stra6o Публикувано Ноември 3, 2008 Report Share Публикувано Ноември 3, 2008 Здравейте.Ами имах проблем с компютъра си и се наложи да форматирам целия С: харддрайв и да си инсталирам наново win xp pro.Но когато реших да си пусна една мр3-ка компютъра ми каза че имам проблем с възпроизвеждащото у-во.Но всичко с тонколоните ми е наред.Та накрая разбрах че всъщност компютъра не регистрира sound картата.Сигурен съм че имам такава.Пробвах всички видове мултимедия но тонколоните са онемели Ако ви трябва информация за компютъра ме попитайте а аз ако мога ще ви я дам. Благодаря за евентуалните отговори. computer:AMD Athlon XP 2000+ 1.66GHz 512MB RAM и nvidia 5200 ako не се лъжа Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 3, 2008 Report Share Публикувано Ноември 3, 2008 Можеш ли да кажеш дали звуковата ти карта е вградена в дъното или е отделен компонент?Ако е вградена, можеш да използваш някоя програма (напр. CPU-Z, раздела Motherboard), за да видиш модела на дъното. След това можеш да изтеглиш необходимите драйвери от сайта на производителя.Ако е отделен компонент, може да се използва например PC WIZARD 2008, за да се идентифицира устройството. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stra6o Публикувано Ноември 3, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 3, 2008 Да вградена е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 3, 2008 Report Share Публикувано Ноември 3, 2008 Да вградена е.Чудесно. Невероятно. Прекрасно. А модела на дъното ще кажеш ли, за да знаем какви драйвери да ти дадем, или трябва да платим такса за тази информация? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stra6o Публикувано Ноември 3, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 3, 2008 Много благодаря .Успях да си намеря драйверите и всичко проработи.Nighт Raven съжалявам че не написах модела ,но вече бях тръгнал да търся драйверите и чак сега се върнах във форума да благодаря на panevdd и не знаех че си писал. благодаря на panevdd и пак се извинявам на night raven. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mavro Публикувано Ноември 16, 2008 Report Share Публикувано Ноември 16, 2008 Не съм сигурен дали проблема е в звуковата карта,но понеже става въпрос за звук реших да поставя проблема в тази тема. Имам следния проблем- изчезна ми иконата за звука долу до часовника. От контролния панел отворих Звуци и аудиоустройства и се натъкнах на следното:Също така и GOM Player-a дава този прозорец- и няма звук при филмите,а при Skype всичко си е наред. Нищо не съм променял по компютъра. Някой би ли помогнал? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 16, 2008 Report Share Публикувано Ноември 16, 2008 С кой пакет с кодеци си? Пипал ли си нещо по кодеците? В Device Manager появява ли се звуковата карта? Каква е тя всъщност (според EVEREST Ultimate)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mavro Публикувано Ноември 16, 2008 Report Share Публикувано Ноември 16, 2008 С кой пакет с кодеци си? Пипал ли си нещо по кодеците? В Device Manager появява ли се звуковата карта? Каква е тя всъщност (според EVEREST Ultimate)? Тази ли информация трябва от Everest - Звуков адаптер- Realtek ALC888/S/T @ VIA VT8237A High Definition Audio Controller Device Manager - как се отваря? Пакета кодеци откъде мога да го видя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 16, 2008 Report Share Публикувано Ноември 16, 2008 Драйвери за звуковата ти карта: Realtek High-Definition Audio Driver.Най-прекият път до Device Manager e: Start -> Run -> пишеш devmgmt.msc -> OK.Пакетът с кодеци трябва сам да си го знаеш какъв е. Все пак ти трябва да си си го инсталирал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mavro Публикувано Ноември 16, 2008 Report Share Публикувано Ноември 16, 2008 Ето какво показва Device Manager Инсталирани са следните кодеци: K-Lite Codec Pack 2,36 Full и DivX Codec Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 16, 2008 Report Share Публикувано Ноември 16, 2008 За всеки случай кликни 2 пъти върху Audio Codecs и направи шот отново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mavro Публикувано Ноември 16, 2008 Report Share Публикувано Ноември 16, 2008 За всеки случай кликни 2 пъти върху Audio Codecs и направи шот отново. Ето снимката А дали въобще работи този процес ? Ето снимка от ProcessExplorer Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 16, 2008 Report Share Публикувано Ноември 16, 2008 Пропуск: направи шот от страница Свойства на Audio Codecs.Кой процес дали работи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mavro Публикувано Ноември 16, 2008 Report Share Публикувано Ноември 16, 2008 Ето ги и свойствата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 16, 2008 Report Share Публикувано Ноември 16, 2008 Чудесно. А опита ли да преинсталираш драйверите както е описано в тази тема? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост