Jump to content

Препоръчан пост

  • Отговори 125
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Кое точно не става?

Първо провери дали от компютъра имаш връзка с Интернет - това би трябвало да работи без проблем.

След това провери дали от компютъра можеш да "влезеш" в насторйките на рутера (трябва да разрешиш Remote достъпа в настройките на рутера). Това също не би трябвало да ти създава грижи.

След това от рутера (или от компютър, свързан към него) проверяваш дали имаш ping към LAN картата на компютъра. Тук проблем може да имаш с firewall-а на Windows или друг защитен софтуер.

След това от рутера (или от компютър, свързан към него) проверяваш дали имаш ping към 194.145.63.12 (примерно).

Накрая от рутера (или от компютър, свързан към него) проверяваш дали браузъра зарежда dir.bg (примерно).

Кажи къде точно се "губи" връзката.

Link to comment
Сподели другаде

Здрасти, в момента съм на компа и последователно следвам напътствията. Първо на компютъра имам нет и то добър. Направих опит с ICS за връзка между комп. и лаптопа ми. Пинг има от и до комп.Пробвах за нет на лаптопа , но уви няма.Пуснах прокси на експлорера но пак няма.Просто ако това оправя лаптопа ще го заменя с рутера.Не мога да разбера кое куца. В момента постигнах нещо, но много бавно зарежда страниците. Иначе пинга към алл.бг е един и същ на двата компютъра. но на лаптопа го зарежда много бавно.Понякога и отказва да зарежда. Открих нещо, махнах антивирусната на лаптопа сега нещата потръгнаха:))))). ЕЕЕ... най сетне тръгна, благодаря приятелю ,много ми помогна.:)))))))))
Link to comment
Сподели другаде

Здравейте , пак съм аз:))). Мина известно време и системата работи, но нещо не съм доволен от нета на лаптопа, който получавам от рутера. Мудно зарежда страниците и нета е бавен. Въпроса ми е има ли някакви настройки които може да направят за да се засили нета. Лаптопа е до рутера , сигнала е силен но нета е бавен, на компютъра е много добър.
Link to comment
Сподели другаде

Пробвах да сваля WinAmp той е 15 мб, средна скорост 75 к. На комп. свалям с 160к. Имам чуството че нещо спира нета към лаптопа. Налага се да рестартирам лан картата на комп. и картата на лаптопа. След рестарта уж тръгва добре но след малко пак започва да бави страниците. Вчера пусках скан за вируси, всичко е чисто.
Link to comment
Сподели другаде

Днес вързах лаптопа директно с кабел към компютъра, направи ми впечатление че интернета също е бавен и зарежда бавно страниците.

 

Проблемът ти не е хардуерен, а е софтуерен. Провери за вируси или някой спец от форума и помогне.

Link to comment
Сподели другаде

Имаш антична версия на NOD32. Силно ти препоръчвам да я премахнеш и да преминеш на актуална версия.

 

Сканирай с Malwarebytes' Anti-Malware. Ако тепърва инсталираш програмата, в края инсталацията ще има отметка за автоматична актуализация, не я премахвай. В противен случай обнови дефинициите й ръчно. Ако вече имаш програмата, провери дали имаш последната версия и ако нямаш, премахни твоята и инсталирай най-новата, като в края на инсталацията остави отметката за актуализация на дефинициите.

 

Инструкции за сканиране:

- стартирай програмата;

- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);

- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;

- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);

- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);

Ако е нужен рестарт, се съгласи и рестартирай веднага. След рестарта стартирай отново програмата, иди на подпорозиорец Logs (Дневници), маркирай последния дневник, кликни бутон Open (Отвори) и му копирай съдържанието тук. Ако не е бил нужен рестарт, трябва да се появи текстов файл - копирай му съдържанието тук.

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...