Jump to content

Ръководство: Пълна оптимизация на Windows-a


Препоръчан пост

ЦЯЛОСТНА НАСТРОЙКА НА WINDOWS

 

 

Всеки от съветите е тестван и влиянието върху системата му е изпитано. Някой от препоръките работят при нова инсталация на ОС и предотвартяват бъдещи проблеми, други ще спасят положението при зле поддържан Windows на няколко месеца. Ефектът на повечето е постоянен, но има и такива, чието действие ще избледнява с времето или честата им употреба. За ваше улеснение към всеки съвет има бележка за допълнителна информация.

Уверете се че сте със администраторски права.

Преди да започнете каквито и да било промени по системните файлове, от съображения за сигурност, е добре да направите резервни копия на тях, в случай че нещо се обърка.

Архивирайте текущата конфигурация чриз вградените иструменти: Start->All Programs-> Accessories->System Tools->Backup или просто чрез експортиране на целите ключове от системния регистър засягащи настройката на услугите. Това е по-лесно но не се препоръчва за неопитни потребители, защото във регистъра се съхранява цялата информация за всичко във Windows-a и ако нещо сбъркате може да има фатални последствия. Иначе това става последниа начин: Start->Run->regedit и натискате Enter. Отивате до HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services Изберете от падащото меню File, след това Export и запазете този ключ на системния регистър във файл със пройзволно име. След това ако нещо се обърка само със двойно кликване на този файл и yes ще възстановите работещата конфигурация, която сте запазили.

При внезапно рестартиране и изчистване на регистрите (чрез Spyware или други) може да се наложи да повторите употребата на настоящите туикове.

Използвайте на свой риск!!! Аз не нося отговорност за повредени операционни системи в следствие на неспазване или объркване на препоръките ми, затова ползвате изцяло на ваша отговорност!

 

1. Повишаване пройзводителността на XP и 2000.

 

Това е уникална техника, която ще направи работата със системата по-лека и по-бърза

Препоръчителен хардуер Р||| 800 или по-мощен, 512 МВ RAM или по-вече.

а) В run вевъдете командата "regedit".

Б) Идете на [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters\EnablePrefetcher]

В) Тук може да сложите следните цифрови стойности: "0" - Disable, "1" - App launch preferch, "2" - Boot Prefetch, "3" - и двете (3 е препоръчително).

Г) Рестартирайте

Времето за рестартиране ще се увеличи, но ще се удвой пройзводителността на ХР и 2000

Допълнителен ефект изтриването на информация от хард диска става с пъти по-бързо.

 

2. Бърза възвращаемост на памет.

 

Windows Explorer винаги прави временни копия на DLL (Dinamyc-Link Libraries) за известен период от време (най-често до рестартиране на системата), след като дадено приложение е било затворено. Вероятно сте забелязали, че ако компютъра работи няколко дни и се ползва интензивно, отварят се и се затварят различни програми — без да се гаси, той става все по-бавен, а работата все по-мудна и изнервяща. Това напразно прахосване на ресурси може да се премахне по следния начин:

а) Намерете ключа [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]

б) Направете нов DWORD подключ, наречен "AlwaysUnloadDll" и му задайте стойност равна на "1" за да се премахне създаването на междинни DLL в паметта.

г) За да има ефект от промяната задължително рестартирайте!

 

Опитайте след това да пуснете приложение заемащо много ресурси, тогава вижте Task Manager — паметта се възстановява автоматично.

 

3. System Configuration Utility

 

Това е още една възможност да ускорите действието на Windows XP (или която и да е от предишните версии).

Как действа: Още при стартирането на windows всички ненужни приложения заемащи от системните ресурси, ще бъдат изключени

а) Отворете System Configuration Utility. Това става като напишете в RUN командата msconfig

б) Идете на менюто Startup

в) Премахнете всички отметки от които нямате нужда или не знаете за какво точно служат. В Windows XP и Windows 2000 нито едно от описаните неща не е от съществено значение за работата или нормалното зареждане на ОС, таке че спокойно може да ги махнете.

г) След като отстраните всичко от което нямате нужда натиснете "Apply" и след това "ОК".

д) В полученото съобщение дайте "YES" за незабавен рестарт.

е) След рестартирането на системата ще ви се отвори един нов прозорец, отметнете квадратчето "Don't show me again" и натиснете "ОК"

 

Алтернатевния метод за по-добрите е:

 

а) Стартирайте regedit и отидете до HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run — отдясно е списъкът на всички приложения, които се зареждат с ОС-а

б) Изберете програмите, които считате за ненужни, и щракнете с десен бутон на мишката след това Delete

в) На това място също има програми, които се зареждат в Start Up-a: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Runonce

г) Ето и още едно място: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

д) След като изтриете всяка програма, която считате за ненужна задължително рестартирайте.

 

4. Увеличаване пройзводителността на игрите.

 

За компютри с 256 МВ или повече RAM този туик ще ускори работата както на Windows така и на игрите.

Как действа: Прави така, че ОС да не използва никакви swap-файлове, докато наистина няма повече свободна RAM

а) Отворете Sysrem Configuration Utility

б) В категорията System.ini, в подразделението [386enh] Добавете следното: "ConservativeSwapfileUsage=1" (без кавичките).

в) Рестартирайте.

 

5. По-бърз трансфер на данни.

 

Кое е нещото, което най-много мразим при трансфер от преносим носител (CD или DVD) на хадр диска? Това, че скоростта винаги не е на ниво и трябва да се чака.

Ето промените, които трябва да се направят:

а) Намерете ключа [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem\CDFS] възможно е да нямате такъв ключ в регистъра

б) Ако имате горния ключ, само променете стойностите. В противен случай:

- направете нов BINARY VALUE ключ с име CacheSize и въведете следните стойности: ff ff 00 00

- ваправете нов DWORD VALUE ключ с име PrefetchTail и въведете следните стойности: 4000 hex

След като направите следните промени, ще забележите че времето за копиране на CD или DVD на харда ви се е редуцирало 120-140%

Ефекта от този туик избледнява с времето или поне такова усещане оставя у нас, защото вече сме свикнали с новата по-бърза скорост.

 

[newpage]

 

 

6. По-бързо рестартиране

 

Този туик работи само на системи, които имат само един хард диск на техния primary IDE Channel (нищо друго на device 0 или 1) и CD-ROM или DVD на secondary IDE Channel.

Как действа: Всеки път, когато стартирате Windows XP или Windows 2000 има файл който ще се обновява — NTOSBBOT-*.pf — появава се в Prefetch директорията (%SystemRoot%\Prefetch). Така няма нужда да се изтриват други файлове, след като тази Prefetch опция в действителност подобрява зареждането на инсталираните приложения. В двата случая целта е Windows XP или Windows 2000 да се рестратрира по-бързо, а не да намалява пройзводителността му, затова избягвайте взаимодействието с този файл.

а) Отоверете Notepad, напишете "del c:\windows\prefetch\ntosboot-*.* /q" (без кавичките) и дайте seve as след което го запаметете под име "ntosboot.bat" в C:\ Гледайте да няма допълнително разширение .txt към файла, защото нищо няма да стане.

б) След това в RUN пишете "gpedit.msc" (Това ще отвори Group Policy Editor, който е наличен само в Windows XP Professional).

в) Идете на "Windows Settings" под "Computer Configuration", а след това в десния прозорещ щракнете два пъти върху "Shutdown".

г) В новия прозорец натиснете "add", "Browse", намерете "ntosboot.bat" файла и дайте "open".

д) Натнснете "ОК", след това "Apply" и още веднъж "ОК" за да излезете

е) Във RUN напишете "devmgmt.msc".

ж) Щракнете два пъти върху "IDE ATA/ATAPI controlers"

з) Щракнете върху "Primary IDE Channel" и селектирайте "Properties".

и) Отидете на Advanced Settings след това device 0 или 1, в зависимост от това на кой няма оцветено в сиво "device type" посочете "none" на мястото на "autodetect" и дайте "ОК"

й) Щракнете върху Secondary IDE Chanel, селектирайте и повторете същата стъпка.

к) Рестартирайте

 

Сега Windows ще се рестартира от 2 до 6 пъти по-бързо. И ако за в дъбеще си купите ново DVD или някаква друга периферия и тя не работи, спомнете си какво сте направили със Primary и Secondary IDE Channel — забранили сте на windows-a да ги открива.

 

7. По прецизно движение на курсора на мишката

 

Дори без да е премахната опцията pointer precision (прецизен курсор), мишката под ХР и 2000 страда от тъй наречения ефект ускурена крива. Този дефект се забелязва при игрите, когато курсора "бяга" или е по-нестабилен от обикновено. За да премахнете "Ускорена крива" направете следното:

а) В RUN въведете командата regedit

б) Намерете [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse].

в) Целта са SmoothMouseXCurve и SmoothMouseYCurve, десен бутон Modify и променете внимателно следните hexidecimal стойности:

 

SmoothMouseXCurve:

00,00,00,00,00,00,00,00

00,a0,00,00,00,00,00,00

00,40,01,00,00,00,00,00

00,80,02,00,00,00,00,00

00,00,05,00,00,00,00,00

 

SmoothMouseYCurve:

00,00,00,00,00,00,00,00

66,a6,02,00,00,00,00,00

cd,4c,05,00,00,00,00,00

a0,99,0a,00,00,00,00,00

38,33,15,00,00,00,00,00

 

Ако сте въвели правилно вече, ще имате мижка с много по-прецизен и плавен курсор.

 

8. Промяна на файловата система от FAT32 на NTFS

 

NTFS файловата система е препоръчителна заради преимуществата и в пройзводителността и сигурността, но и защото разчита файлове със размер много по-голям от 4 GB.

а) Отворете командния промп RUN-> cmd и въведете: Convert C: /FS:NTFS

б) След като натиснете Enter ще бъдете попитани за потвърждение, дайте YES

в) Натиснете отново yes и enter за незабавен растарт

 

След известно време на конвертиране ще имате вече NTFS базиран хадр диск. Времето за конвертиране зависи силно от мощността на процесора и големината на дяла от хард диска. Това е критичен процес и всяко прекъсване, в следствие на грешка или пък спиране на тока може да бъде фатално за всички данни, затова ви съветвам преди да пристъпите към конвертиране на файловата система, първо дефрагмантирайте и проверете диска си за грешки.

 

9. Ускоряване на NTFS системата

 

NTFS може да е по-добра от FAT32, но това подобрение се постига със няколко допълнителни функции, които забавят като цяло пройзводителността на системата. Някой от тези функции могат лесно да бъдат преконфигурирани:

а) Премахнете опцията за създаване на кратки имена:

— По подразбиране NTFS генерира стила на файловото име, съдържащо осем символа, интарвал и разширение от още допълнителни три символа за по добра съвместимост на клиентите ползващи DOS или пък Microsoft Windows 3.x (Е можеби НОИ и някой други държавни институции и да ги ползват). Приемайки че в днешно време никой не ползва тези операционни системи, можем да изключим тази опция, като променим стойността на ключа в регистъра "NtfsDisable8dot3NameCreation", намиращ се в [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Filesystem] на 1

б) Премахване на "last access update" По подразбиране NTFS опреснява времето и датата на достъпа към определена директория, колкото по-голям е харда, толкова повече време и системни ресурси ще са необходими за този процес. За да премахнете тази ненужна функция, променете стойността на ключа "NtfsDisableLastAccessUpdate" той се намира във [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Filesystem] на 1

Ако нямате подобен ключ в регистъра, направете си нов REG_DWORD ключ с това име.

в) Резервно свободно място за главната файлова таблица. Направете нов REG_DWORD ключ с име "NtfsMftZoneReservation" в регистъра HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem. Когато направите този ключ в регистъра резервите от свободно място за главната файлова таблица ще започнат да растат с времето. Ако на харда си имате няколко огромни файла, задайте стойност на ключа 1(по подразбиране би трябвало да е толкова). Препоръчително е да задатете 2 и 3 като стойности, ако имате средно количество файлове (между 30 000 и 60 000). Задайте 4 (максимумът), ако имате стотици хиляди папки и файлове.

 

След като направите промените задължително рестартирайте.

 

10. Поправка на InternetExplorer.

 

Ако IE работи бавно или пък често ви се случва да заема 100% от ресурсите на процесора със сигурност проблема е от папката "Temporary Internet Files". Подобно обаче не се наблюдава и ако редовно изтривате временните интернет файлове през Tools, Internet Option или друг софтуер.

 

Всъщност временните интернет файлове не са истински файлове а служат за вхад към: "%systemdrive%\Documents and Settings\%username%\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE6\Index.dat". Изтриването на този файл ще реши проблема

Сега IE би трябвало да работи нормално.

 

[newpage]

 

 

11. По-бързо зареждане на Internet Explorer

 

Eто един много елементарен начин да ускорите зареждането на интернет страниците:

а) Кликнете на Internet Explorer

б) Отидете в главната си директория (обикновено това е C:\)

в) Отворете папката Documents and Settings

г) Отоворете папката със вашето потребителско име

д) Отворете UserData

e) Затворете IE

ж) Log off, Log on (няма нужда от рестарт)

 

Отворете някоя страница, която по принцип се зарежда бавно и наблюдавайте промяната.

 

12. Увеличаване пройзводителността на оперативната памет

 

С този трик ще увеличите значително бързодействието на RAM-а, но за целта трябва да имате поне 256 МВ

а) Отидете в регистрите на HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management

б) Десен клик с мишката върху ключа "DisablePagingExecutive" — на decimal задайте стойност 1

в) Двоен клик с мишката върху ключа "LargeSystemCache" — на decimal задайте стойност 1

г) Направете нов DWORD ключ с име "IOPageLockLimit" — двоен клик с мишката върху него и задайте стойност на hex - 4000 (ако имате 128 МВ RAM), 10 000 (256 MB), 40 000 (ако имате 512 или повече RAM)

д) Рестартирайте и наблюдавайте как системата ви ще почне да лети.

 

13. Изтриване на ненужните приложения

 

Ако искате да премахнете досадните програми (например, противния MSN Messenger), който се инсталира заедно със windows, ще трябва да редактирате файла "C:\WINDOWS\INF\SYSOC.INF" (пуснете го от Run). Тук ще намерите списък от програмите, като някой от тях са отбелязани с думата "hide" (скрити) в края. Това, което трябва да направите, е просто да махнете думата "hide", но АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да оставите допълнителната запетайка:

 

ПРЕДИ: msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7

СЛЕД: msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,,7

 

Сега след като отворите Add-Remove Windows Components, ще забележите нов избор (в случая с примера — Windows Messenger)

 

14. Ускоряване на старт менюто

 

Скаростта на Start менюто както на предишните, така и на Windows XP винаги е била изнервящо мудна. Този проблем лесно може да се оправи по следния начин:

а) Отворете Display Properties->Appearance->след това в Advanced изключете опцията "Show menu shadow"

Сега вече ще имате много по-бързо и прецизно меню.

 

Алтернативния метод, за по запознатите с регистрите е:

а) Намерете ключа HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\MenuShowDelay

б) По подразбиране стойността му е 400, но вие задайте 0

 

15. Отстраняване на проблема с .AVI файловете.

 

Вероятно повечето от вас са забелязали, че докато върви видео файл със разширение .avi, процесорът е особенно натоварен а стартирането на други приложения е забавено от чувствителния недостиг на системни ресурси. Причината за това са хората от компанията на Гейтс. Те от край време се опитват да наложат видео файлове единствено със разширение .mpeg. Ултимативното решение на проблема е да намерите и изтриете ключа в регистъра: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}\InProcServer32 Така explorer-a няма да зарежда файла shmedia.dll, който е отговорен за разхищението на процесорна мощ.

 

16. Навигация на интернет трафика

 

Разпределението на интернет трафика лесно може да се контролира в Windows XP или Windows 2000 чрез използване на Quslity of Service (QoS) Resource Reservation Protocol (RSVP). Функцията на компонентата QoS е да разпределя мрежовия трафик между отделните приложения ползващи итнернет. Програмите, които не са QoS-ки се изпращат към друг важен компонент, наречен TCI. Така обаче програмите трябва да се борят за тряфик, защото за разлика от QoS те нямат гарантиран такъв. Ако ползвате много QoS програми (онлайн-игрите са такива, например) и желаете да промените процентния трафик на всяка една от тях, може да направите следното нещо:

а) Пускате gpedit.msc

б) След това отивате на "Computer configuration", след това в "Administrative templates->Network"

в) Селектирайте "QoS Packet Scheduler" в левия прозорец

д) В десния прозорец щракнете два пъти на настройката "limit reservable bandwidth", а в прозореца, който ще се появи дайте "enable". Там където е изписано: "Bandwirth limit ...%" задайте толкова проценти, колкото искате да бъдат резервирани за QoS приложенията (по подразбиране би трябвало да са 20%).

е) Дайте ОК и излесте.

ж) Отидете до Network connection и щракнете с десен бутон до активната ви мрежова връзка, изберете Properties, а след това под "General" или "Networking tab", се уверете че сте активирали "QoS packet scheduler"

и) Рестартирайте

 

Сега, когато някое QoS приложение е в употреба, към него ще се прехвърля толкова трафик (от другиге QoS програми, които не се ползват в момента) колкото му е необходим за нормалната работа.

17. Спиране на ненужните услуги

 

а)Start-Run->services.msc и натиснете Enter.

б)Изберете Alerter service и натиснете десния бутон на мишката - Свойства (Properties) и от падащото меню избирате "Disable".

Следващия път когато стартирате Windows услугата Alerter няма да се стартира. Повторете същите стъпки и за следните НЕНУЖНИ услуги:

COM+ Event System,

COM+ System Aplication,

Distributed Link Tracking Client,

Distributed Transaction Coordinator,

DHCP Client (нужен е само ако сте във локална мрежа, която предоставя динамични ip-та по DHCP. Нашата не е такава),

Error Reporting Service,

Fast user Switching Compatibility (ако сте единствен потребител),

Help and Support,

IPSEC Service Messenger,

NetMeeting Remote Desktop Sharing,

Network DDE,

Network DDE DSDM,

NT LM Security Support Provider (ако ползвате telnet го оставете на automatic),

Performance Logs and Alerts,

Portable Media Serial Number,

Print Spooler (ако ползвате принтер не го пипайте),

QoS RSVP (ако не сте приложили туик 16),

Remote Registry Service,

Secondary Logon,

Security Accounts Manager,

Server,

Smart Card helper,

SSDP Discovery Service,

System Event Notification,

System Restore,

Task Scheduler,

TCP/IP NetBIOS Helper Service (ако не ползвате NetBIOS протокола),

Telnet (ако не го ползвате разбира се. Изключете го ако се чудите това какво е, гаранция не го ползвате),

Uninterruptible Powet Supply (ако не ползвате UPS),

WebClient,

Windows Time,

WMI Performance Adapter

В никакъв случай не спирайте останалите, за които не съм писъл, освен ако не знаете какво правите.

 

Рестартирйте и се насладете на тунинг версията на вашия Windows XP или Windows 2000.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 175
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Привет Abadon!

 

Добра работа си свършил, но това, което си написал страшно много ми напомня на статия от в. Компютри! Разбира се автора на тамошната статия е използвал някакви ресурси, но въпроса е, че ми изглежда преписано. Дано да греша! Извинявам се предварително, ако съм те засегнал и ще се радвам да ме обориш:)

Link to comment
Сподели другаде

И аз се чудих откъде ми напомнят някои неща!

Иначе тази препоръка, дава малко подобрение (особено след рестарт)

15. Отстраняване на проблема с .AVI файловете.

 

Вероятно повечето от вас са забелязали, че докато върви видео файл със разширение .avi, процесорът е особенно натоварен а стартирането на други приложения е забавено от чувствителния недостиг на системни ресурси. Причината за това са хората от компанията на Гейтс. Те от край време се опитват да наложат видео файлове единствено със разширение .mpeg. Ултимативното решение на проблема е да намерите и изтриете ключа в регистъра: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}\InProcServer32 Така explorer-a няма да зарежда файла shmedia.dll, който е отговорен за разхищението на процесорна мощ.

 

ПП Препоръчително е да се пише източник (особено ако има такъв)!

Link to comment
Сподели другаде

ПП Препоръчително е да се пише източник (особено ако има такъв)!

Не само препоръчително, но и задължително, защото трябва да уважаваме авторското право.

 

Предполагам, че е станала някаква грешка, която много скоро ще разрешим

Link to comment
Сподели другаде

Така, намерих статията и в друг форум, където е абсолютно идентична и автора май е друг. По тази причина след малко ще скрия тази тема докато Abadon не отговори на личното ми съобщение (или по кю-то) и не разрешим този проблем.
Link to comment
Сподели другаде

Здравей

Виждам че статията, която поснах породи доста конфликти. Не знам кой е истинския и автор, аз я намерих във този форум http://teteven.com/forums/ но беше на английски и просто я преведох. Този форум е на родния ми град и се познавам със админа на сайта и затова му казах, че съм я превел и че ще я кача на сайта си и на други места и той ми каза че няма проблем. От къде я взел обаче нямам представа. За съжаление тя вeче е изтрита.

За пръв път моя превод го пуснах във форума на hackbg.com, но той вече не работи също, след това я качих тук след това беше по разни други форуми и сайтове, който вече не съществуват, но бях мой. И най-накрая съм я качил на моя сайт abadon.info датата и часа на качването и там не са верни, защото имах проблем с базата данни и се наложи да препиша всичко. В потвърждение на думите си ще кажа, че и всички постове във форума са от една и съща дата и час. Може да проверите ако не ми вярвате. Сайта ми http://abadon.info съществува в нета от октомври някъде, но беше на фрий хостинг а от няколко седмици е на платен и при преместването му станаха тези проблеми с датите и часовете.

Вече не знам дали някой друг не е превел тази оргинална статия или пък да я откопирал от някое от многото места в нета, който съм я качвал.

Редактиран от Abadon
Link to comment
Сподели другаде

Лично аз реших да ти се доверя, въпреки че както писах по-горе, някои от нещата съм ги чел във в-к Компютри, но пък в крайна сметка може и те да са ги преписали. :)

 

Пожелавам ти само приятни мигове в нашия форум!

Link to comment
Сподели другаде

Да ви кажа честно познах елементи от едни съвети и трикове, които бях превеждал, затова си мисля, че може би всички са ползвали едни и същи източници.

 

До доказване на противното аз също се доверявам на отговора на Abadon.

Link to comment
Сподели другаде

Смислено говори защо да не му вярваме, пък и темичката наистина е интересна и полезна, затова аз ще кажа браво и благодаря, пък с развитието на темата и новостите може да си запазвам правото да си ги върна обратно.
Link to comment
Сподели другаде

Приятели, Абадон е читав, познавам го от други форуми. Няма да излъже. Въпросът е от къде администратора на тетевен.ком е взел сатията. Статията е била на английски. Абадон я е превел. А може ли от вестник компютри, да са преписали и превели и същата статия, която админа от тетевен.ком е пуснал? А що се отнася за статията, аз я пробвах на уин 2000. Работи идеално. уин 2000 от бърз, почна да лети като изтребител. След този тунинг, с моята мизерна 1333 мегахерцова машинка, режа на старта машина на 2,58 и 1 гиг рам памет с уин ХР. Редактиран от krisalex
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
То аз седя с него само заради SP2-ката иначе даже съм си със стария Windows Classic Style, но рядко ми дава проблеми да ти кажа. Поне и аз си го стягам както си знам с малко пипане по регистрите и т.н., но ако реша да сменям ще ти звънна бъди сигурен :lol:
Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
Редно и етично би било да се опоменава автора, най-малкото е че го заслужава. В същото време човека също е вложил време и труд за този превод, знам как се превеждат статии и колкое трудоемко. Аз лично му благодаря за тази статия.
Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...