evropeiski Публикувано Април 8, 2013 Report Share Публикувано Април 8, 2013 Здравейте имам следния въпрос:Може ли да се направи така, че в ексел една клетка да я разделя по диагонал с линия и да мога да пиша текст и в едната и в другата част на клетката,http://store.picbg.net/pubpic/83/A7/e47416a5c5d883a7.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 8, 2013 Report Share Публикувано Април 8, 2013 Здравейте evropeiski,не, не може да се пише по указаният от вас начин! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 8, 2013 Report Share Публикувано Април 8, 2013 Може да се направи визуално (напр. като се форматират две думи като горен и долен индекс), но това няма да бъдат две отделни клетки, а една клетка с форматиран текст вътре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 8, 2013 Report Share Публикувано Април 8, 2013 Аз затова му написах , че няма как да се получи, защото потребителя желае друго да се случва.В противен случай -> на снимката съм показал, как да се случат нещата:След двете обработки ще се получи това, но няма да бъде като да си пишете нормално в клетка, което при по-голям текст ще ви смеси всичкото написано! Т.е това което вие искате все едно сте го разделили и да не преминава преди или след чертата, не може да се получи! За това казах, че не може! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bubo64 Публикувано Април 15, 2013 Report Share Публикувано Април 15, 2013 Здравейтеискам да помоля за съдействие ако е възможно разбира сеимам две колонки с цифри в колонка А цифрите винаги са подредени и групирани но броят редове е различен всеки пътсрещу всяка група от цифри в колонка А трябва да се сумират цифрите от колонка Вдали е възможно това да се случи не знам дали успях да обясня но на файла мисля се вижда по ясноблагодаря предварително !!Book2.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 16, 2013 Report Share Публикувано Април 16, 2013 Здравейте bubo64 и добре дошъл в СофтВизия,бих желал да ви попитам колоната А, която съдържа тези числа трябва да събира числата от колона В, които отговарят на дадената сума в колона А, но трябва ли да ги виждате постоянно всичките тези суми до ред "еди кой си" или ако например изберете 1,8142 и да ви покаже 94? Респективно и за другите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bubo64 Публикувано Април 17, 2013 Report Share Публикувано Април 17, 2013 Здравейте bubo64 и добре дошъл в СофтВизия,бих желал да ви попитам колоната А, която съдържа тези числа трябва да събира числата от колона В, които отговарят на дадената сума в колона А, но трябва ли да ги виждате постоянно всичките тези суми до ред "еди кой си" или ако например изберете 1,8142 и да ви покаже 94? Респективно и за другите? Добре заварил k0st4din,трябва да се сумират числата от колонка В, които са срещу еднаквите числа в колонка А,да трябва да се виждат защото крайната цел на упражнението е тази на файла който съмприкрепил търся максиманите натрупвания срещу коя цифра от колонка А, са се случилиако ги избирам ред по ред няма да мога визуално да се ориентирам 1704sort.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 17, 2013 Report Share Публикувано Април 17, 2013 Погледнете този файл, дали ще ви свърши работа! Което от своя страна ви показва срещу всяка цифра, какво натрупване има и къде е най-голямо! Защото може да имате и 40 000 реда, но имате само няколко уникални числа, и по тази причина съм ви изнесъл уникалните числа и срещу тях съответно резултата (общият).Book2.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bubo64 Публикувано Април 17, 2013 Report Share Публикувано Април 17, 2013 Погледнете този файл, дали ще ви свърши работа! Което от своя страна ви показва срещу всяка цифра, какво натрупване има и къде е най-голямо! Защото може да имате и 40 000 реда, но имате само няколко уникални числа, и по тази причина съм ви изнесъл уникалните числа и срещу тях съответно резултата (общият).http://forums.softvisia.com/public/style_images/master/attachicon.gifBook2.xlsЗдравейте k0st4din,да точно това ми трябва ,супер е толкова време ще ми окономисва, че нямам думи направоима ли някакво ограничение надолу за редовете защото наистина могат и 40000 да бъдат и групитеможе да се случат и повече от 500страхотна помощ от ваша страна и страшно мн благодаря !!!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 17, 2013 Report Share Публикувано Април 17, 2013 Не, нямате ограничение.Според версията на вашият ексел, можете да имате ограничение(стандартно) на редовете, до 2003 имате 65 536 реда, от 2007 нагоре имате 1 048 576 реда. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bubo64 Публикувано Април 17, 2013 Report Share Публикувано Април 17, 2013 k0st4dinа как мога да слагам следващите данни /в колонка А, и В,извинявам се за невежеството си но не ми се получава защото всеки ден са различни Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 17, 2013 Report Share Публикувано Април 17, 2013 Опасявам се, че не мога да разбера точно въпроса, но да кажем че до момента данните в колона А свършват на А3545 от там започвате да нанасяте следващите данни и срещу тях записвате числата, но ако тези числа са различни от досегашните, то ги допишете в колона F, а формулата се намира в колона G.Предполагам за това става на въпрос!? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bubo64 Публикувано Април 17, 2013 Report Share Публикувано Април 17, 2013 Опасявам се, че не мога да разбера точно въпроса, но да кажем че до момента данните в колона А свършват на А3545 от там започвате да нанасяте следващите данни и срещу тях записвате числата, но ако тези числа са различни от досегашните, то ги допишете в колона F, а формулата се намира в колона G.Предполагам за това става на въпрос!? всеки ден данните в колонка А, и колонка В, са различнипримерно днес колонка А започва с 1,8144 и завършва с 1,8049 а утре може да започва с 1,8049и да завърши на 1,8100 цифрите в колонка В също се различават информацията е ден за денза това попитах мога ли да сменя цифрите в колонките изцяло днешната таблица си е за днеса утре цифрите са съвсем други и групите с еднакви цифри и цифрите срещу тях Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 17, 2013 Report Share Публикувано Април 17, 2013 Да, можете, заменяте колона F с днешните числа и оставяте формулите в колона G, ако днешният ден са повече числата просто продължете формулата до там, докъдето ви трябва. Нали в даденият пример, като вие можете да си промените клетките и редовете.Направил съм го до 4000-хилядният ред.Book2.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bubo64 Публикувано Април 17, 2013 Report Share Публикувано Април 17, 2013 Здравейте пак k0st4din,проумях го най-накрая, още веднъж огромно Благодаря !!!това е страхотна помощ, за мен си беше огромен проблемПоздрави !!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост