panevdd Публикувано Април 24, 2011 Report Share Публикувано Април 24, 2011 Включи компютъра с инсталиран Windows 7 и се увери, че имаш достъп до Интернет. След това изпълни следното:Start -> Run... cmd.exe -> щракваш с десния бутон на мишката върху него -> Run as administrator.Показва се прозореца на Command Prompt, в който въвеждаш:ipconfig /all... и потвърждаваш с Enter.След изпълнението на командата се извежда списък с наличните мрежови връзки и техните характеристики. В твоя случай търсиш връзката, която е активна в момента - Local Area Connection, а характеристиката, която ти трябва е Physical Address - преписваш си стойността, която е срещу тази характеристика. Стартирарш компютъра с инсталиран Windows XP и отваряш Control Panel -> Network Connections.Щракваш с десен бутон на мишката върху Local Area Connection -> Properties -> раздел General -> бутон Configure....Показва се нов диалог с настройките на мрежовия адаптер. В него избираш раздела Advanced и търсиш характеристиката Network Address. В полето Value отдясно въвеждаш стойността, преписана от компютъра с инсталиран Windows 7 и активираш тази стойност (щракваш отметката срещу нея). Ако няма други ограничения от страна на доставчика, това би трябвало да е достатъчно, за да имаш достъп до Интернет и на този компютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven 2 Публикувано Май 17, 2011 Report Share Публикувано Май 17, 2011 Така,темата е наистина доста интересна,а ето и аз какво открих относно темата : "IP Адресите и техните разновидности" Ето един Сайт ,където е обяснено подробно,даже в края са поставени въпроси и задачи за решаване,мисля че информацията е доста полезна и ще бъде в помощ на доста хора! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as0t0 Публикувано Май 25, 2011 Report Share Публикувано Май 25, 2011 Здравейте и от мене.Имам един въпрос.Има ли начин да се разпознае реално IP от прокси.Примерно взимам някакво IP от някъде,може ли да се разпознае нали е реално или не! Благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 25, 2011 Report Share Публикувано Май 25, 2011 Обясни по-точно и ясно какво целиш и/или от какво се страхуваш, защото така въпросът ти не мисля, че ще има желания ефект. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TONIKA Публикувано Юни 16, 2011 Report Share Публикувано Юни 16, 2011 Не зная къде да сложа темата-слагам я тук. Изкочи ми страхотен и мн спешен проблем.Опитвам се да подкарам важни за мен програми/счетоводни са/,но ми изписва -нямат връзка със сървъра.Ровя по нета за инфо и не знам как да се оправя.Това ми е адски спешно.Моя IP адрес е 212.56.23.111На хр съм.Друго какво да пиша.Моля,някой да има добро желание да влезе чрез програма в копм ми да го оправи! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 16, 2011 Report Share Публикувано Юни 16, 2011 Добре е да кажеш името на програмите, може някой да е имал същия проблем.По принцип при подобни проблеми е добре да се обърнеш към производителя или разпространителя на тези програми; в краен случай можеш да се обърнеш и към доставчика, от който получаваш достъп до Интернет. Моля,някой да има добро желание да влезе чрез програма в копм ми да го оправи!Това е силно непрепоръчително, още повече, че става въпрос за счетоводен софтуер! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TONIKA Публикувано Юни 16, 2011 Report Share Публикувано Юни 16, 2011 Имах предвид сървъра-да се оправи.Програмата е демо и свободно може да се тегли като учебна -и по нея нищо естествено.На снимка....199 точно на средата е тоЗи сървър-кликвам и се отваря.Точно на средата на екрана е.на снимка ......201 в полето на парола слагам тази която ми дават от фирмата и при запис изкача този прозорец.Проблема е при мен в настройките на този сървър.Той е наличен при мен в старт-всички програми го има-ТЕЗИ ДВАТА САMicrosoft SQL server 2008Microsoft SQL server 2008 R2 НЯМА ВРЪЗКА СЪС ЕС КЮ ЕЛ СЪРВЪРА.Това е. В нета има инфо как да стене но честно казано няма да се оправя-въпреки че не е сложно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 16, 2011 Report Share Публикувано Юни 16, 2011 Отново не казваш името на програмата - вижда се, че е нещо на Microinvest, но какво точно...В настройките на SQL сървъра би трябвало да има опция за стартирането му; друг вариант е да провериш в Computer Management-а: щракваш с десен бутон върху My Computer -> Manage -> Services and Applications -> Services и проверяваш дали услугата на сървъра е стартирана.Няма нужда да снимаш с фотоапарат, клавишът Print Screen върши отлична работа... след това стартираш Paint и щракваш Edit -> Paste. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TONIKA Публикувано Юни 16, 2011 Report Share Публикувано Юни 16, 2011 Програмата е на фирма Микроинвест- казва се Делта.Не мога да снимам от клавиатурата-не действа.Уина ми е на бг.Влязох така както ми написа и отворих ес кю ел сървър.пише-SQL Server servicesSQL Server nETWORK cONFIGURATIONSQL Native Client 10.0 configurationОт фирмата казаха че настройката трябва да стане от старт-всички програми и тези двата сървъра дето ги написах.....2008. А за влизането в моя комп не виждам нищо страшно-позната преди време влиза в него за да ми отрави едни други настройки.Май тайм превю ли беше или нещо такова.Това имах предвид. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 17, 2011 Report Share Публикувано Юни 17, 2011 Явно има проблем с инсталацията на SQL сървъра, съдейки по мненията в техния форум.Опитай да деинсталираш програмата, да рестаритраш компютъра и да я инсталираш отново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TONIKA Публикувано Юни 17, 2011 Report Share Публикувано Юни 17, 2011 Тя цялата програма е бъгава и е кофти-но е най-евтината от счет програми.Гледах го тоя форум.Нещо лесно е за настройка, но не казват на хората-искат 9 ЕВРО да го оправят чрез дистанционен сервиз.А за да има толкова проблеми при хората -проблемът си е от тях. Вече преинст НА нацяла ОС със сумати настройки Е ТОЛКОВА -и така тая евтина БЪГАВА програмка излиза....солено с тия настройки и бъгове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TONIKA Публикувано Юни 18, 2011 Report Share Публикувано Юни 18, 2011 "друг вариант е да провериш в Computer Management-а: щракваш с десен бутон върху My Computer -> Manage -> Services and Applications -> Services и проверяваш дали услугата на сървъра е стартирана". Това го направих и пише че не е стартирана.От къде да дам старт? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 19, 2011 Report Share Публикувано Юни 19, 2011 "друг вариант е да провериш в Computer Management-а: щракваш с десен бутон върху My Computer -> Manage -> Services and Applications -> Services и проверяваш дали услугата на сървъра е стартирана". Това го направих и пише че не е стартирана.От къде да дам старт?Щракваш с десен бутон на мишката върху името на услугата. Показва се меню за управление - Start, Stop и т. н. т. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TONIKA Публикувано Юни 20, 2011 Report Share Публикувано Юни 20, 2011 Това се опитвам да направя няколко пъти и ми изписва-the reguest failed or the service did respond in a timely fashion.consult the event log or other applicable error logs for details.И така си остава неактивна услугата и пак е същото...Какво да направя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 21, 2011 Report Share Публикувано Юни 21, 2011 Опитай да деинсталираш SQL сървъра и да го инсталираш отново.Друго за момента не се сещам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост