s.feradov Публикувано Юни 12, 2012 Report Share Публикувано Юни 12, 2012 Мисля, че се отклонихте доста от темата. Ако искате да продължите коментара по даден софтуер, то започнете нова тема в създадения за целта раздел. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Юни 12, 2012 Report Share Публикувано Юни 12, 2012 Мисля, че се отклонихте доста от темата. Ако искате да продължите коментара по даден софтуер, то започнете нова тема в създадения за целта раздел. Напълно съм съгласен с теб, не става въпрос за email-проблем, а за архиватори (как се поставя парола), криптиране и работа с програми (AxCrypt, TrueCrypt), затова ако може някой от модераторите, направо да ги премести тези мнения в друга тема. Или още по-лесно ще бъде, ако преименувате заглавието на темата на "Архивиране с парола и работа с AxCrypt, TrueCrypt".Така можем да си продължим, нали? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Юни 20, 2012 Report Share Публикувано Юни 20, 2012 Ще се мести ли темата или може да задам един въпрос тук? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Юни 20, 2012 Report Share Публикувано Юни 20, 2012 Ще се мести ли темата или може да задам един въпрос тук? Ако е за TrueCrypt - пусни си тема. П.П. Щом досега не са го направили.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Септември 8, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 8, 2012 Имам две пощи в Gmail. Има дни, в които ми се налага да влизам по 10-15 пъти във всяка поща. Сложил съм защита със SMS, т.е. когато влизам в пощата ми праща SMS с код. Въвеждам кода и си влизам в профила. Уж за по-голяма сигурност, но за някой "маняк" едва ли ще е проблем да ми превземе пощичката. Както и да е.Друг ми е проблема: има ли начин да свържа профилите и да влизам само в единия,. но да чета писмата и да отговарям и от другия? Има някаква опция за свързване на профили, но не мога да я разбера за какво служи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 30, 2012 Author Report Share Публикувано Ноември 30, 2012 Мой познат ми се оплака, че му хакнали пощата, която е Gmail. Интересното е, че имал защита със СМС. Всеки път, когато си влиза в пощата, му пращат СМС с код, който да въведе, за да получи достъп. Въпреки това, му разбили паролата и сега не може да си влезе в пощата. Дайте съвет какво да направи, на кого да пише, ...? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Ноември 30, 2012 Report Share Публикувано Ноември 30, 2012 Има опция, ако човекът е задал алтернативен e-mail адрес, да си възстанови профила.П.С. Би трябвало хората да се научат, че дори да им изпращат код за достъп със СМС, това не е гаранция за нищо, а просто ги кара да спят спокойно, докато не се случи горното. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Декември 8, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 8, 2012 Уж, пращането на СМС с код е най-сигурният начин, но и него заобиколиха. От това по-сигурно има ли в Gmail?Зададен е алтернативен Email, праща се СМС, винаги се е влизало се само от един компютър (домашния лаптоп), не влиза през телефон и въпреки това му хакнаха пощичката. Потресен съм!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lariiam Публикувано Декември 8, 2012 Report Share Публикувано Декември 8, 2012 Имам две пощи в Gmail. Има дни, в които ми се налага да влизам по 10-15 пъти във всяка поща. Сложил съм защита със SMS, т.е. когато влизам в пощата ми праща SMS с код. Въвеждам кода и си влизам в профила. Уж за по-голяма сигурност, но за някой "маняк" едва ли ще е проблем да ми превземе пощичката. Както и да е.Друг ми е проблема: има ли начин да свържа профилите и да влизам само в единия,. но да чета писмата и да отговарям и от другия? Има някаква опция за свързване на профили, но не мога да я разбера за какво служи. Виж тук: http://www.makeuseof.com/tag/how-to-link-multiple-gmail-accounts-together-in-4-easy-steps/ и тук: http://www.makeuseof.com/tag/how-to-link-multiple-gmail-accounts-together-in-4-easy-steps/ второто описание е малко по-подредено. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vanchev Публикувано Декември 8, 2012 Report Share Публикувано Декември 8, 2012 Преди няколко седмици получих съобщение в Gmail в което пишеше, че в пощата ми е влизано от Китай (или беше Япония един дол дренки са) и ми препоръчаха да си сменя бързо паролата, а тя беше от 8 знака и то бяха букви и цифри и не беше парола за налучкване, не знам как са я познали, но..... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Декември 8, 2012 Report Share Публикувано Декември 8, 2012 Всъщност не е задължително паролата да бъде налучкана! Има и други начини. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vanchev Публикувано Декември 8, 2012 Report Share Публикувано Декември 8, 2012 Всъщност не е задължително паролата да бъде налучкана! Има и други начини. Никъде не съм си попълвал тази парола не съм натискал на никакви линкове от рекламните Email-и, ако можеш да ми кажеш какъв е този друг начин (и за червеичетата съм сигурен че не са.) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Декември 9, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 9, 2012 vanchev, благодаря за линковете, но не знам английски и нищо не мога да разбера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Декември 9, 2012 Report Share Публикувано Декември 9, 2012 Никъде не съм си попълвал тази парола не съм натискал на никакви линкове от рекламните Email-и, ако можеш да ми кажеш какъв е този друг начин (и за червеичетата съм сигурен че не са.)Тъй като е забранено от правилата на форума, а е и меко казано неетично, няма да описвам точните методи. В конкретния случай не мога да кажа самото проникване в акаунта как е извършено, т.е. дали паролата е отгатната или просто са използвани начини за заобикаляне на sms входа, но е факт, че сигурност и Интернет са почти несъвместими неща. П.С. За хората, които няма да ми повярват, ще спомена, че разбиване на GSM мрежа с A5/1 криптиране, може да се осъществи с техника на стойност около 2000 евро и малко свободно време. A5/3 е по-сложна задача, но вече има разработени атаки и срещу него! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Март 18, 2013 Author Report Share Публикувано Март 18, 2013 Мой приятел ми каза за една опция на Gmail, но не е сигурен, защото я видял на чужд компютър и нямало как да попита.Когато се отвори Gmail, вляво били наредени всички пощи, които били свързани към този Имейл. Клика върху даден Имейл и се появява цялата кореспонденция. Така не се налага да се влиза във всеки един Имейл поотделно.Към моя Имейл съм свързал няколко пощи, но не ми се появява това нещо. Има ли начин да го направя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост