Jump to content

Антивирусните програми - дискусии, мнения и съвети

Препоръчан пост

Ще го коментирам така:

Това доказва колко компетентен е авторът на изказването, както и всички във въпросния форум (чието име няма да споменавам, защото се подразбира), които го подкрепят или допускат, че е вярно.

Преводът ми е на практика текстов файл. Всеки с базови компютърни познания може да го провери. Всички езикови файлове на програмата се намират в папка Language (по подразбиране е \Program Files\SUPERAntiSpyware\Language). Това са файлове с разширение .lng, които обаче са на практика текстови файлове - могат лесно и безпроблемно да се отворят във всеки текстов редактор (здравей, Notepad) и да им се види съдържанието.

Моят превод е всъщност добавяне на още един такъв файл с българско съдържание. Преводът съм го направил с инсталатор и може да изглежда скрито и съмнително на някои параноични индивиди, но е направен с инсталатор нарочно: да проверява дали наистина програмата е инсталирана и къде точно е инсталирана, защото не всеки би инсталирал програмата на едно и също място, което значи, че със саморазархивиращ архив не може да се постигне универсалност.

Не виждам как добавяне на един безвреден и на практика текстов файл към останалите такива на програмата може да причини проблеми. Подобен метод на превод се среща в десетки и дори стотици други програми.

Другото нещо, което инсталаторът прави, ако е избрана отметката за активиране на превода, е да промени една стойност в регистратурата, която стойност определя с кой език да се стартира SUPERAntiSpyware. Отново, това е направено, за да се спести ръчно активиране на превода от опциите на програмата, което може да е сложно за някои потребители.

Ако трябва, ще дам и още информация, но не се сещам на този етап каква точно.

Общо взето изказванията за проблем в превода са основно на върли и слепи фанатици на тема Kaspersky, които отказват да приемат, че програмата, в която са се влюбили, може да даде и фалшива тревога. Това не би бил първият подобен случаи и се съмнявам да е и последният, както е и с може би всички други програми за сигурност. Нормално е.

А може би ги е и яд, че преводът на програмата е дело на конкуренцията, та се чудят какво да измислят, за да злепоставят превода и автора му. Нищо ново под слънцето в интерес на истината.

Сподели другаде

• Отговори 1k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Е мноооого глупава и недодялана програма е KIS и това е.Блокира инсталирането на скрит драйвер,нямала да може да контролира приложението.Да не говорим че този драйвер няма нищо общо с превода на програмата.

http://www.pic-bg.net/files/j2a3usf5x62hjk4toqc6a7bca7e28ou77qv1ngv8_thumb.jpg

Tnn,благодарение на RemoveIT Pro за нова година преинсталирах след като засече ootmapi.dll като вирус и направих грешката да го изстрия.Този файл също ли е вредоносен ? Пробвай да го изстриеш рестартирай компютъра и кажи резултата.

Сподели другаде

Tanganika, доста по своему коментираш много неща. KIS за много неща правилно предупреждава да си преценяваме. На много други продукти не им е разработено подобно поведение. Това не е глупаво. Нима не трябва да съм доволен за предупрежденията за уязвимости и за предоставените своевременни препоръки !? RemoveIT Pro ми е намирала много неща - какво ще правя с констатациите е съвсем друг въпрос. Добра е - но според мен по-скоро и тя е непрепоръчителна.Пред очите ми е блокирала тотално Win на съсед с Аваст - след като му намери 9 творения пропуснати от чешката програма. Защото реши да ги изтрива и после изобщо не можа да рестартира компютъра си. А бях го предупредил... Поздрави
Сподели другаде

Не бих я нарекъл недодялана и глупава, а просто малко параноична. :)

Недодялана и още как.Ако на SUPERAntiSpyware не му бъде позволено да си инсталира този драйвер или бъде поставен в ограничена среда как ще си свърши работата ако открие зарази ? Хубаво че засича инсталирането на драйвер но самата препоръка е много глупава/идиотска.Като да препоръчаш на някого да изкачи Еверест без екипировка.

Сподели другаде

Не се ли касае за информативно предупреждение? Потребителят сам преценява - моята преценка е червен картон за SUPERAntiSpyware Free.Тоест пълно цялостно деинсталиране. Има доста подобни програми. Препоръките са относно установени уязвимости - пак ползвателят съобразява как да постъпи.Какви са тези екипировки и за какъв Еверест иде реч!? Вредоносният код си щъка навсякъде. Поздрави
Сподели другаде

Не се ли касае за информативно предупреждение? Потребителят сам преценява - моята преценка е червен картон за SUPERAntiSpyware Free.Тоест пълно цялостно деинсталиране. Има доста подобни програми. Препоръките са относно установени уязвимости - пак ползвателят съобразява как да постъпи.Какви са тези екипировки и за какъв Еверест иде реч!? Вредоносният код си щъка навсякъде. Поздрави

Препоръчва файла/драйвера да се постави под карантина виж снимката.Как SUPERAntiSpyware без да има пълна свобода и нужните му драйвери ще успее да премахне откритите зарази ? Ще бъде като автомобил без двигател.

Сподели другаде

Не се ли касае за информативно предупреждение? Потребителят сам преценява - моята преценка е червен картон за SUPERAntiSpyware Free.Тоест пълно цялостно деинсталиране.

Някакви логични причини за това?

Сподели другаде

Някакви логични причини за това?

Омръзна ми Касперски да ме информира за подозрителни действия на тази програма.RemoveIT Pro 4 SE класифицира някъкъв вредоносен код в библиотеката на Superantispyware Free- може да е FP, но реших засега да я отстраня за да не дразни KIS . Доволен съм от KIS 8.0.0.506 - нормално е да се съобразявам с работата и препоръките му. Ще отстраня всички съмнителни за руската програма файлове и ще пробвам да го сработя с Rising PC Doctor, която е доста по-интересна от Superantispyware Free. Поздрави

Сподели другаде

Ако Kaspersky засича и информира за действия на SUPERAntiSpyware и няма начин да й се укаже да счита програмата за trusted (или нещо такова), то това е проблем на Kaspersky, а не на SUPERAntiSpyware. Освен това не говори добре за първата. От Kaspersky би трябвало да обърнат внимание на това.

RemoveIT Pro 4 SE при мен пък засече като опасни darkspykernel.sys, notepad2.exe, wingde.dll и delttsul.exe. Не съм впечатлен, защото notepad2.exe си е валидна програма, а wingde.dll и delttsul.exe са файлове на Microsoft. Единствено за драйвера на DarkSpy мога да се съглася донякъде, макар че той също е на валидна програма. Лично аз не бих й се доверил, но все пак решението си е твое.

Сподели другаде

Предпочитам да не указвам нищо на KIS - нека да има пълна свобода- нали искам да работи без да е издивял. Rising PC Doctor автоматично сам си я постави в зона на слаби ограничения и двете програми вече се сдружиха.Сега ми е интересно докога ще е тази идилия. SUPERAntiSpyware Free не я считам за задължителна. Поздрави
Сподели другаде

Предпочитам да не указвам нищо на KIS - нека да има пълна свобода- нали искам да работи без да е издивял. Rising PC Doctor автоматично сам си я постави в зона на слаби ограничения и двете програми вече се сдружиха.Сега ми е интересно докога ще е тази идилия. SUPERAntiSpyware Free не я считам за задължителна. Поздрави

Нещо не мога да се съглася с това твое мнение.

Нали идеята на програмите е да се обучават, за да могат да привикнат към работата на дадения потребител. Защото като нищо ще излезе игра, която има съмнителни библиотеки и аз понеже не искам да преча на добрата на програмата - ще и се доверя и ще си изтрия играта. Нали има и други игри, които са подобни.....

Сподели другаде

Я си представи, че и си дал пари за въпросната игра или програма. Дали ще махнеш с лека ръка? "Хм, дадох $xx, но не е проблем."?

Аз ти казвам че е недодялана и глупава ама не вярваш.Феновете на Касперски твърдят че ако правиш това което препоръчва никога няма да те подведе,но това е едно от многото доказателства за този мит.

Сподели другаде

Нещо не мога да се съглася с това твое мнение.

Нали идеята на програмите е да се обучават, за да могат да привикнат към работата на дадения потребител. Защото като нищо ще излезе игра, която има съмнителни библиотеки и аз понеже не искам да преча на добрата на програмата - ще и се доверя и ще си изтрия играта. Нали има и други игри, които са подобни.....

При подобен случай ще изключа KIS временно - Rising PC Doctor ще продължи да охранява в реално време.Rising e невероятно либерален - реагира при самите конкретности. Някои го изкараха склонен към FP - едва ли са пробвали мълчаливия австрало-китаец. Поздрави

Сподели другаде