PeShky Публикувано Ноември 22, 2008 Report Share Публикувано Ноември 22, 2008 Постоянно ми качва градуси на CPU (100) и CPU diode (120) и немога да разбера от какво ги качва...Вентилатора си бачка перфеткно...Някой ако се сеща какъв е проблема нека драсне някой ред... Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Ноември 22, 2008 Report Share Публикувано Ноември 22, 2008 С програма под Windows или в биоса ги гледаш? С пръстомер опита ли? Пастата на процесора как е? Добър ли е въздушният поток в кутията? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
PeShky Публикувано Ноември 22, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 22, 2008 Забравих да кажа какво е пц-то : Pc-то ми е : Тип централен процесор AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200+,Видео Карта nVidia 7300 GT 256,Ram: Системна памет 512 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM) беше 1 гб,но ми изгоря слота,hard: 330gb,Дънна платка :Jetway M2GTA-4VP / M2GTM-4VP... А иначе да всичко прегледах...Гледам от еверест на 3-4 приятели не им дига повече от 50-60 градуса...Пастата е добре..Всичко изглежда добре... А и проблема тва като ги качва не ме грее много много така да се каже обаче ми се гаси пц-то и ме е страх да не изгори процесора :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Ноември 22, 2008 Report Share Публикувано Ноември 22, 2008 Oвърклокнат ли ти е процесора по някакъв начин? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
PeShky Публикувано Ноември 22, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 22, 2008 Не...Нищо не съм клоквал Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 22, 2008 Report Share Публикувано Ноември 22, 2008 Процесорът трудно ще изгори. Не го мисли чак толкова него. Каква е използваната паста? Радиаторът почистен ли е от прах, да не е затлачен? На допир с пръст/ръка как е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
PeShky Публикувано Ноември 22, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 22, 2008 Spire Силиконова паста за CPU Spire SilverGrease термо-пастаА обаче съм малко бъкел на тема хардуер макър,че съм в паралелка за Хардуер и Софтуер Само да ми поясниш какво е Радиаторът Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 22, 2008 Report Share Публикувано Ноември 22, 2008 Всяко въздушно, активно охлаждане на процесор се състои от перка и радиатор, който може да е от алуминий, мед или смесен (медна основа, която преминава в алуминий).Накратко: това металното, на което е закачена перката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
PeShky Публикувано Ноември 22, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 22, 2008 Оооф аз не съм прочел както трябва думата "радиатор" и се чуда и са мая... сега ще скив как е на допир Едит: охх доста топла първия път го пипнах и ведна си дръпнах раката 2-рия път си задаржах пръста 3-4 секунди...Иначе няма прах... Едит 2: А като пусна някоя игра също скача с 30 градуса поне Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Ноември 22, 2008 Report Share Публикувано Ноември 22, 2008 Захранващите напрежения какви стойности имат? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 22, 2008 Report Share Публикувано Ноември 22, 2008 Ако си сигурен, че радиаторът е чист и между пластините няма прах, който да спира въздушния поток на перката, но въпреки това на допир е горещ и не можеш да си държиш ръката, то можеш да опиташ да го демонтираш, да почистиш пастата и да поставиш нова, по-качествена. Алтернатива е да оставиш кутията отворена за известно време. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
PeShky Публикувано Ноември 22, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 22, 2008 Захранващите напрежения какви стойности имат?В смисъл? Ако си сигурен, че радиаторът е чист и между пластините няма прах, който да спира въздушния поток на перката, но въпреки това на допир е горещ и не можеш да си държиш ръката, то можеш да опиташ да го демонтираш, да почистиш пастата и да поставиш нова, по-качествена. Алтернатива е да оставиш кутията отворена за известно време. Ами пастата е на има няма 1 седмица аз затова я сложих,защото този проблем е от вече месец и нещо,а иначе кутията е отворена от всякаде....Гледах 1 тема за слагане на още вентилатори дали може проблема да е от вентилатора...А иначе сега отново погледах с фенерчето и всичко е чисто ... Сега духнах няколко пъти там при вентилатора и от 80 градуса смъкна на Процесор : от 70 на 58... Процесор диот: От 80 на 69 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Ноември 22, 2008 Report Share Публикувано Ноември 22, 2008 В смисъл?В Евереста да провериш какви са стойности на захранващите напрежебия на компонентите. Мисля, че бяха под стоиностите на температурата. добавено: ако можеш да кажеш и оборотите на вентилатора Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
PeShky Публикувано Ноември 22, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 22, 2008 http://store.picbg.net/pubpic/F6/89/0a540eb2aa52f689.JPG Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Ноември 22, 2008 Report Share Публикувано Ноември 22, 2008 Относно напреженията не са по-високи от колко трябва.Както каза Night_Raven ако си сигурен, че радиатора е чист и няма натрупан прах по него, освен това което е предложил той да смениш пастата мога да ти предложа да смениш охлаждането т.е. да си вземеш по - добър радиатор. При мен имаше подобен проблем но температурите не бяха толкова високи както при теб, след смяна на радиатора и вентилатора температурата на процесора ми падна доста. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост