Jump to content

Съветчета за поредната конфигурация

Препоръчан пост

• Отговори 403
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Захранването ще ми го сменят с такова, каквото аз им кажа.Ще ви помоля да ми пишете кой точно модел - Fortron, Chieftec или Ice Cube 550W ми препоръчвате/500W/.Също така тв.диск има в момента едно чегъртане което се чува и което било ,,нормално,, според тях/фирмата/, но и него ще го сменят с марката която аз им кажа - пак 1Терабайт.Кой точно модел на харда ми препоръчвате вие - може би Western Digital?Този модел дето ми пишете или друг?(1 TB).ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ.
Сподели другаде

И аз така чух.Само не искам да го има ,,чегъртането,, когато се чете иформация.При Western Digital 1TB има ли го?

Няма, един приятел си купи такъв и казва, че е безшумен.

Захранването ще ми го сменят с такова, каквото аз им кажа.Ще ви помоля да ми пишете кой точно модел - Fortron, Chieftec или Ice Cube 550W ми препоръчвате/500W/.Също така тв.диск има в момента едно чегъртане което се чува и което било ,,нормално,, според тях/фирмата/, но и него ще го сменят с марката която аз им кажа - пак 1Терабайт.Кой точно модел на харда ми препоръчвате вие - може би Western Digital?Този модел дето ми пишете или друг?(1 TB).ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ.

То зависи и какви хилядагигабайтови имат в момента, че може да нямат някои... Примерно: 1000GB WD Caviar® Black™, SATA2, 7200rpm, 32MB; 1000GB Samsung, SATA2, 7200rpm, 32MB; 1000GB HITACHI, SATA2, 7200rpm, 16MB

Сподели другаде

За твърд диск - WD1001FALS и HD103UJ са най-добрите варианти за 1TB дискове, както писах и в предния ми коментар. Препоръчително е да вземеш WD-то, но и 103UJ е чудесен вариант за 1TB диск.

Относно захранващия блок - 550/500W ще са ѝ много на тая система. Повече от 400W/450W няма да ти трябват. За 400W - Fortron (Blue Storm II или PNF), а за 450W може да погледнеш Chieftec GPS-450AA-101A. Най-добрият вариант е Corsair CMPSU-450VXEU, но цената му е доста по-висока.

Сподели другаде

Значи последно би трябвало да изглежда по този начин:

дъното - Gigabyte MA770-UD3, AMD 770, AM2+/AM3, DDR1200, PCI-E, SB7.1, Lan1000, SATA RAID 0,1, 3x1394, ATX

паметта - DDR2 1066MHz 2X2GB или 1X2GB

Твърдият диск - WD1001FALS или HD103UJ

захранващия блок - Blue Storm II или PNF, Chieftec GPS-450AA-101A, Corsair CMPSU-450VXEU - кое от трите?Бих искал да е 500W.

DVD - това е най лесното,

монитор после ще му мисля, но все пак кой - бих искал 19 или 22 инча?Samsung TFT, доколкото знам е най продаваният монитор/уред въобще/ в Техномаркет за миналата год., над 1 млн.бройки.Другите не ги знам, но примерно - LG Flatron 22"/инча/?

Сподели другаде

1) За паметта отново казвам, че ако няма да клокваш сериозно няма смисъл от памет с рейтинг 1066Mhz. Съвсем спокойно, ако няма да се клоква сериозно може да вземеш и 800Mhz памет.

2) За захранващия блок - и трите предложения, които съм ти дал по-горе са идеални за тази система, особено последното, но то е по-скъпичко от първите две. Както казах от 500W нямаш нужда. Един 400W/450W качествен захранващ блок е напълно достатъчен, включително за бъдещи ъпгрейди с малко изключения.

3) За монитор - всички монитори в ниския ценови диапазон са базирани на TN матрица и следователно няма да видиш кой знае каква разлика между отделните производители / модели. Имай предвид, че стойностите за контраст, яркост и закъснение на матрицата, които повечето производители дават на тези модели в общия случай са напълно измислени. Това не пречи да изкарват прилична картина, но мисълта ми е да не са ти 100% определящ фактор. Аз лично бих ти препоръчал да погледнеш Acer H223HQ. Това е 21.5" монитор, но за разлика от повечето монитори в този клас (около 22") разполага с Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела. При този диагонал това дава по-малък размер на точката и съответно по-добро изображение спрямо други монитори от този клас. Останалите характеристики също са на много добро ниво. Единственият недостатък е, че има леко закъснение при работа със сензорните бутони, но това не е сериозен проблем на фона на това какво предлага. Имай предвид обаче, че при по-новите игри видеокартата е възможно да не се справя много добре при такава резолюция и приложени филтрации. Това обаче си зависи от конкретното заглавие. Относно LG - може да погледнеш W2253V-PF моделът.

Сподели другаде

vladimirow, да допълня за монитора, който ти предстои да купиш: непременно да има DVI-вход (цифров), въпреки че може да струва 20-30-40лв. по-скъпо, ако искаш всичко да ти е точно и да няма проблеми с картината. Съответно DVI-кабел би трябвало да има в комплекта на монитора, но понякога може да липсва и ще трябва да купиш. Може временно да караш и с VGA-кабела (аналогов е), него поне не може да няма.
Сподели другаде