Jump to content

Проблем с Nero или със записвачката?


Препоръчан пост

Здравейте, имам следния проблем като си запиша DVD с филми или музика, записвам ги с Неро 6, компютъра отваря много бавно диска, в повечето случаи забива, а след като го отвори го показва като празен диск. На диска обаче има запис защото го оварям на DVD плеяра без проблем. Каде е проблема в случая, в нерото или в записвачката?

P.S Старите дискове с филми и музика записвачката ги отваря без проблем.

Link to comment
Сподели другаде

Откога е така? Само на записани от теб ли се бави (т.е. пробвал(а) ли си други дискове)? Каква е записвачката? На какви дискове записваш (марка)? Пробвал(а) ли си да запишеш на друга марка?
Link to comment
Сподели другаде

Ами така е от 2-3 седмици. Записвам на дискове Verbatim, а софтуера който ползвам е Неро, пробвах и с Ashampoo Burning Studio, но пак същия резултат. Записвачката е LG и е на две години горе-долу но почти не е ползвана. Утре ще пробвам и с други марки дискове.
Link to comment
Сподели другаде

Хмм, по принцип Verbatim е от надеждните производители, но все пак не пречи да се пробва на друга марка носители. Гледай да не е от най-евтините. TDK, Sony, Fuji, Traxdata са от по-надеждните като цяло.

Имаш ли Alcohol или Daemon-Tools? Инсталирала ли си някоя програма за работа с устройството или image файлове наскоро? На други компютри твоите дискове как се четат? Точният модел на записвачката?

Link to comment
Сподели другаде

Точния модел на записвачката е NEC DVD RW ND 3550A ( моя е грешката, объркала съм се). Имам Daemond tools и Ultra ISО за работа с image файлове, но не са инсталирани скоро, а доста отдавна.
Link to comment
Сподели другаде

Не каза дали твоите дискове се четат нормално на други компютри. Каква информация си записвала на дисковете, които не се отварят? На същите ли Verbatim дискове си записвала предишните дискове, които се отварят нормално?
Link to comment
Сподели другаде

Не съм пробвала дали дисковете се отварят нормално на други компютри, но на DVD-то се отварят и се четат, а компютъра ги приема като празни дискове, но ако се опитам пак да ги запиша ми дава съобщение че са пълни. Да винаги съм ползвала същатата марка дискове и до сега не съм имала проблеми. А старите дискове които се отварят на компютъра са от същата марка, но и всички други марки които имам отваря. Проблема е сега като запиша диск не го чете. На дисковете които не се отварят до сега съм записвала различни (не едни и същи) филми и музика. И всеки път едни и също. Сменях и скороста на запис, първо записвах на 16*, после пробвах на 4*, но пак същото.
Link to comment
Сподели другаде

Предполагам, че записваш дисковете по абсолютно същия начин както и предишните. Вероятно устройството се гъбарка нещо и може да му се наложи да посети сервиз. И все пак пробвай проблемните дискове на друго устройство/компютър, за допълнителна информация по случая. Изпробването на друга марка носители също ще даде полезна допълнителна информация.

Възможно е флашване на фърмуеъра на устройството да оправят нещата, но не е сигурно.

Link to comment
Сподели другаде

Ще пробвам записаните дискове на друг комп и ще пробвам и с други марки дискове. А за флашването на фърмуера на устройството, не ми е ясно как става и ще се обърна към някой специалист, защото аз сама няма да мога да се справя с тази задача. Мерси много за помоща, ще пиша какво е станало.
Link to comment
Сподели другаде

А за флашването на фърмуера на устройството, не ми е ясно как става и ще се обърна към някой специалист, защото аз сама няма да мога да се справя с тази задача.

Тук грешиш. Флашването е бърз и доста лесен процес. Става буквално за 2-3 минути (ако кликаш бавно). При нужда ще ти дадем линк към нужната програма за флашване и най-новата версия на фърмуеъра, както и подробни инструкции за флашване. Всъщност то вече са давани (инструкциите) във форума на други потребители с NEC (добавено: макар да не съм сигурен). Можеш да потърсиш с търсачката какво ще излезе и сама ще се увериш, че няма абсолютно нищо сложно.

Link to comment
Сподели другаде

Последната (за момента) версия на фърмуеъра можеш да изтеглиш от тук: ND3550A 1.07 (2.0MB). За жалост не мога да дам абсолютно точни инструкции, защото нямам NEC устройство и програмата ми се изключва, но не би трябвало да имаш проблеми. Просто спри всички пуснати програми, увери се в устройството няма някакъв диск и стартирай програмката. Трябва да можеш да се ориентираш как да стартираш процеса на флашване, в случай, че не започне автоматично. Той трае секунди и трябва да бъдеш уведомена, когато приключи. Би трябвало да бъдеш подканена да рестартираш компютъра. Дори и да не ти се предложи, рестартирай. Така Windows ще разпознае наново устройството, с което флашването на новия фърмуеър приключва.
Link to comment
Сподели другаде

Ъпдейтнах фърмуера на записвачката но пак същото промяна никаква, същото положиние старите дискове си ги чете а новите не ще.

Пробвай дали чете на други устройства дисковете които си записала. Ако не стане директно печката в Кофата и си земи Асусче.

Link to comment
Сподели другаде

Пробвай дали чете на други устройства дисковете които си записала. Ако не стане директно печката в Кофата и си земи Асусче.

DVD-то ги чете без проблем, само на компютъра не се четат.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...