Jump to content

Ръководства за работа с Excel 2003

Препоръчан пост

Здравейте имам следния въпрос:

Може ли да се направи така, че в ексел една клетка да я разделя по диагонал с линия и да мога да пиша текст и в едната и в другата част на клетката,

http://store.picbg.net/pubpic/83/A7/e47416a5c5d883a7.jpg

Сподели другаде

• Отговори 1.5k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Може да се направи визуално (напр. като се форматират две думи като горен и долен индекс), но това няма да бъдат две отделни клетки, а една клетка с форматиран текст вътре.

Сподели другаде

Аз затова му написах , че няма как да се получи, защото потребителя желае друго да се случва.

В противен случай -> на снимката съм показал, как да се случат нещата:

post-18983-0-98059100-1365446011_thumb.jpg

След двете обработки ще се получи това, но няма да бъде като да си пишете нормално в клетка, което при по-голям текст ще ви смеси всичкото написано! Т.е това което вие искате все едно сте го разделили и да не преминава преди или след чертата, не може да се получи! За това казах, че не може!

Сподели другаде

Здравейте

искам да помоля за съдействие ако е възможно разбира се

имам две колонки с цифри в колонка А цифрите винаги са подредени и групирани

но броят редове е различен всеки път

срещу всяка група от цифри в колонка А трябва да се сумират цифрите от колонка В

дали е възможно това да се случи

не знам дали успях да обясня но на файла мисля се вижда по ясно

благодаря предварително !!

Book2.xls

Сподели другаде

Здравейте bubo64 и добре дошъл в СофтВизия,

бих желал да ви попитам колоната А, която съдържа тези числа трябва да събира числата от колона В, които отговарят на дадената сума в колона А, но трябва ли да ги виждате постоянно всичките тези суми до ред "еди кой си" или ако например изберете 1,8142 и да ви покаже 94? Респективно и за другите?

Сподели другаде

Здравейте bubo64 и добре дошъл в СофтВизия,

бих желал да ви попитам колоната А, която съдържа тези числа трябва да събира числата от колона В, които отговарят на дадената сума в колона А, но трябва ли да ги виждате постоянно всичките тези суми до ред "еди кой си" или ако например изберете 1,8142 и да ви покаже 94? Респективно и за другите?

Добре заварил k0st4din,

трябва да се сумират числата от колонка В, които са срещу еднаквите числа в колонка А,

да трябва да се виждат защото крайната цел на упражнението е тази на файла който съм

прикрепил търся максиманите натрупвания срещу коя цифра от колонка А, са се случили

ако ги избирам ред по ред няма да мога визуално да се ориентирам

1704sort.xls

Сподели другаде

Погледнете този файл, дали ще ви свърши работа! Което от своя страна ви показва срещу всяка цифра, какво натрупване има и къде е най-голямо! Защото може да имате и 40 000 реда, но имате само няколко уникални числа, и по тази причина съм ви изнесъл уникалните числа и срещу тях съответно резултата (общият).

Book2.xls

Сподели другаде

Погледнете този файл, дали ще ви свърши работа! Което от своя страна ви показва срещу всяка цифра, какво натрупване има и къде е най-голямо! Защото може да имате и 40 000 реда, но имате само няколко уникални числа, и по тази причина съм ви изнесъл уникалните числа и срещу тях съответно резултата (общият).

http://forums.softvisia.com/public/style_images/master/attachicon.gifBook2.xls

Здравейте k0st4din,

да точно това ми трябва ,супер е толкова време ще ми окономисва, че нямам думи направо

има ли някакво ограничение надолу за редовете защото наистина могат и 40000 да бъдат и групите

може да се случат и повече от 500

страхотна помощ от ваша страна и страшно мн благодаря !!!!!

Сподели другаде

Не, нямате ограничение.

Според версията на вашият ексел, можете да имате ограничение(стандартно) на редовете, до 2003 имате 65 536 реда, от 2007 нагоре имате 1 048 576 реда.

Сподели другаде

Опасявам се, че не мога да разбера точно въпроса, но да кажем че до момента данните в колона А свършват на А3545 от там започвате да нанасяте следващите данни и срещу тях записвате числата, но ако тези числа са различни от досегашните, то ги допишете в колона F, а формулата се намира в колона G.

Предполагам за това става на въпрос!?

Сподели другаде

Опасявам се, че не мога да разбера точно въпроса, но да кажем че до момента данните в колона А свършват на А3545 от там започвате да нанасяте следващите данни и срещу тях записвате числата, но ако тези числа са различни от досегашните, то ги допишете в колона F, а формулата се намира в колона G.

Предполагам за това става на въпрос!?

всеки ден данните в колонка А, и колонка В, са различни

примерно днес колонка А започва с 1,8144 и завършва с 1,8049 а утре може да започва с 1,8049

и да завърши на 1,8100 цифрите в колонка В също се различават информацията е ден за ден

за това попитах мога ли да сменя цифрите в колонките изцяло днешната таблица си е за днес

а утре цифрите са съвсем други и групите с еднакви цифри и цифрите срещу тях

Сподели другаде

Да, можете, заменяте колона F с днешните числа и оставяте формулите в колона G, ако днешният ден са повече числата просто продължете формулата до там, докъдето ви трябва. Нали в даденият пример, като вие можете да си промените клетките и редовете.

Направил съм го до 4000-хилядният ред.

Book2.xls

Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

• Създай ново...