Jump to content

Ръководство за инсталация на Windows 7


Препоръчан пост

  • 1 month later...
  • Отговори 436
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Скоро ще купувам нов компютър,следодателно ще инсталирам и win7,гледах първия пост как се прави и наситина много добре е обяснено.Само едно не разбирам обаче.Какви са тези дялове на диска - Diisk 0 Unallocated space.И при мен ли така ще го пише и как да ги преименувам него и другуя дял,който ще оформя съответно на стандартните-C: и D: ?

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте, на по-стара машина (моята е Pentium \R\ 4 CPU 3,06 GHz , 3,37 GB RAM, поддържа 64 и 86 инструкции), сега е с ХР, но бих искал да видя как ще се държи с win7. Как мислите, ще е ли по-добре от към бързина и работа.... По-добър ли ще е за моя компютър с тези възможности? И, също с какви инструкции е по-добре да си качвам програми? Аз засега съм инсталирал с по 64, но понеже компютъра поддържа и 86, та си мисля, по-добре ли ще е ако инсталирам с 86 инструкции?

Link to comment
Сподели другаде

На въпросната система, Windows 7 ще се държи повече от прилично. Определено по-новата операционна система е по-добър избор в случая.

 

И, също с какви инструкции е по-добре да си качвам програми?

 

Щом даден софтуер има версия за система с x86-64 архитектура, то е препоръчително да бъде инсталирана точно тази.

Link to comment
Сподели другаде

Мога да инсталирам един от двата Уиндоуса, но не знам кой?

Дайте съвет,

 

Windows 7 Ultimate SP1 x 86

или 

Windows 7 Ultimate SP1 x 64

 

 ...- защото не знам кой ще се държи по-добре. На мен тези инструкции не са ми много ясни. Ако може с 3-4 думи да ми кажете какво означават...? 

 

И също според вас разлика между Седмицата и ХР-то ще има ли? 

Ето данни за компютъра ми и процесора:

post-9788-0-43214900-1374594042_thumb.jpg

post-9788-0-58639000-1374594052_thumb.jpg

 

Какъв ми е процесора? Едноядрен или двуядрен? Мисля че е от старите едноядрен...

Link to comment
Сподели другаде

Под инструкции се има предвид машинни инструкции, които, най-просто казано, отговарят за описанието на действието, което трябва да се извърши, и данните, които са необходими за въпросното. Може да разгледате този линк.

 

Процесорът е с едно физическо ядро, но поддържа Hyper-Threading.

Link to comment
Сподели другаде

Много полезна информация намерих във темата, защото реших да си преинсталирам 7-та. По време на инсталацията обаче изникна един специфичен въпрос, който не е описан в инструкцията. На компа ми има два отделни диска по 40 GB. Единия се появява като Disk 0, а другия като 1 при инсталацията. И двата обаче са обозначени като системни. Това проблем ли е? И въобще при инсталацията необходимо ли е да се направи нещо, така че компа да работи оптимално с двата диска? Искам Диск 0 да е този с операционната система, а другия за документи и прочие, като няма да ги деля допълнително на други дялове. Инсталацията така и не стана, защото малко след този етап DVD-диска даде грешка, но ще търся друг и наново. В тая връзка имам и друг въпрос. Дадох му да форматира Диск 0, но като се скапа преинсталацията, се оказа, че компа си работи със старата инсталация. Кога всъщност става изтриването и почва новия запис на ОС върху преформатирания диск? Този въпрос е просто от любопитство, но горния ми е важен, защото имам чувството, че втория диск бави работата на компа. За уточнение - предходното инсталиране беше направено, когато компа имаше само един диск. Втория го свалих от друг комп и го сложих впоследствие.

Благодаря :)

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

А да спрем ли Wi-Fi-а от рутера например преди преинсталацията? И чак когато инсталираме Уиндоуса да пуснем рутера? Или няма значение? Компютъра при преинсталация с форматиране на хард и инсталиране на нов Уиндоус, прави ли си връзка по интернет? Защото нали има и 30 дневен пробен период за въвеждане на ключа, драйверите ги имам на флашка, чудя се но мисля че не се свърва с интернет. 

П.П.

А, през време на инсталацта може ли да сменим не само размера/броя/ на дяловете на хард диска, а и имената им/например буквите/. И на СД-ДВД устройството също/или може след преинсталцията/?

П.П.П.

А, става ли да си създадем стартиращ диск със нашите драйвери/например от оригиналния като го копираме на хард диска и там например в папка на зареждащия Уиндоус да поставим и нашите драйвери/? Та, да стане всичко на един път точно за даденя компютър.

Link to comment
Сподели другаде

Ако ползваш връзка по кабел и операционната система няма да разпознае мрежовата карта, не е проблем рутерът да остане включен. Ако разпознава мрежовата карта, е по-добра идея да бъде спрян или да бъде изваден кабелът. Ако ползваш безжична връзка, няма проблем рутерът да остане включен, защото дори и да бъде разпозната безжичната мрежова карта, докато не се свържеш с мрежата на рутера, няма да имаш Интернет, така че няма има рискове.

Въпросът е не дали Windows се свързва някъде, а дали няма някой бацил да успее да се нагнезди, докато системата още не е защитена. Шансът е доста малък, но съществува.

Смяната на имената и буквите на дяловете става само след инсталация.

За да се инсталират драйвери за устройства, те трябва да се вградят в инсталацията на операционната система. Не става просто да им копираш ей така файловете/инсталациите някъде в някоя папка и всичко магически да се получи.

Link to comment
Сподели другаде

  • 11 months later...

Привет , 

Един въпрос и от мен , след инсталация на 7- цата ( оставих дяла на който го инсталирам 25 GB) но явно е малко .При наслагване на програми ,драйвери и се запълни .

Та самият въпрос ми е - мога ли да увелича дяла сега или трябва да го преинсталирам от начало и ако е в началото как точно става събирането на дяловете ( за разделянето го разбрах ) 

Link to comment
Сподели другаде

Можеш да го увеличиш по всяко време. В Windows има вградена функция за това (десен клик върху Computer -> Manage -> Disk Management). Ако не се оправяш с него инструмент, можеш да опиташ с AOMEI Partition Assistant.

Link to comment
Сподели другаде

Можеш да го увеличиш по всяко време. В Windows има вградена функция за това (десен клик върху Computer -> Manage -> Disk Management). Ако не се оправяш с него инструмент, можеш да опиташ с AOMEI Partition Assistant.

Благодарско :) не можах сама да се справя , но един приятел ми помогна много .. благодарско и на него :)

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...