vladata_1986@abv.bg Публикувано Декември 7, 2008 Report Share Публикувано Декември 7, 2008 Здравейте, наканих се да пиша понеже изчетох доста постове по форумите свързани с проблема които имам и така и не успях да намеря решение, ако някои има някоя идея в повече ще съм му благодарен Значи аз съм с десктоп РС с ХР на което имам 2 лан карти (едната е входящата с нета,а към др. съм свързал лаптопа на приятелкатата ми, които е с Vista. Така с шерната лан карта давам нет на лаптопа.И двата са към една мрежа НОМЕ и нета върви без проблеми, но немога да кажа същото за мрежата м/у те машини.На Vista-та съм направил шеринг на дял Д:, задал съм мрежата като Private(trusted), задал съм и правата за достъп (permissions) на full access и така като тръгна да влизам от лаптопа в стационарния всичко е ОК, виждам дяловете и е възможна обмяната на фаилове, но когато искам да вляза от моя комп. на лаптопа не става. Значи влизам в HOME мрежата и виждам шернатите дялове на лаптопа но немога да вляза в тях. Казва ми че не са достъпни или нямам права за достъп и тн.Изтегли и някакъв упдейт за ХР-то дето го дават за подобни проблеми при мрежи м/у ХР и Vista но пак не се получи. Някои има ли идея?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 8, 2008 Report Share Публикувано Декември 8, 2008 Услугата File and Printer Sharing for Microsoft Networks разрешена ли е? Някаква защитна стена имаш ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Декември 8, 2008 Report Share Публикувано Декември 8, 2008 Защо не погледнеш тук Има интересни идеи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vladata_1986@abv.bg Публикувано Декември 8, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 8, 2008 Значи да явно съм забравил да спомена по горе, услугата е активирана а защитните стени и на 2те машини са изключени. Ето как изглеждат са настройките на вистата: тук пп. прочетох статиите, свалих ъпдейта и го инсталирах, проверих и е включен (чекнат с отметката) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Декември 8, 2008 Report Share Публикувано Декември 8, 2008 До колкото си спомням в "онзи" пост имаше един трик - еднакви имена на акаунтите и пароли на двата компютъра. Това пробва ли го? Проблема е, ако една от машините няма парола за достъп.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост