Jump to content

Съветчета за поредната конфигурация

Препоръчан пост

Съгласен съм с това,което пишеш за захранването,но си мисля,че може би параметрите на захранването ми не отговарят на това,което пише на етикета;) Струва ми се,че откакто сложих дискретната видеокарта,компютъра стартира "с повече зор". По-точно - записвачката прищраква повече пъти,вторият харддиск(който издава странен звук при всяко пускане) "се чуди" секунда-две дали да се развърти или не...Тези дни ще направя сравнително точно измерване.Доколкото знам най-много се натоварва захранването при стартиране на системата - може би затова през останалото време не съм забелязал някакви проблеми...

И като стана дума за захранване да попитам - колко пари бихте дали за (добро) захранване? Какво мислите за онези модели от 400-550 вата на фирми като CoolerMaster,Enermax и др. имащи цени между 160 и 250 лв.? Аз мисля,че няма да е лошо захранването ми да има над 80% к.п.д.,но при тези цени ще трябва да работи доста време,докато се изплати евентуалната инвестиция;).

Ето ти малко картинки да се успокоиш, ако не си ги видял вече:

post-10359-1250115325_thumb.png

post-10359-1250115331_thumb.png

Сподели другаде

• Отговори 403
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

А какво ще кажете за тази конфигурация:

Видео карта: NVIDIA GeForce 9800 GT (1024 MB)

RAM: Kingston 2 GB DDR2-800

CPU: DualCore AMD Athlon 7750, 2700 MHz (13.5 x 200)

HDD: Hitachi HDT721010SLA360 (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Звуков адаптер: Realtek ALC888/1200 @ nVIDIA MCP65 - High Definition Audio Controller

Оптично устройство HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20

Дънна платка Gigabyte GA-M56S-S3

Мрежова карта Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

Монитор MAG InnoVision 996PF [19" CRT] (FXPJ430026342)

Сподели другаде

А какво ще кажете за тази конфигурация:

Видео карта: NVIDIA GeForce 9800 GT (1024 MB)

RAM: Kingston 2 GB DDR2-800

CPU: DualCore AMD Athlon 7750, 2700 MHz (13.5 x 200)

HDD: Hitachi HDT721010SLA360 (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Звуков адаптер: Realtek ALC888/1200 @ nVIDIA MCP65 - High Definition Audio Controller

Оптично устройство HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20

Дънна платка Gigabyte GA-M56S-S3

Мрежова карта Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

Монитор MAG InnoVision 996PF [19" CRT] (FXPJ430026342)

Става за игри и друго, но с някои промени:

Дъното, което си избрал е старичко и не поддържа HT 3.0 (5200MT/s) и DDR2 1066MHz за процесора 7750 - замяна на дъното с Gigabyte MA770-UD3, AMD 770, AM2+/AM3, DDR1200, PCI-E, SB7.1, Lan1000, SATA RAID 0,1, 3x1394, ATX - 130лв. Това дъно поддържа напълно всички нови процесори на AMD и няма да има ограничения при евентуална смяна на процесора с по-нов и мощен.

RAM-паметта да бъде сменена с DDR2 1066MHz 2X2GB или 1X2GB първоначално при по-ограничен бюджет и по-късно още един модул от 2GB (същият трябва да е), за да заработят на двуканален режим.

Записвачката, която си избрал е доста "дървена" и прави често некачествен запис, а тя не поддържа и тестове на качеството, та не може и да се проверява с нея. Предлагам да се смени с някой модел на Lite-ON или някой от новите модели на Sony Optiarc: AD-7240S/7241S/7243S поне.

Идеята за външна мрежова карта е добра, защото тя може да служи като "бушон" при евентуален удар от мълния, за да не замине цялото дъно.

Захранване сигурно си имаш? Какво е то?

Сподели другаде

@ vladimirow - необходимо е да кажеш какъв е бюджетът и за какво ще се ползва машината.

Иначе на тоя етап имам следните забележки:

1) За дъното съм съгласен с Nazikov.

2) Задължително сложи 2x2GB RAM. Ако няма да се клоква не е необходимо да е Corsair, G.Skill. OCZ или друг реномирна производител, а може и една A-DATA да вземеш. Относно честотата - 800Mhz са напълно достатъчно. Ако вземеш 1066Mhz сертифицирана памет тя няма да заработи автоматично на 1066Mhz, защото това е стойност извън JEDEC стандарта на тоя етап и такава честота е постижима с оувърклок. Това не е проблем разбира се, но ако няма да клокваш сериозно няма смисъл от памет над 800Mhz.

3) Твърдият диск става, но бих те насочил към WD1001FALS или HD103UJ.

4) Видеокартата, макар и базирана на доста старо вече ядро е сносна. Ако няма да се играят най-новите игри на висока резолюция и АА/АF ще върши добра работа.

5) За оптичното устройство - бих те насочил към Samsung SH-203D.

6) Защо си избрал CRT монитор при тея цени на LCD-TFT-тата в момента?

7) Кажи какво захранване и кутия си избрал. Принципно за такава система няма да трябва повече от един Fortron 400W-PNF за захранващ блок.

Сподели другаде

Цитат:l.kanelov 5) За оптичното устройство - бих те насочил към Samsung SH-203D.

Това "чудо" на Samsung е непригодно за запис на CD-R, за DVD-та става. Позволява си да дава недопустимите С2-грешки на всеки чисто нов CD-R. Както винаги ще си оставят ръцете някъде.

Сподели другаде

Моля? Точно CD записът на SH-S202 и SH-S203 сериите е отличен и би могъл да се нарече по-добър от DVD записа. Как точно си проверявал записа? Аз по-скоро се учудвам, че все още се намира на пазара това устройство.
Сподели другаде

Моля? Точно CD записът на SH-S202 и SH-S203 сериите е отличен и би могъл да се нарече по-добър от DVD записа. Как точно си проверявал записа? Аз по-скоро се учудвам, че все още се намира на пазара това устройство.

Аз не съм го проверявал, защото нямам такава писачка, но има сайтове за тестове и на тези тестове не само този, но и по-новите модели на тази фирма се провалят често на тестовете при запис на CD-R. За мен това устройство не представлява интерес, не бих го купил.

Сподели другаде

Свойства на кутията:

Производител Gigabyte Technology Co., Ltd.

Тип кутия Настолна

Свойства на датчика:

Тип на датчика ITE IT8716F (ISA 290h)

Сензор на графичния процесор Diode (NV-Diode)

Къде точно трябва да погледна за захранването като информация?В Everest?

Монитора засега ще бъда с този, докато се съберат пари.Тази конфигурация ми излезе 720 лв. без записвачката и без LAN картата.

Компютъра ще го използвам за филми /AVI, DVD, HDTV, BluRay/ и работа с графичните програми

При това положение задължително ли трябва да слагам още 2GB RAM?

Сподели другаде

Аз не съм го проверявал, защото нямам такава писачка, но има сайтове за тестове и на тези тестове не само този, но и по-новите модели на тази фирма се провалят често на тестовете при запис на CD-R. За мен това устройство не представлява интерес, не бих го купил.

За по-новите серии мога да се съглася, но не и за S202/S203.

Къде точно трябва да погледна за захранването като информация?В Everest?

Не, отваряш кутията и поглеждаш какво пише на него.

Сподели другаде