damto Публикувано Април 25, 2009 Report Share Публикувано Април 25, 2009 Не съм пробвал с KIS 8.0.0.506 - той е на друг компютър с Win Vista. Това е досега най-пъргавата версия на руския интегриран пакет. Обща маса само 27-28 mB C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab\AVP8 А тука? Папката може и 1 Гига да стане зависи от зависи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Април 27, 2009 Report Share Публикувано Април 27, 2009 Мнението на „Holy Father” който е създал rootkit (HackerDefender) на запитване колко лесно могат да бъдат заобиколени антивирусните програми отговаря - Много лесно - днешните антивирусни програми били незначителни,защото с промяната на няколко байта код са неутрализирани,поради което той предлага на толкова ниски цени невидими вируси.Антивирусните били подходящи да ни защитават само от широко разпространените вируси в интернет.Тук е цялото интервю:http://www.infoworld.com/d/security-centra...-fun-profit-192 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Май 8, 2009 Report Share Публикувано Май 8, 2009 Tnn,не съм фен на антивирусните програми но не ми се вярва всички тези награди които печелят ESET да са случайни.Че лъжат за това че не са пропуснали нито един вирус лъжат,но би трябвало да е сред най-справящите се антивирусни програми.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 Направих грешката да инсталирам Panda Cloud Antivirus Beta на работния компютър и да я пусна да сканира.Без да ме пита изтри някакъв файл (вероятно някоя библиотека) и както на 31.12.2008 г. Уина замина нито сейфмод нито нищо,оставих да го преинсталират.Наистина ме прати в облака тази антивирусна :haha: :haha: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 При мен пък преди доста време Panda ми затри сума ти и mp3-ки, мислейки ги за троянци. Оттогава съм се зарекъл никога повече да не инсталирам програма на същата компания. Явно няма промяна в параноята на програмата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Направих грешката да инсталирам Panda Cloud Antivirus Beta на работния компютър и да я пусна да сканира.Без да ме пита изтри някакъв файл (вероятно някоя библиотека) и както на 31.12.2008 г. Уина замина нито сейфмод нито нищо,оставих да го преинсталират.Наистина ме прати в облака тази антивирусна :haha: :haha:Нормално е да е прогнозирано подобно възможно развитие при Бета-версии. При мен няколко съмнителни файла буквално изчезваха без антивируса да ме пита, имаше и няколко рестарта след блокиране на браузъри. На компютър за работа аз не бих го пробвал. Вече ще чакам финална версия - тя вероятно ще има приложение при един от домашните ми компютри. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Нормално е да е прогнозирано подобно възможно развитие при Бета-версии. При мен няколко съмнителни файла буквално изчезваха без антивируса да ме пита, имаше и няколко рестарта след блокиране на браузъри. На компютър за работа аз не бих го пробвал. Вече ще чакам финална версия - тя вероятно ще има приложение при един от домашните ми компютри. ПоздравиВ сервиза където преинсталираха уина ми споделиха че през последните 2-3 месеца има масово несправяне на антивирусните програми с вредоносния код и имат много работа.А аз си мислех че няма вируси в нета и всичко е един мит.Любимеца ми Twister се оказа света вода ненапита в сравнение с Panda Cloud Antivirus.Ако и финалната версия на Panda Cloud не пита преди да трие я прави по-опасна и от най-опасните вируси.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Според мен фалшивите тревоги при Panda са много по-малко от тези при Twister. Tanganika, защо не се научиш сам да си преинсталираш Win - в мрежата има достатъчно указания, включително и на български език. Защото пробваш и се занимаваш дори с по-сложни експерименти - после не биха те притеснявали в такава степен възможни срещи с вредоносни творения.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
S235 Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Tanganika, защо не се научиш сам да си преинсталираш Win - в мрежата има достатъчно указания, включително и на български език.И аз това се питам!? А и има Acronis! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 Според мен фалшивите тревоги при Panda са много по-малко от тези при Twister. Tanganika, защо не се научиш сам да си преинсталираш Win - в мрежата има достатъчно указания, включително и на български език. Защото пробваш и се занимаваш дори с по-сложни експерименти - после не биха те притеснявали в такава степен възможни срещи с вредоносни творения.ПоздравиМоже и така да е,но Twister никога не е набелязвал или трил системни файлове.Поздрави S235И аз това се питам!? А и има Acronis!В случая въобще не можах да се добера дори до сейфмод. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 В случая въобще не можах да се добера дори до сейфмод.Каква връзка има Safe Mode в случая? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stefanvalja Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 В случая въобще не можах да се добера дори до сейфмод.Вземи си един или два презаписваеми ДВД дискове( аз ги презаписвам с нов бакъп на 10-на дни), зпиши си на тях бутабъл имидж с Акронис, и си винаги "нов" за 10 минути.Естествено, това се прави най-добре след нова, чиста инсталация ( след форматиране на C-то), пък може и след инсталиране на всичките ти нужни програми и настройки на системата, но трябва да си сигурен, че си чист, иначе няма смисъл.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 15, 2009 Report Share Публикувано Май 15, 2009 http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=6479 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
S235 Публикувано Май 18, 2009 Report Share Публикувано Май 18, 2009 В един друг форум попаднах на следните изказвания:Днес стартирах SUPERAntiSpyware FREE обнових я - ето при зареждане реакцията на Kaspersky Internet Security 2009(8.0.0.454)http://prikachi.com/files/838408P.jpgИзбрано действие => прекъсни изпълнениетоЗапочна се едно лудо блокиране на опитите на SUPERAntiSpyware FREE за достъп до лична информация Това е само част от снимка на логаНякой с подобен проблем и препоръка за ползване евентуално на алтернатива?Май ще иде направо в коша,въпреки че дори и със всичките тези забрани които и натресе Касперски си работи.Според мене SUPERAntiSpyware FREE направо си е (adware)Дали пък не е заради превода на Гарвана? Нищо чудно.Night_Raven, как би коментирал тези съмнения? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 18, 2009 Report Share Публикувано Май 18, 2009 RemoveIT Pro 4 SE също класифицира наличие на вредоносен код при SUPERAntiSpyware FREE - деинсталирах този "помощник" засега.Имам предвид оригиналната версия - не съм ползвал БГ-превода. RemoveIT Pro 4 SE е неподписан софтуер - ползвам го за единични проверки и го деинсталирам веднага след тях! Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост