Jump to content

Проблем с лаптоп

rosen92

Препоръчан пост

Здравейте, и благодаря предварително на всички умни глави,които ще ми обърнат внимание.

Имам лаптоп, HP Pavilion dv2915nr.Беше с Vista, но баща ми го занесе някъде и го върна с ХР.

Обаче сега се налага отново преинсталация, а момчето което го е преинсталирало е заминало за САЩ.При поставяне на диск с ХР ми изписва че нямало хард.Изчетох доста в нета направих диск с nlite с вградени драйвъри.Но нищо не става.Бъркам ли някъде, има ли друг начин.Вие сте ми последната надежда.Иначе имам всички драйвъри за устройствата на лаптопа на ХР.Само дето не знам как да го преинсталирам.

Сподели другаде

При поставяне на диск с ХР ми изписва че нямало хард

Това нещо не го схванах - как въобще работи компютъра и ти изписва че няма хард???

Иначе инсталация/преинсталация на ХР е еднакво без значение дали е лаптоп или настолен компютър!!!

Можеш да прочетеш подробната тема написана от Night_Raven в тази тема ТУК в която е описано всичко с картинки - стъпка по стъпка!!! Можеш да се обучаваш четейки тази тема и използвайки ХР симулатора ,но е по добре да намериш някой от твоя град който е наясно с нещата за да се направи преинстала, а иначе симулатора е добре да го имаш за да тестваш възможностите си и да ги приложиш използвайки виртуална машина за целта (разбира се това след преинстала)!!! :computer:

Сподели другаде

Интересуваме ме в BIOS-a да променям ли нещо.

Лаптопа работи все още, зарежда ,но е много бавен дава грешки.Затова реших че след като веднъж му е инсталирано ХР преинсталацията няма да е проблем.Слагам диска с ХР и тогава ми изписва че не разпознавал харда.Намерих някакви SATA драйвъри от сайта на HP записах диск с nlite с вградени драйвъри но дава същото съобщение.Т.е той в момента е на ХР но не мога да го преинсталирам

Сподели другаде

По-горе съм ти отговорил, как може да вградиш много (да не кажа почти всички сата драйвери). Просто прочети линка за упътването за работа и ще се справиш с проблема
Сподели другаде

Лаптопа работи все още, зарежда ,но е много бавен дава грешки.Затова реших че след като веднъж му е инсталирано ХР преинсталацията няма да е проблем.Слагам диска с ХР и тогава ми изписва че не разпознавал харда.Намерих някакви SATA драйвъри от сайта на HP записах диск с nlite с вградени драйвъри но дава същото съобщение.Т.е той в момента е на ХР но не мога да го преинсталирам

Nisky Направих всичко това ,но пак не става да не би защото на него все пак е имало ХР.А в биоса нямам дизейбъл SATA.

Сподели другаде

Разгледай в BIOS-а дали може да променяш режима на работа на SATA контролера и го промени на IDE. Опцията може да се срещне и като забраняване на AHCI режима.
Сподели другаде

Nisky Направих всичко това ,но пак не става да не би защото на него все пак е имало ХР.А в биоса нямам дизейбъл SATA.

Подкарах го НО.Така направих диск и най накрай тръгна да се инсталва ХР но след това не може да се зареди ОСистема.Имам съмнения че не трябваше да форматирам С-то а да инстална ХР на друг дял.Ами сега какво да правя сигурно там на С е имало нещо На този дял му е зададено да бъде 11 гб и не може да се променя.Той всъщност ми изписа че форматирането на дяла не е желателно ама .....Сега?Така се зарадвах като тръгна да се инсталва XP но е било напразно.Сега?

Сподели другаде

Подкарах го НО.Така направих диск и най накрай тръгна да се инсталва ХР но след това не може да се зареди ОСистема.Имам съмнения че не трябваше да форматирам С-то а да инстална ХР на друг дял.Ами сега какво да правя сигурно там на С е имало нещо На този дял му е зададено да бъде 11 гб и не може да се променя.Той всъщност ми изписа че форматирането на дяла не е желателно ама .....Сега?Така се зарадвах като тръгна да се инсталва XP но е било напразно.Сега?

Сега, се опитай да ни обясниш по-разбираемо, какво направи за да го подкараш, коя настройка промени... ?

В HP имаше нещо в BIOS-a, като Hard Disk Native Mode, виж там ако зададеш друга настройка дали няма да тръгне.

Сподели другаде

Пак не става ... смисъл всичко върви добре инсталацията приключва и се рестартира и когато почва да зарежда там логото на Win Xp, изписва нещо на син екран много бързо и се рестартира...
Сподели другаде

Пак не става ... смисъл всичко върви добре инсталацията приключва и се рестартира и когато почва да зарежда там логото на Win Xp, изписва нещо на син екран много бързо и се рестартира...

Преди да започне да зарежда логото на windows натиснти f8 и избери да не рестартира компютъра при грешка, ще можеш да видиш какво пише

Сподели другаде

По-горе съм ти отговорил, как може да вградиш много (да не кажа почти всички сата драйвери). Просто прочети линка за упътването за работа и ще се справиш с проблема

Нямаш си на идея колко съм ти благодарен NIcky.Ето тези думи са вълшебни "ще се справиш с проблема".Тръгна машинката но направих нов диск.Значи в диска който си правя бях сложил само SATA драйвърите и Win-a.Не стана ресва се постоянно.После обаче направих нов диск като в него сложих всички други драйвъри.И готово сега не мога да му се нарадвам.

Поздрави и благодарности на всички отзовали се.

Нямаш си на идея колко съм ти благодарен NIcky.Ето тези думи са вълшебни "ще се справиш с проблема".Тръгна машинката но направих нов диск.Значи в диска който си правя бях сложил само SATA драйвърите и Win-a.Не стана ресва се постоянно.После обаче направих нов диск като в него сложих всички други драйвъри.И готово сега не мога да му се нарадвам.

Поздрави и благодарности на всички отзовали се.

В биоса нямам подобни настройки.Там се рових доста

Сподели другаде