Night_Raven Публикувано Май 31, 2012 Report Share Публикувано Май 31, 2012 Как да не обича човек хора, които очакват помагащите да гадаят за какви версии на продуктите става въпрос... Word 2003: меню Tools -> Options -> Edit -> Use Ctrl + Click to follow hyperlink -> OK.Word 2007: бутон Office -> Word Options -> Advanced -> Use Ctrl + Click to follow hyperlink -> OK.Word 2010: бутон File -> Options -> Advanced -> Use Ctrl + Click to follow hyperlink -> OK. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Май 31, 2012 Report Share Публикувано Май 31, 2012 Да, забравих да спомена с коя версия съм, но се оправи. Безценен си!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
psiko Публикувано Юни 13, 2012 Report Share Публикувано Юни 13, 2012 Здравейте, днеска отидох на книжарницата да принтирам някой документи от флашката но нещо не стана казаха ми че работят с WORD 2003, а документа е направен с WORD 2010 и за това не може да отвори. Въпроса ми е, че как да го направя от моя компютър с WORD 2010, а и да отвори на друг компютър с WORD 2003. Моля помогнете спешно е !!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 13, 2012 Report Share Публикувано Юни 13, 2012 Предполагам, че е запазен във формат .docx. Ако е така, просто го запази наново, но във формат .doc. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
psiko Публикувано Юни 13, 2012 Report Share Публикувано Юни 13, 2012 Да прав си запазен във формат .docx но като то запазя така -> Запиши като -> Документ на Microsoft Word 97 – 2003 (.doc). Дали ще отвори на друг компютър с WORD 2003 или 2007.? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 13, 2012 Report Share Публикувано Юни 13, 2012 Няма причина да не се отвори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Юни 13, 2012 Report Share Публикувано Юни 13, 2012 Да ще се отвори. Ако искаш им кажи да инсталират (или администраторите им да инсталират): Microsoft Office Compatibility Pack for Word, Excel, and PowerPoint File Formats, за да не връщат повече клиенти като теб. Това е безплатен пакет / tool / приспособление, чрез което потребители на Microsoft Office 2000/2003 ще могат да отварят документи, таблици, презентации и т.н. записани чрез по-новите версии на Office пакета. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Юни 21, 2012 Report Share Публикувано Юни 21, 2012 Здравейте! Надявам се не съм объркал раздела. Наложи ми се да копирам част от текс от един файл. Маркирах и когато кликнах с десен бутон върху избраното ми се появиха две опции на копиране - copy и copy with formatting. Може ли да ми кажете каква е разликата между двете? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юни 22, 2012 Report Share Публикувано Юни 22, 2012 Предполагам, че функцията Copy копира само въпросния текст, докато Copy with formatting записва в clipboard-а и базовото форматиране, което е приложено към текста. Все пак ще е полза да знаем за коя програма става въпрос. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Юни 22, 2012 Report Share Публикувано Юни 22, 2012 Предполагам, че функцията Copy копира само въпросния текст, докато Copy with formatting записва в clipboard-а и базовото форматиране, което е приложено към текста. Все пак ще е полза да знаем за коя програма става въпрос.Предполагам, че програмата е Microsoft Office Word. Иначе си прав. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Юни 22, 2012 Report Share Публикувано Юни 22, 2012 Файлът беше PDF/adobe acrobat. Не бях забелязвал тази опция до сега и ми беше любопитно Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Август 17, 2012 Report Share Публикувано Август 17, 2012 Имам два въпроса за Word 2010: 1. Имам документ от 100 страници. Искам на първата страница да направя нещо като меню или съдържание и когато кликна върху даден ред да ме праща на някоя от страниците. Защото ако искам да отворя страница 70 трябва да скролвам, а така с едно кликване ще отивам на нея. Как се прави? 2. Каква е разликата между разширението на файловете .DOC и .DOCX и има ли значение с кое от двете разширения ще запазвам документите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Август 17, 2012 Report Share Публикувано Август 17, 2012 1. Имам документ от 100 страници. Искам на първата страница да направя нещо като меню или съдържание и когато кликна върху даден ред да ме праща на някоя от страниците. Защото ако искам да отворя страница 70 трябва да скролвам, а така с едно кликване ще отивам на нея. Как се прави? За целта се създава hyperlink към дадена част от документа. Изпълнете следното:Маркирайте избрана дума/израз -> Десен бутон -> Hyperlink.В новопоявилия се прозорец изберете Place in This Document.Тук имате списък с Headings и Bookmarks, измежду които може да избирате. Маркирайте избрания елемент и изберете OK.Създаване на Bookmark.Маркирайте дадена дума/израз.Меню Insert -> Bookmark.Задайте избрано от Вас име, което ще Ви посочва тази част от документа и изберете ОK. 2. Каква е разликата между разширението на файловете .DOC и .DOCX и има ли значение с кое от двете разширения ще запазвам документите? Разширението .docx насочва към файл, който представлява архив от XML документи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Август 17, 2012 Report Share Публикувано Август 17, 2012 Стана, но за да ме прати към страницата иска да натисна Ctrl и бутона на мишката. Как да го направя само с кликане да ме праща? Имаше една отметка, но не мога да я намеря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Август 17, 2012 Report Share Публикувано Август 17, 2012 Направете следното:Стартирайте Microsoft Word.Меню File -> Options -> Advanced.Демаркирайте checkbox-а, намиращ се пред Use CTRL + Click to follow hyperlink.Запазете промените. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост