Jump to content

TechMaster

Потребител
  • Брой теми

    1459
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

TechMaster's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Това "нещо" не само, че прилича на извънземно-таралеж, а не на рутер, ами отгоре на това общо взето за нищо не става. DLink имат систематични проблеми, дори на чисто нови техни продукти. Възползвай се от гаранцията му. Пробвай с друг захранващ адаптер. Хващам се на бас, че ако го оставиш на WPA TKIP или WEP и само на 2.4Ghz ще работи доста по-добре, ако се тества. Другия път можеш да си вземеш Routerboard или поне TPLink. TPLink са куци коне, но поне не правят подобни проблеми повечето им продукти.
  2. Забравих CapXon-а. И те са ужасни. От по-китайските OST-а стоят под дънни платки без проблеми, CapXon-и масово се прецакват. Обаче и температурата играе доста често роля. Може да пише максимална температура 105 градуса, но колкото по-висока е, толкова повече се скъсява живота им. По дъна CapXon не слагат почти никога, но в захранвания на монитори, телевизори и в някои компютърни захранвания - класика са там. Инженер комуникационна и компютърна техника съм. С какво ли не съм се сблъсквал.
  3. Опаа..Къде намери KEA кондензатори? Те са на поне 30 години. Сега фирмата прави ЕА кондензатори, но това е друг въпрос...И те се намират рядко.Suscon не купувай в никакъв случай. Jwco, Sancon, Fujicon, OST стават. Hitano, Nichicon, Rubycon са по-скъпите и редките. GLuxon и Suscon = боклук. TEAPO - зависи, общо взето посредствени... Па ти жена ли излезе? И човъркаш? Интригуващо.
  4. Нямам си идея какъв е точно този софтуер. Въпреки определен набор познания, употребата на подобен софтуер е екзотика в България.
  5. По принцип кондензатори може да бъдат дефектни и без да са надути. Когато се вдигне техният ESR се реализира пад на напрежение по линията. Паралелно с това характеристиките им като капацитет също започват да бягат. В сигнални вериги е много важно ESR и капацитет да отговарят на параметрите, с които са заложени в нея. Кондензаторите около чипсет и регулатори на напрежение включая доста често водят до нестабилна работа на целия компютър. Ако имаш съмнения, че има проблем с някой кондензатор, устройството не работи и се съмняваш в него, но ти изглежда здрав - нагрей го с топъл въздух малко. Капацитетът се вдига и съответно ESR пада. Та, напрежението на онова захранване, което не е ОК най-вероятно бяга заради тия всичките кондензатори на изхода му. Между 1500 и 2200uF на 10/25V са. Обикновено на 12V линия слагат 16V, а на 5V линия - 10V. Относно монитора - има един малък кондензатор между 10 и 33uF/63 волта. Такъв кондензатор обикновено участва във времезадаващата верига на интегралната схема, която е ШИМ регулатор и изправеното мрежово напрежение го превръща в променливо с висока честота за трансформатора използвайки транзистори, за да го превръща в нещо, което има приблизително формата на правоъгълен сигнал. Ако той умре, захранването умира. Другото, което си видял са филтровите кондензатори на изхода ниско напрежение, който храни контролната платка. Там когато има проблем или не се включва или мига. И не на последно място, ако има проблемни филтрови по веригата за подсветката, тогава тя може да не се включи въобще. Какви кондензатори ползваш? Suscon в никакъв случай. Брак от завода са.
  6. В момента Forti Client, ако се инсталира само с модула си за антивирусна защита е доста адекватна антивирусна програма. Проблемът с нея е, че е малко чувствителна антивирусна програма. Всяко нещо, дори да е riskware, а не Malware го карантинира. Включително програми като Nirsoft WiFi password View и подобни приложения, които сами по себе си са легитимни и нямат зловредни функции.
  7. Имам отрицателни впечатления от Викиват. По телефон е почти невъзможно да се свържеш, дава винаги заето, все едно е телефонната централа на света. После заради зле опакован артикул, който няма как да се установи обаче, че е негоден хвърлят вината върху другиго, твърдейки как са виртуози на опаковането. Става въпрос за нещо дребно при поръчки на електронни компоненти по над 100-120лв. Може и да имат асортимент, но далеч нямат отношение. За отношение бих препоръчал Елимекс.
  8. Като добре познат, отявлен и скрито таен спамер, реших да разбуня малко духовете в тоя форум Е, какво ви е спечелило сърцето днес? https://www.youtube.com/watch?v=8mFg5IHCulE
  9. Ако на настолния компютър скоростта е висока, а на wi-fi така се тътри, вижте канала на рутера. Обаче ping 105ms при всички случаи е височко, особено на кабел.
  10. Blockchain-a го е решил! Обаче докато се обнови информацията, минава време. Което се увеличава с броя на транзакциите. В тоя момент можеш да излъжеш някого, че си му пратил нещо, а после парите при него да изчезнат. За това не трябва да отбелязваш транзакцията за завършена, докато не събере достатъчно потвърждения. Биткоин копаенето преди беше далавера. Аз навремето нямах техника, въпреки че знаех. Бяха си пари. А сега изисква десетократно по-високи вложения - повече от няколко хиляди, защото се увеличи сложността и копаенето на домашен компютър не е рентабилно.
  11. Голям минус е т.нар double spending. Защото не се предотвратява в реално време. И може да се окаже, че уж си имал, а пък всъщност си нямал...
  12. Модел, марка и т.н.. Най-вероятно прегрява или има лоши сектори.
  13. За реклами и съмнителни страници ползвам uadblock origin.
×
×
  • Създай ново...