naruto Публикувано Юли 26, 2006 Report Share Публикувано Юли 26, 2006 Полезна темичка благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MrGreeny Публикувано Юли 29, 2006 Report Share Публикувано Юли 29, 2006 Благодаря и аз... Свърши ми чудесна работа :-) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MCNewYork Публикувано Юли 29, 2006 Report Share Публикувано Юли 29, 2006 Може ли някой да ми каже с каква програма е направен урока с видеото? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Юли 29, 2006 Report Share Публикувано Юли 29, 2006 danina Труда ти е достоен за голямо уважение, а туториала е много добър! Браво! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Юли 30, 2006 Author Report Share Публикувано Юли 30, 2006 danina Труда ти е достоен за голямо уважение, а туториала е много добър! Браво! Много ти благодаря Pantockrator! Твоето мнение е много ценно и важно за мен! Може ли някой да ми каже с каква програма е направен урока с видеото? Извинявам се за закъснението, но не бях на линия.Филмчетата са правени с Instant Demo. Ако проявяваш интерес ще пусна линк за сваляне и ще споделя мнението си за програмата. MrGreeny и naruto, радвам се, че съм била полезна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
XakepBG Публикувано Август 7, 2006 Report Share Публикувано Август 7, 2006 Тук форум или чужди български форум "Търси как направи ТВрип"Имам ТВ Тунер Му СИНЕМА АСУС.Като прави РЕКОРД канал 1 1 час около 3.50ГБ,как направи Видео формат *.avi хубаво качество картина.някой ако можеш хелп. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 7, 2006 Report Share Публикувано Август 7, 2006 Тук форум или чужди български форум "Търси как направи ТВрип"Имам ТВ Тунер Му СИНЕМА АСУС.Като прави РЕКОРД канал 1 1 час около 3.50ГБ,как направи Видео формат *.avi хубаво качество картина.някой ако можеш хелп. За съжаление досега не съм попадал на добро и подробно ръководство за запис на поточно видео на български. Ако се оправяш с английския, на Doom9 има малко сложно, но много подробно и добро ръководство. Ето тук.Дано е от помощ.Иначе целият www.doom9.org е изцяло посветен на видео компресирането. Има и форум и можеш и там да попиташ ако се наложи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
XakepBG Публикувано Август 9, 2006 Report Share Публикувано Август 9, 2006 За съжаление досега не съм попадал на добро и подробно ръководство за запис на поточно видео на български. Ако се оправяш с английския, на Doom9 има малко сложно, но много подробно и добро ръководство. Ето тук.Дано е от помощ.Иначе целият www.doom9.org е изцяло посветен на видео компресирането. Има и форум и можеш и там да попиташ ако се наложи. Да видя този сайта,охх много сложно и много дълго настройка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Август 10, 2006 Author Report Share Публикувано Август 10, 2006 Да видя този сайта,охх много сложно и много дълго настройка Здравей!Все още не ми е монтиран тунера и не мога да направя съответните проби, но аз не разбрах какво по- точно искаш ти.Търсиш програма, която още със записването да ти компресира файла или искаш програма, която да направи компресия след като вече си направил записа и той е станал огромен.Какъв формат е файла, който получаваш след записа? PS: Виж и тук:http://www.softvisia.com/forums/index.php?showtopic=1606Не знам и не намерих инфо в какъв вид прави записа тази програма, но може да пробваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmw_killer Публикувано Ноември 19, 2006 Report Share Публикувано Ноември 19, 2006 Здравейте и от мен Мерси много за ръководството,много добре е направено И аз имам един въпрос относно VirtualDub,как мога да си отрежа някой клип от горе и отдолу?Например като си рипна клип и отдолу вървът едни реклами,които ме дразнят и искам да ги махна. Мерси предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Ноември 19, 2006 Author Report Share Публикувано Ноември 19, 2006 bmw_killer , за жалост virtual Dub не може да направи това, което искаш или поне аз не знам да може. С нея можеш да режеш и събираш както си искаш, но да махнеш долната част- това е все едно да преработиш цялото видео, защото включва всички фреймове.Потърсих подобна програма, но не намерих. Дано някой друг помогне.Съжалявам, но аз не мога да помогна, колкото и да искам. :'( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 19, 2006 Report Share Публикувано Ноември 19, 2006 VirtualDub може да резне видео сигнала и от четирите посоки. Разбира се говорим само за AVI файлове, които той поддържа. Това става чрез филтър, който VritualDub има вграден. Това е добрата новина. Лошата е, че целият видео поток ще трябва да бъде ре-енкодиран, което ще отнеме време и трябва да се внимава с параметрите на използвания видео кодек, за да не се влоши качеството. Като цяло от тази процедура качеството ЩЕ се влоши. Дали ще е много малко (незабележимо) или ще е очевидно, зависи от параметрите на видео кодека.Ето как става:1) Стартираш VirtualDub;2) Зареждаш си желания филм/клип;3) От меню Audio избираш Direct stream copy, за да се копира аудиото без обработка (опцията трябва да е избрана, но аз да кажа за всеки случай).*4) От меню Video избираш Full processing mode -> Filters (ако не избереш първата опция, втората няма да е активна).5) Кликаш бутона Add, от списъка намираш null transform и го активираш (маркираш и кликаш OK или кликаш два пъти). Той се появява в списъка.6) Кликаш бутона Cropping.... Отваря се прозорец, в който можеш да си настроиш полето на изрязване. Можеш да използваш полетата със стрелките или да кликнеш дадена страна с мишката и да си провлачиш от всяка страна колкото искаш да се клъцне.7) Потвърждаваш с OK на този и следващия прозорец. Втория прозорец в програмата, който показва изходния резултат, ще се смали.8) От меню Video избираш Compression, за да си настроиш желаната видео компресия. Тук е важно да знаеш какво правиш, за да не прецакаш качеството.**9) Като си готов с настройките от меню File избираш Save as... и си запазваш файла с друго име.10) Чакаш да приключи. * - ако ти се появи предупреждение за аудиото, че е енкодирано в режим VBR, то от меню Audio ще трябва да избереш Full processing mode.** - ако не си наясно точно как, кажи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmw_killer Публикувано Ноември 19, 2006 Report Share Публикувано Ноември 19, 2006 Night_Raven, мерси много за подробното обяснение клипа наистина се отряза толкова колкото исках. п.п. danina мерси и на теб,че си се опитала да ми намериш подобна програма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Ноември 19, 2006 Author Report Share Публикувано Ноември 19, 2006 Е, Явно може! Щом Night_Raven казва! Благодаря ти Night_Raven- научих още нещо за тази програма.bmw_killer, много се радвам, че си се справил. И съжалявам ако съм те объркала с моето незнание за тази функция. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmw_killer Публикувано Ноември 19, 2006 Report Share Публикувано Ноември 19, 2006 Не си ме объркала изобщо и аз се радвам че и двамата научихме нещо ново Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост