо за софтуера на АСУС. Има ли начин да го махна и да сложа друг и какъв е начина?

Link to comment
Сподели другаде

4. Не би трябвало да има някакви особени проблеми. Махането на батерията се прави по-скоро с цел удължаването на нейния живот, а не нещо друго. По принцип лаптопите не са предвидени да работят дълго време, без "почивка". Разбира се това не значи, че ако даден лаптоп работи да речем цели 2 дни, ще се взриви след това. И все пак използването на лаптоп като настолен компютър не е от най-добрите идеи. То затова си има настолни компютри и преносими такива. Идеята на вторите е да са подръка при нужда. При тях се жертва производителност и възможност за продължителна работа под натоварване за сметка на преносимост и наличие на максимално количество екстри в минимален размер. Лаптопите имат повече проблеми с охлаждането, защото самият им дизайн е насочен по-скоро към компактност, което прави ефективното охлаждане доста голямо предизвикателство. Така не само лаптопът загрява повече, което води до леко съкращаване на живота на компонентите, защото основният враг на всеки компютър/лаптоп е високата температура, но и се пълни повече с прах, а чистенето не е толкора просто, колкото е при настолен компютър.

 

5. и 6. Да, това казах и аз: самото оптично устройство на латопа явно не е достатъчно добро за четене по принцип или в конкретния случай с конкретния вид носител.

 

За софтуера на ASUS не мога да кажа, защото не знам точно какъв софтуер на ASUS е инсталиран - за какво случи, за да кажа дали има алтернатива. Отделно, може да има и опция в него за изключване на въпросния звук. Както казах обаче грам идея си нямам за какво е въпросният софтуер, защото не само не се занимавам много с лаптопи, за да знам кой производител какви боклуци блъска на продуктите си, но и още по-малко ме вълнуват на ASUS глупостите.

Link to comment
Сподели другаде

Дотук всичко е ясно, но изникнаха още едни дреболии:

 

1. Какви са тези неща? Мога ли да ги изтрия? Даже не знам защо се появиха в тази директория.

 

 

 

 

2. Ще помоля да обясните за какво служат настройките, които съм номерирал.

 

и

 

 

По-точно ме интересува за батерията, че не разбирам какво е "рънинг" и т.н. Ако харддиска на лаптопа се изклъчи това ще попречи ли например ако свалям филми от нета? Ще могат ли да се запишат на харда?

Link to comment
Сподели другаде

Тези дреболии щеше да ги решиш сам ако знаеше точно 5 думучки на английски, или и да не ги знаеш беше пуснал някой речник.

1. Това са регистри файлове. Явно са експортнати след като си инсталирал някой плеър, кодеци или нещо такова. Можеш да ги махнеш.

2. Досега никога ли не си срещал някъде да пише Turn off ? - значи изключвам.

Следователно ще изключи монитора след ХХ минути, ако не се работи на компютъра. Не се мърда мишка, не се натискат копчета. Т.е. си го оставил да си работи и си отишъл на кафе. Сега ще обясняваме по картинки. Картинката с кабелчето отгоре значи, че ще изключи монитора след 15 мин. ако не се ползва. Пък батерийката значи, че ще спре монитора след 5 мин, ако си на батерия. Това е направено с цел спестяване на енергия за може да работи повече време. Ако не искаш нищо да се спира просто избираш Never - НИКОГА.

Пък за хард диска.. ще го спре след 30 мин. неактивност. Т.е. ако сваля филми, неактивен ли ще е ?

3. Това е режим, в който се харчи минимално енергия. Т.е. компютъра заспива и поддържа на енергия. - Енергозависим е. По-добрия вариант е да използва Hibernate така след като затвориш монитора, той ще си направи снимка на системата както си го оставил преди, но за сметка на това ще ти вземе малко място на хард диска.(около 3 4 ГБ) - т.е. чрез Hibernate е енергонезависим, което според мен е добро решение.

4. Отново написано съвсем просто. "Питай за парола, когато компютъра се върне от режим standby"

5. Какво да прави след като затвориш капака/монитора.

6. Какво да прави след като натисна бутон Power. /този бутон не знам дали го имаш на клавиатурата, едва ли го има на лаптопа. Можеш да дадеш Do nothing на 6 и 7.

Link to comment
Сподели другаде

  • 5 weeks later...

Възникнаха ощя някои въпроси:

 

1. Когато пусна WORD ми изскача ето този прозорец:

 

 

 

Какво да направя, за да спре да се появява?

 

 

2. В WORD постоянно ми подчертава текста с разни цветни линии. Как се маха подчертаването?

 

3. Отварям СТАРТ менюто -> Сетингс -> Контрол Панел -> Administrative Tools и там нямам нищо. В тази папка на настолния компютър имам иконки, а на лаптопа нямам НИЩО. Как да си върна иконките?

 

4. Върху копчетата на клавиатурата на лаптопа има 3 цвята: бял, син и червен. С белия и червения са означени кои букви илзиат при смяна на езика (както е при всички нормални клавиатури), а със синия са означени някакви цифри. Така на някои копчета имам по 3 знака, а не по два. Проблемът е, че и трите знака са с различен цвят. Ако искам да напиша примерно ЦВЕКЛО буквите К, Л и О когато ги натисна излизат цифрите, които са със синьо. За да излязат буквите трябва да натисна едно копче , на което пише Fn. Не знам по какъв друг начин да го обясня. Дано ме разбрахте. Има ли начин да "деактивирам" това копче и да си пиша нормално?

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
Сега пък се появи ГОЛЯМ проблем. На моя лаптоп АСУС му стана нещо. Всичко си беше наред, но днес инсталирах 2-3 нови програми. Наложи се да го рестартирам няколко пъти и след последния рестарт се показа екран все едно току-що съм преинсталирал УИН-а :(. Изчезнаха ми настройките, програмите от Старт менюто, но програмите си стоят в папката, в която са инсталирани. Прави го за втори или трети път. Защо се получава така и къде може да е проблема: в ОС, в драйверите, ... ?
Link to comment
Сподели другаде

Тези програми първо го качих на настолния и после на лаптопа: "Everest", "GOM Player" и един емулатор СЕГА. След последната програма се порових в Таскбара, но бях пуснал някакви програми и изведнъж заби. Рестартирах и после пак по същия начин заби. След втория рестарт ми се приплака. Все едно съм преинсталирал УИН-а. Настройките, които бях правил изчезнаха, но иформацията във всички дялове си стои. Нито една от инсталираните програми не работеше. За втори или трети път го прави този номер като преди пак заби и след рестарта ми идваше да скоча от балкона.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...