Jump to content

"корозирал" хард диск? има ли такова понятие?

Препоръчан пост

Точно за това се страхувах да дам лаптопа си на коя да е фирма и държах да се ремонтира тук, у дома и да видя, че се изтрива моето инфо от техния носител. Но наистина знам, че е опасно и за това съм ..притеснена. По ваш съвет седнах и смених паролите до една ! :) За всеки случай.. Благодаря за умните препоръки panevdd. Нали знаете, всеки си казва-"точно на мен няма да се случи".. но се замислих, че сте прави! До тук разбирам, че ще е най добре да отида в оторизиран сервиз, да подпишат декларация за опазване на личните данни и така да се изясни проблема. Но дали те са достатъчно добри специалисти ?? :unsure: Вече наистина не знам на кого да се доверя! Благодаря на всички включили се по темата -as9993, k0st4din, panevdd, TechMaster, dan40o, Sten, abracadabra.
Сподели другаде

Днес, случайно у дома дойде един любител- майстор на лаптопи. Помолих го да погледне моя. Пусна някаква сканираща програма за да разберем дали имам хардуерен или софтуерен проблем. След сканирането ми обясни, че нямам никакъв проблем с хард диска, а по скоро имам "студена спойка в графичната карта" - според него!! Може да се поправи срещу 100 £. Ако и вие мислите, че е такъв проблема срещу каква сума бих могла да го поправя в България? Но май съм склонна да платя и да си реша проблема, въпреки, че тук за 200 £ можеш да си купиш нов лаптоп.
Сподели другаде

От началото на темата и аз си мислех за проблем с графичната карта заради описанието на появяващи се черти по екрана, което е синптом на такъв проблем, но поради неясните ви обяснения, Asteri, решх да си го спестя.

Този проблем може да се реши по 3 начина - reflow, reball и нова дънна платка. Първият най-разпространен начин да се духа с горещ въздух, което е малотрайно решение и рядко издържа повече от месец, няколко месеца. Reball е решение, което може да се приложи при действителен проблем с BGA спойките между графичният чип и дънната платка. Дълготрайността му зависи от изпълнението на ремонта, но като цяло при качествено изпълнение имаме много по-дълготрайно решение от Reflow. Изисква се обаче специално оборудване, което може не е евтино и малко сервизи го имат налично. Смяна с нова дънна платка е ясно като вариант.

В България малко хора ще се занимават да правят reball, защото е трудно и изисква оборудване и опит. Сигурно за 70-тина лева ще се направи нещо, ако се наеме някой. Да се духне с топъл въздух за 40лв ще го направят, а може и повече - ако решат да злоупотребят с незнанието на клиента. Реномираните сервизи и тези с честни техници не го правят или задължително съобщават, че това е краткотрайно решение. Всичко обаче трябва да се вземе предвид факта, че в България нови лаптопи под 600-700лв като цяло няма.

Попитайте - ако ще го духат с топъл въздух - хич не се занимавайте. Ако ще му правят Reball по си струва, но ако лаптопът не е от най-новите най-добре си купете нов за 200лири, ако действително искат 100лири за ремонт.

Сподели другаде

Здравейте! Първо такова чудо като корозирал харддиск няма, освен ако е държан заровен някъде. Второ с никаква тестова програма не може да се определи, че във видеоплатката има студена спойка. Щом като лаптопът е работил до последно, то причината за настоящото му поведение е почистването и последващото поставяне на всички части по местата им. Най-вероятно нещо не е сложено както трбябва, поради което не може да се затвори и капакът добре. asteri, най-добре послушай panevdd. Занеси лаптопа в оторизирана фирма и им обясни какво е правено с него. Според мен в машинката има още живот.
Сподели другаде

Здравейте! Първо такова чудо като корозирал харддиск няма, освен ако е държан заровен някъде. Второ с никаква тестова програма не може да се определи, че във видеоплатката има студена спойка. Щом като лаптопът е работил до последно, то причината за настоящото му поведение е почистването и последващото поставяне на всички части по местата им.

Никъде не се казва нищо конкретно за почистване, а само и единствено за преинсталация. Не може да се гадае какъв е проблемът по непълна информация. Нищо не е изключено, но само по себе си немалко неща може да са виновни - от некомптентна намеса до хардуерен дефект.

Сподели другаде

Никъде не се казва нищо конкретно за почистване, а само и единствено за преинсталация. Не може да се гадае какъв е проблемът по непълна информация. Нищо не е изключено, но само по себе си немалко неща може да са виновни - от некомптентна намеса до хардуерен дефект.

Напротив, в 11 пост от темата се казва, че лаптопът е отварян за почистване!

Сподели другаде

Приятели, колеги и потребители!

колкото и да се опитваме да помогнем, няма да успеем на 100%, въпреки, че то е в душите ни да бъдем максимално полезни:

Нямаме картина, нямаме снимки имаме само

Отваряне

почистване

затваряне

от Win vista на win 7 - и машината спира, показва черти, черен и син екран на който нещо пише, но и него не можем да прочетем.

леко отворен капак от едната страна.

Това е всичко, смятам, че panevdd е дал най-добрия съвет да отиде в сервиз и да се реши проблема или ако цената е толкова висока да си вземе още един нов.

Поздрави на всички.

Сподели другаде

Второ с никаква тестова програма не може да се определи, че във видеоплатката има студена спойка.- ХАЙДЕ ПАК ЗАГАДКА.. ДАА, ОТВАРЯН Е ЗА ПОЧИСТВАНЕ. ЩЕ НАПРАВЯ НЯКОЛКО СНИМКИ И ЩЕ ГИ КАЧА. ДАНО ТОВА ВИ ПОМОГНЕ. ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ ВКЛЮЧИИ СЕ!
Сподели другаде

Вече ми е трудно да включа лаптопа за да направя снимка, така че оставям нещата така и ще търся решение в добър, оторизиран сервиз след като се прибера в България. А това ще е след месец. Благодаря Ви!
Сподели другаде