k0st4din Публикувано Септември 5, 2015 Report Share Публикувано Септември 5, 2015 Изключително съм Ви благодарна за този макрос. Върши прекрасна работа.Ще Ви помоля само да направите така, че при запис на файла да ме пита за това, къде да бъде записан файла и как да се казва. Благодаря отново. Sub PrintmeandSaveme() ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1 'ActiveWorkbook.Save 'махнете този ред Application.Dialogs(xlDialogSaveAs).Show ActiveWorkbook.Path ' и го заменете с този End Sub Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
klain Публикувано Септември 6, 2015 Report Share Публикувано Септември 6, 2015 Благодаря и на двамата за помощта. Файлът стана много приятен за ползване, даже надмина очакванията ми.Благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Bobi Stankov Публикувано Септември 21, 2015 Report Share Публикувано Септември 21, 2015 Здравейте имам задача да правя таблица в ексел,но тъй като се уча сам както се казва защото съм задочно и малко зациклих.Може да е просто ама не мога да схвана.Трябва да правя таблица за месечен отчет на банка,направил съм я и едно от условията е следното:сумата на лихвата се получава като процент от салдото в началото на месеца,умножено по процента(годишен),определен за всяка група сметки.Той е както следва:1-ва -3,25% 2-3,75% ,3-2,5% и за 4 няма.А другата колонка е такса обслужване за не я е казано че е в размер 1,25% промила от сумите по теглениея и се отнася само за първата и втората сметка.За тези две колонки незнам как да напиша формулата за да се получи както е в таблицата решението(аз я имам на снимка но трябва да я направя в ексел същата)Не съм правил никога такива работи и затова ми е малко трудно.Поне някаква насока как става това нещо Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Септември 21, 2015 Report Share Публикувано Септември 21, 2015 Здравйте, ще прикачите ли поне направената от вас табшица, за да не се мъчим да я правим отново. Или иначе казано, кое е под дефолт, ако мога така да се изразя и кое е празно в таблицата и трябва да бъде попълнено. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Bobi Stankov Публикувано Септември 21, 2015 Report Share Публикувано Септември 21, 2015 Не ми позволява да прикача файла с това което съм направил ей така като снимка мога Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Септември 21, 2015 Report Share Публикувано Септември 21, 2015 Запиши файла така:save as:excel 2003, и файла ще ти се запише с разширение *.xls след което го прикачи да го разгледаме Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Bobi Stankov Публикувано Септември 22, 2015 Report Share Публикувано Септември 22, 2015 мисля че станаBook1.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Септември 22, 2015 Report Share Публикувано Септември 22, 2015 Готов си............Book_banka.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Bobi Stankov Публикувано Септември 22, 2015 Report Share Публикувано Септември 22, 2015 много благодаря ще разгледам формулите как са за да мога да го правя и сам след това Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 25, 2015 Report Share Публикувано Ноември 25, 2015 С Ексел 2013 съм. В три клетки слагам надпис. От първата до третата клетка слагам стрелка със Shapes. Стрелката минава върху втората клетка. Как да направя така, че да минава под клетката? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Ноември 26, 2015 Report Share Публикувано Ноември 26, 2015 Здравей ozic,не знам каква е идеята, но определено няма как да се постави нещо, зад което няма нищо (ако мога така да се изразя).Ако говорим за това:http://prikachi.com/images/832/8483832P.jpgто направи прозрачна стрелката отвътре за да виждаш текста.В противен случай, подай малко повече инфо.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 26, 2015 Report Share Публикувано Ноември 26, 2015 В момента ми е вариант 1, а искам да стане като 2: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Ноември 26, 2015 Report Share Публикувано Ноември 26, 2015 Здравей ozic,единственият вариант е да бъде с 2 Lines, просто няма начин да сложа нещо зад друго нещо, при положение, че нямам нищо отзад.Втори варият е трите квадрата да са нагласени точно по размер на клетката и когато поставиш стрелката - то тогава да отиде отзад.Разгледай файла. А всъщност при теб как се е получило да бъде втори вариант?Book1.xlsx Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 26, 2015 Report Share Публикувано Ноември 26, 2015 Както при теб в първия вариант: една линия и отделно една стрелка. Така пак ме устройва, но трябва да отделям повече време. Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Ноември 26, 2015 Report Share Публикувано Ноември 26, 2015 ОК, тогава още едно предложение: след като направиш двете линии (линия и стрелка) ги обедини (group).По този начин всяко едно преместване винаги ще са на една линия и ще може да се нагласяват много по-бързо.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост