Jump to content

Въпроси свързани с Opera

Препоръчан пост

• 1 month later...
  • Отговори 177
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Имам въпрос относно "Запиши като...".

Записвам страница от Softvisia (например) веднъж като "Уеб архив (един файл)", веднъж като "HTML файл с изображения". Отписвам се от Softvisia чрез "Излизане", затварям раздела. Отварям запазения файл с разширение *.mht - страницата се зарежда. Отварям запазения файл с разширение *.html - страницата отново се зарежда. До тук добре. Същата процедура, но този път с YahooMail. При отварянето на *.mht страницата се зарежда, но не тази която съм записал (някое от писмата), а първоначалната (дори не Inbox). Т.е. само ме вписва в YahooMail. При отварянето на *.html ми дава следното съобщение:

post-485-0-20472400-1334644423_thumb.jpg

Подобно е положението при Gmail, с тази разлика, че тук нищо не се зарежда - нито *.mht, нито *.html.

Само да вметна, че за Softvisia и Gmail имам записани пароли в "Организатора на пароли". За YahooMail нямам. (Първоначално си мислех, че там се корени проблема, защото бях пробвал само с Softvisia и YahooMail и предполагах, че Опера по някакъв начин проверява дали даден сайт има записана парола в организатора или няма, и по този начин зарежда страницата или не я зарежда. Но след като пробвах и с Gmail, изхвърлих тази възможност. Явно пощите са по-добре защитени или по друг начин устроени).

Въпросът ми е, това характерна особеност на даден сайт ли е (дали ще зареди запазена страница, след като сте се отписали) или някакъв бъг?

Какъв е най удачния начин за запазване на страници - HTML файл, HTML файл с изображения, Уеб архив (един файл) или Текстов файл?

На мен особено ми се струва, че Уеб архив (един файл) е най подходящ, тъй като не създава други папки като например HTML файл с изображения. От друга страна, не съм сигурен дали е съвместим с други браузъри.

Сподели другаде

Не е бъг, просто особености в работата на страниците, поради които не винаги става това, което ти искаш-да ги запазиш по начина, който си обяснил.
Сподели другаде

...поради които не винаги става това, което ти искаш-да ги запазиш по начина, който си обяснил.

Но, освен с снимка, има ли друг начин да се запази?

Между другото, ако отварям запазените файлове на друг компютър, дали ще има проблем с отварянето (имам предвид поне тези които се отварят без проблем на моя)?

Сподели другаде

Но, освен с снимка, има ли друг начин да се запази?

Между другото, ако отварям запазените файлове на друг компютър, дали ще има проблем с отварянето (имам предвид поне тези които се отварят без проблем на моя)?

Не би трябвало да имаш проблеми да отваряш запазените вече на друг компютър - аз лично съм нямал. Просто пощите ползват динамични форми и поддържат постоянно връзка със сървъра и си дърпат инфото от там, докато обикновените страници веднъж логнат и изтеглил съдържанието на страницата, не продължават да комуникират в значителна част със сървъра.

Не знам дали съм описал правилно терминологията, но гледах да е възможно по-просто.

Сподели другаде

Ясно, благодаря.

А на въпроса, кой от вариантите е на подходящ/гъвкав за запазване? Т.е. ако запазя в Уеб архив (*.mht) чрез Опера, ще го отворя ли в друг браузър?

Сподели другаде

Ясно, благодаря.

А на въпроса, кой от вариантите е на подходящ/гъвкав за запазване? Т.е. ако запазя в Уеб архив (*.mht) чрез Опера, ще го отворя ли в друг браузър?

Internet Explorer 6,7 също ги отварят, мисля.

Сподели другаде

За други браузъри не мога да кажа, защото не ги използвам.

Останал съм с впечатление, че точно друг браузър използваш. ;)

http://forums.softvi...лени/#entry8516

http://forums.softvi...ата/#entry98011 - "За финал ще се спра на моя любимец - Opera."

И още много, просто не ми се търсеше повече. Признавам, изминало е доста време от тогава, но какво те накара да "изневериш" на любимия си браузър?

Сподели другаде

Опа, момент, задръж обаждането! Кой е казал, че съм сменил Opera?! :)

Във въпросния коментар споменавах за кои други браузъри (освен Opera) съм сигурен, че ги отварят тези файлове. Opera го пропуснах, защото беше пределно ясно, че той може да ги отваря, защото точно за него се говореше до момента (а и в цялата тема).

Нямам и намерение да сменям браузъра. Аз съм същество на навик и лоялност. Т.е. когато съм свикнал с нещо, се придържам към него. Също така проявявам лоялност към хора/продукти, които уважавам/намирам за качествени. Ползвах Winamp години наред и през 95% от това време ползвах един и същ скин. В един момент преминах на foobar2000 (по ред причини), настроил съм си го по мой вкус и нямам намерение да сменям скоро нито плеъра, нито външния му вид. Друг пример е тапетът ми. Рядко го сменям и е имало периоди на няколко години с един и същ тапет.

Конкретно Opera досега не ме е разочаровал и нямам причина да го сменям. Под "разочаровал" нямам предвид "ядосвал понякога", защото е имало такива моменти. Имал съм ги с всеки продукт, но са прекалено дребни неща, за да оправдаят смяна. Нямам нищо против другите браузъри и ги уважавам (с изключение може би на Safari, защото всеки продукт, носещ името/логото на Apple, ме изпълва с цяла "дъга" от емоции, включваща погнуса, възмущение, презрение, съжаление, ярост и др.), но просто съм привикнал с Opera, удобен ми е и има всичко, от което имам нужда.

Сподели другаде

Опа, момент, задръж обаждането! Кой е казал, че съм сменил Opera?!

Във въпросния коментар споменавах за кои други браузъри (освен Opera) съм сигурен, че ги отварят тези файлове. Opera го пропуснах, защото беше пределно ясно, че той може да ги отваря, защото точно за него се говореше до момента (а и в цялата тема).

Искрено се извинявам. Така ми прозвуча.

П.П. Понякога забравям в коя тема се води дискусията. :blush:

Сподели другаде

• 2 weeks later...
Някой, може ли да ми каже защо се получава така със свалянето на файловете с Опера, че при всяко теглене на подобен тип файлове, трябва да сменям браузърите? Трябват ми файловете точно във този формат във който са, а опера ги запазва като някакви dot filove ?

post-1180-0-63012200-1336038753_thumb.png

Сподели другаде