liver Публикувано Януари 15, 2011 Report Share Публикувано Януари 15, 2011 Не е само ''нашенецът'' и не е до ''народопсихология''. Виж в популярните чуждестранни тракери, броят на свлащите\сийдващите ulitimate и home premium версиите и ще ти стане ясно, че това ''нашенецът'' въобще не е подходящо в случая. Защото ние не сме изключението, потвърждаващо правилото. Какво да се прави - фактите са такива. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 15, 2011 Report Share Публикувано Януари 15, 2011 Нека така да бъде; оставям статистиката на теб. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Февруари 5, 2011 Report Share Публикувано Февруари 5, 2011 Малко развитие по темата.Преди няколко дена писах в тази тема, че проблема с замръзването е решен и обещах да напиша как, но явно съм се бъркал. Не знам дали аз съм кърък, но всеки път като се похваля с решаването му (на проблема), нещо се "разваля". Ще се опитам да опиша ситуацията от преди 3 седмици. Преинсталирах Windows-a, като използвах друг, но замръзването продължаваше. И така, както си замръзваше по 10-тина пъти на ден и се чудех къде да търся проблема, биейки главата в стената, реших да отворя кутията и да издърпам всички кабели/връзки и после отново да ги свържа. И изведнъж всичко се управи, с изключение на мрежовата карта - компютъра не я виждаше. Тогава си спомних за проблем от преди 3 години (ако не се лъжа), когато за замръзването на компютъра беше виновна мрежовата карта - беше си заминала (разбра се благодарение на l.kanelov). Разликата между тогава и сега беше, че тогава компютъра се рестартираше сам до положение син екран, а сега само замръзва. Може би и затова, въобще не съм се усъмнил в нея (картата). Купих нова (Gembird L8139D Ethernet Adapter PCI 10/100Mbps) и компютъра литна. Една вметка - както бях писал, при измерване на напреженията с мултиметър, всичко беше наред, но чрез софтуер имаше отклонения. Отклонения се виждаха и в BIOS-а предимно при 12V.След процеса с издърпването на кабелите, вече и BIOS-а изглеждаше друго яче (за съжаление не съм проверявал с софтуер).Така, без проблеми изкарах 3 седмици. Преди ден-два замръзна отново и само от копчето се рестартираше. Но дори е след рестарта не се оправяше - оставаше да виси някъде в началото. Трябва да изключа захранващия кабел от контакта, да изчакам 10-тина минути и тогава да го включа. И така до следващото замръзване. Пробвах да преместя мрежовата карта на друг порт, но без ефект. Страхувам се да не си отиде. Вече не знам какво да правя. Всичко изглежда наред - тествах, товарих компютъра - наред; сканирах за зловреден код - нищо. :( Да знаех в какво е причината и че не може да се управи, ще отида веднага да си купя нов компютър, ама .... Чак се чудя как успях да напиша това без проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Февруари 5, 2011 Report Share Публикувано Февруари 5, 2011 Знаеш ли че може и захранването да ти прецаква всичко(малко по малко).Защо ако имаш друг компютър или вземи назаем едно захранване за примерно 1 седмица и го вклучи виж дали всичко ще е наред ако не е значи не е от захранването,но ако е ок значи ти трябва ново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Февруари 5, 2011 Report Share Публикувано Февруари 5, 2011 Знаеш ли че може и захранването да ти прецаква всичко(малко по малко).Защо ако имаш друг компютър или вземи назаем едно захранване за примерно 1 седмица и го вклучи виж дали всичко ще е наред ако не е значи не е от захранването,но ако е ок значи ти трябва ново.Нямам от къде да взема друго. Също се сетих за този вариант. Друго не ми се купува, било и на старо. По скоро ще си купя нов компютър. Дразни ме, че не мога да открия причината. Да беше изгоряло нещо, ами то всичко изглежда наред. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 5, 2011 Report Share Публикувано Февруари 5, 2011 Огледай все пак дънната платка за подути кондензатори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Февруари 6, 2011 Report Share Публикувано Февруари 6, 2011 Не видях подути кондензатори. Захранването. Още веднъж измерих напреженията. Не знам дали направих добре, но извадих батерията на дъното, изчаках малко и отново я сложих. В следствие на това ми изчезна ATAPI механиката - няма я нито в BIOS, нито след като се стартира компютъра. Какво да направя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Февруари 6, 2011 Report Share Публикувано Февруари 6, 2011 Тест с Prime95. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 6, 2011 Report Share Публикувано Февруари 6, 2011 Колко общо време издържа теста на Prime95? Как приключи - с ръчно прекъсване от твоя страна или със забив? Продължава ли да забива и ако да, на какъв интервал средно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Февруари 7, 2011 Report Share Публикувано Февруари 7, 2011 Пиша бързо докато не е замръзнал. От вчера вечерта, чак сега успя да се стартира нормално.На теста се вижда колко е издържал - от 17 до 21ч. Спрях го ръчно. Не че продължава да забива, въобще не се стартира. Изтегля кабела от контакта, включа го отново, стартирам го, стига до черен екран (или в началото където показва информация за компютъра) и се изключва сам. Като се изключи, зелената лампичка, която показва, че компютъра е включен, започва да премигва, през 1-2 секунди. Това е единия вариант. Другия е - стартира се, зарежда всички приложения и забива на момента. Да взема да го сканирам с нещо по-сериозно за зловреден код? Пробвал съм Malwarebytes Anty-Malware и SUPERAntiSpyware Free. Някакви предложения? П.П. Вече съм готов да ми препоръчате нова конфигурация, само че не знам дали ще успея да напиша какво желая. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 7, 2011 Report Share Публикувано Февруари 7, 2011 Е, то ако въобще не стига до зареждане на операционна система, значи проблемът е хардуерен. Трябва да е проблем на захранването или най-вече дънната платка. Ако не знаеш какво искаш като компоненти, просто кажи за какво ще се използва компютърът, какъв е бюджетът и дай линк към магазин с компоненти, за да имаме с какво да работим като налични марки и модели. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Февруари 9, 2011 Report Share Публикувано Февруари 9, 2011 Все пак направих едно сканиране с ComboFix. Нещо нередно? ComboFix.txt П.П. Понякога успява да се зареди системата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 9, 2011 Report Share Публикувано Февруари 9, 2011 Не виждам нищо нередно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост