Jump to content

Въпроси свързани с Opera

Препоръчан пост

Здравейте,имам проблем с браузера Опера,който имах и с Мозилла и заради това я премахнах,а именно като стратирам понякога браузера от иконката на десктопа,не се отвария а ми изкарва съобщение,че има процес на Опера,който не е приключил и не може да се отвори,а да спра процеса от task menager и наистина от там спирам процеса на Опера и след това се отваря, с Мозилла беше същата работа и се случваше непрекъснато...с Chrome, Maxton и IE нямам този проблем,но ми се иска да ползвам Опера,имате ли идеи как може да се оправи? Windows XP SP3
Сподели другаде

• Отговори 177
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Това трябва да се получава, ако се опитваш да стартираш браузъра, след като вече си го затворил. Това е заради работата им с кеша. Най-добре изчаквай програмите да си свършат работата след затваряне и тогава ги стартирай отново.
Сподели другаде

Има ли опция за запазване на сесията след затваряне на браузъра? Виждам, че има опция при пускане да те пита какво да отвори, но мисълта ми е, да отваря стара сесия само ако съм я запомнил ? :)
Сподели другаде

• 4 weeks later...
Здравейте, с Опера 11.51, Windows 7, искам да попитам има ли възможност при стартира на Опера да се настрои така че, добавките и проверката на e-mail-а да не става веднага с включване на Опера, ами със закънение?
Сподели другаде

• 1 month later...

Здравейте, с Опера 11.51, Windows 7, искам да попитам има ли възможност при стартира на Опера да се настрои така че, добавките и проверката на e-mail-а да не става веднага с включване на Опера, ами със закънение?

Има възможност, проверката на имейла да се направи ръчно, от настройките на акаунта.

Сподели другаде

Интересно, има ли начин да се забрани запазването на отворените табове и тяхното възстановяване при следващо стартиране на Opera. Трябва ми нещо подобно, защото имам клиенти, които се чудят защо им вървят едновременно 10 клипчета от тубата, а пък те не са затворили всички табове и при следващо стартиране същите отново се появяват. Поне като затворят браузера, да не се появяват старите табове, та да не ме питат за глупости. Досадно е.
Сподели другаде

Настройки (Ctrl + F12), "Общи" се избира "При стартиране" какво да направи.

П.П. Не съм сигурен за наименованията на български, защото използвам друг език.

Сподели другаде

Настройки (Ctrl + F12), "Общи" се избира "При стартиране" какво да направи.

П.П. Не съм сигурен за наименованията на български, защото използвам друг език.

Леле, то ще ми извади очите, а аз не съм го видял!!!

Сподели другаде

• 2 months later...

Здравейте, имам проблеми с новата версия на Опера 10.61. Те са няколко проблема. Първия е проблем със скролирането - много дървено и изведнъж "прескача". Другият проблем, е че ползва много рам - при 5-6 отворени таба стига до 400-500мб. Говорим за сайтове, който не са свързани с гледане на видео или особено тежки.Третия проблем - като съм отворил примерно 15 таба и опера ползва 500 рам, като ги затворя се освобождава не повече от 150-200 рам. В крайна сметка се достига до там, че един таб отворен - гълта 300мб. рам! - и то за сайт като gol.bg...а-а да щях да забравя - след като завърша работата си и затворя браузера, процесът не се спира и трябва да го спирам ръчно от task manager-а.

Върнах се на Опера 10.51. Същият проблем с РАМ - просто невероятно много тълта. Нямам в момента акаунт за поща активиран. Имам 15 сайта на speed dieal. IE - за справка със същите отворени сайто гълта към 170мб. При мене само ли е проблема или... От няколко версии наблюдавам, че Опера става много алчна към потребление на рам в сравнение с други браузери.

post-5579-0-28359900-1328751923_thumb.jpg

Сподели другаде

Само да отбележа, че има по-нова версия 11,61, аз съм с нея и на мен също с 5 таба ми гълта 400. Нямам активирани добавки, само синхронизацията ми е пусната За скролирането, има някаква опция "Плавно превъртане" не знам точно дали е за това, но може да опиташ, макар че и без нея не би трябвало да насича скролирането.
Сподели другаде

Само да отбележа, че има по-нова версия 11,61, аз съм с нея и на мен също с 5 таба ми гълта 400. Нямам активирани добавки, само синхронизацията ми е пусната За скролирането, има някаква опция "Плавно превъртане" не знам точно дали е за това, но може да опиташ, макар че и без нея не би трябвало да насича скролирането.

Грешката е моя - имал съм в предвид 11.61 и сега съм с 11.51(не с 10.51- спал съм, като съм го писал снощи). За опцията за плавно превъртане - с нея и без нея винаги ми правеше проблеми. И аз си мислих, че първо там е проблема.

Сподели другаде

За проблема със скролирането не мога да кажа нищо. При мен никога не е имало такъв проблем. Има понякога нещо такова, ако системата е натоварена и/или посещавам много тежък сайт. Иначе всичко е наред.

Колкото до потреблението на паметта, зависи точно какви сайтове са отворени. При мен например с 5-6 отворени "таба" потреблението беше около 260MB. Някои страници може да изглеждат леки, но да не са. Ако толкова те притеснява, можеш да опиташ да контролираш малко потреблението от настройките на браузъра: Settings -> Preferences... -> History -> от меню Memory cache можеш да избереш някаква желана стойност. Това не би трябвало да се отрази драстично, но все пак трябва да има някакъв ефект.

Процесът на Opera не се спира веднага, защото браузърът извършва още неща. Най-вероятно е почистване на кеша. Т.е. ако си работил кратко време с браузъра, ще се спре бързо, но ако си работил доста време, ще се спре бавно. Срещал съм и предложение да се избере Opera да се стартира със Speed Dial вместо с последната сесия.

Сподели другаде

• 2 weeks later...
Под Opera 11.61, използвайки Linux имам проблеми с изписването на буквата "ъ" във форума, тя просто не излиза, вмест това натискането на ъ при фонетика под Linux болдва текста при включен визуален редактор, а при изключен визуален редактор-нищо не излиза. Някой да знае как да се заобиколи досадният проблем, че сега ми се налага да paste-вам буквата "ъ". Иначе навсякъде другаде всичко с буквата е ОК, в полето за търсене на форума и т.н, само в полето за писане на нов отговор/бърз отговор има проблеми.
Сподели другаде

Натискаш Shift и след това Ъ, но излиза гавната буква. За да изпише малкото ъ натискаш CapsLock, задържаш Shift и натискаш ъ. В момента пиша от Опера в Убунту. При vBulletin го имаше същия проблем, но в новите версии на форума е оправено.
Сподели другаде