Dabadas Публикувано Април 14, 2009 Report Share Публикувано Април 14, 2009 Историята е дълга и широка и почвам от самото начало. Имах 1 пц преди 6 месеца което му се развали рамта и реших че няма да го оправям( рамта е сдрам на 133хз, по запознатите знаят каква и е цената), а частите някои разпродадох за без пари.Оставих си обаче харди диска защото имам много ценна инфорация вътре, която досега неми трябваше, но сега ми трябва. Въпроса е как мога да достигна до тази инфорация на "новия" компютър. Хард диска е с IDE входове знам как да го закача въпроса е как да се добера до информацията без да форматирам диска и може ли въобще да стане това и как. Ако може да ми отговаряте на по човешки език ще съм ви благодарен. Мерси предварително дано успеем Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 14, 2009 Report Share Публикувано Април 14, 2009 Кажи каква е била операционната система на стария компютър, с каква операционна система работиш сега и каква е файловата система, с която е форматиран диска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dabadas Публикувано Април 14, 2009 Author Report Share Публикувано Април 14, 2009 Операционната система на стария компютър беше Windows XP sp1 на сегашния ми компютър е същата. Хард диска не е форматиран... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 14, 2009 Report Share Публикувано Април 14, 2009 Ако свържеш диска правилно, Windows ще го разпознае като ново устройство, ще инсталира необходимите драйвери и ще ти покаже наличните дялови като им присвои имена от рода на F:, G:, H: и т. н. т.В общия случай* няма да има нужда да форматираш или да правиш нещо специално, най-много да се наложи да рестартираш системата веднъж след инсталацията на диска. *Предполагам, че не си шифровал данните и не си променял правата за достъп до тях. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dabadas Публикувано Април 14, 2009 Author Report Share Публикувано Април 14, 2009 Ако свържа диска след стартиране на на ОС системата много забива и става почти неуправляема. А ако го включа в изключено от тока положение след пускане ми излиза на страницата където ме пита Start windows normaly, last known good configuration и safe mode s connection без и което и да цъкна компа се реска Сега ще ресна да проверя в биос-а да неса зададени и 2-та харда на славе... може тва да е проблема Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 14, 2009 Report Share Публикувано Април 14, 2009 Операционната система на стария компютър беше Windows XP sp1 на сегашния ми компютър е същата.Силно ти препоръчвам да минеш на SP3. Ако свържа диска след стартиране на на ОС системата много забива и става почти неуправляема.Как по дяволите ти хрумна да правиш подобна глупост? Сега ще ресна да проверя в биос-а да неса зададени и 2-та харда на славе... може тва да е проблемаНастройките за Master/Slave се задават от твърдия диск с помощта на джъмпера отзад, а не от BIOS. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dabadas Публикувано Април 14, 2009 Author Report Share Публикувано Април 14, 2009 Добре обясни ми къде е този джъмпър... смисъл тва не беше ли 1-ния от кабеляците.... обясни кое е това и ще го направя П.С. Оказа се че съм с СП2 сега! Да хрумват ми разни глупости за експеримент обичам да човъркам.... разглабям нещо, сглабям го и ми остават 2-3 части ама то работи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 14, 2009 Report Share Публикувано Април 14, 2009 Синичкото се нарича джъмпер:http://img.tomshardware.com/de/2005/11/16/das_grosse_thg_stecker_kompendium/hdd_jumper_ma.jpg Гледаш в коя позиция трябва да е Slave (SL) и поставяш джъмпера там (окъсяваш въпросните игли). След това си свързваш харда при изключен компютър и с изваден кабел от захранването. Желателно е всякакви по-значителни манипулации в кутията да се извършват при изваден захранващ кабел. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dabadas Публикувано Април 14, 2009 Author Report Share Публикувано Април 14, 2009 Синичкото се нарича джъмпер: Гледаш в коя позиция трябва да е Slave (SL) и поставяш джъмпера там (окъсяваш въпросните игли). След това си свързваш харда при изключен компютър и с изваден кабел от захранването. Желателно е всякакви по-значителни манипулации в кутията да се извършват при изваден захранващ кабел. Добре е сега ще пробвам... значи на сегашния хард трябва да го сложа на мастер на стария хард на славе ? П.С. Еми не е желателно, а е задължително.... и тва съм го прайл с тока докъто човъркам Направих го както трябва.... но то в тая букса кадето е тая джаджа несе вкарва нищо нали ???!!? сега като пусна компа и ми пише: Searching for boot record from flopy, cd-rom, ide-0, SCSI и неми намира нищо... помощ пак П.С. добре че имам 2 пц-та Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 14, 2009 Report Share Публикувано Април 14, 2009 Кажи какъв е модела на дъното, какви са ти дисковите устройства (твърди дискове, CD, DVD и т. н. т.) и с какви кабели за свързване разполагаш. Ще ти кажем как точно да ги навържеш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dabadas Публикувано Април 14, 2009 Author Report Share Публикувано Април 14, 2009 еми да ама 1-во няма да е лошо да ми кажете как да го пусна щтото ся като върнах дъмперите по старите места и пак неиска да работи ме пита там за last known good configuration.... помощ пак Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 14, 2009 Report Share Публикувано Април 14, 2009 Изключи втория твърд диск и опитай да стартираш системата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dabadas Публикувано Април 14, 2009 Author Report Share Публикувано Април 14, 2009 Еми аз така го правя с 1-ния хард диск дето си е от тоя компютър... тоя хард дето си е от това пц е Baracuda 7200.7 40GB а другото е Maxtor ATA/133 HHD 80GB... за дъното немога да кажа защото компютъра не е мой само ако го пусна ще мога да кажа стига да него пише някаде докъто се стартира... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 14, 2009 Report Share Публикувано Април 14, 2009 Какво се случва, когато го стартираш в нормален режим (Start Windows normally)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dabadas Публикувано Април 14, 2009 Author Report Share Публикувано Април 14, 2009 остава на тази страница и не мърда.... държах го 5 мин на дали ще се оправи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост