Radical Force, на 14 December 2009 - 16:26, каза:
Теста не е научен , и дори не беше преднамерен.Човек с много по ниски изисквания към звука потвърди разликата. Това му е и ценното.Не съм казал че мп3sucks...Просто има по-добри формати.Както казах времето на mp3-та , функционално беше до преди 5-6 години.
Да, по-добри формати има, но това не значи, че MP3 няма още какво да покаже.
И в кола се хваща разликата, дори с не висок клас техника, спри да говориш на теория !
Е, сега вече съм 100% сигурен, че говориш наизуст. Няма абсолютно никакъв начин да чуеш разлика в кола по време на шофиране. Разликите между MP3 и FLAC са така или иначе изключително малки, когато ги има, и е нужно човек да се заслуша, за да ги чуе. Когато се шофира, вниманието е концентрирано другаде. Просто няма начин да чуеш разлика. Вече съм 101% сигурен, че при теб говорим за пласибо ефекта. Ако не знаеш какво е това, те съветвам да се поинтересуваш.
ABX теста на Foobar 2000 , съм го правил , и пак казвам звука не е същия.Става за слушане , но не и за кеф.
И като си го правил теста какво се оказа? Колко опита направи и какви "точки" изкара? Не че ще си признаеш, ако си се издънил, де...
Явно сте предубедени и каквото и да напиша е все тая ,така че тоя флейм трябва да спре.Толкова от мен , дано някой ден наистина чуете МУЗИКАТА (с мп3 и подобни , няма да стане).
Не, не съм предубеден, но съм реалист. Не си втълпявам неща, които ти (и други като теб) си втълпяваш. Аз съм правил доста ABX тестове между формати на моя компютър и се е оказвало, че всъщност разлика не чувам или ако чувам, то тя е изключително дребна и трябва да се заслушвам много, което пък я прави абсолютно незабележима при слушане в нормални обстоятелства и не си заслужава да издребнявам. И не, не използвам вградена звукова карта и колони за 20 лв.