nikolad Публикувано Ноември 21, 2007 Report Share Публикувано Ноември 21, 2007 Здравейте, от известно време започна да ми се появява син екран на смърта, който дава че има проблем с dxg.sys. При следващата му поява ще го снимам да видите точно писанията за ерора. Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Ноември 21, 2007 Report Share Публикувано Ноември 21, 2007 Я чекни тази тема ( http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/9381/ ) на анг. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolad Публикувано Ноември 21, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 21, 2007 Всички комбинации с dxg.sys в гуугъл до 5тата страница съм ги прехвърлил Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Ноември 21, 2007 Report Share Публикувано Ноември 21, 2007 Здравейте, от известно време започна да ми се появява син екран на смърта, който дава че има проблем с dxg.sys. При следващата му поява ще го снимам да видите точно писанията за ерора. Благодаря предварителноДа гадаем на кафе ли, да хвърляме боб или какво ::]. Дай повече подробности - операционна система, конфигурация на компютъра, кога се получава този син екран, правил ли си нещо преди той да почне да се появява. Такива работи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolad Публикувано Ноември 23, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 23, 2007 Машината е с intel pentium-d 2,8ghz, 1 gb RAM super talent 800mhz, nvidia 7300gt, 160 gb HDD seagate ata, asrock pro/ultra880 socket 775, 350W Foxtron PS. Нищо не съм клоквал. По принцип тоя проблем ми се появява когато играя някои игра най-вече, но не мога да открия точно какво причинява синия екран. Операционната ми система е Уиндоус ЕксПи, релийз от 20 август с инсталирани всички упдайти. Извинете, че забраих да спомена тая информация по рано Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Ноември 23, 2007 Report Share Публикувано Ноември 23, 2007 Може ли да кажеш точно каква е грешката на синия екран и също версията на файла dxg.sys Иначе като идея ми идва:1) Обновяване на DirectX с версията от тоя месец линк2) Обновяване на всички драйвери (особено тези за дъното и видеото)3) Има поправки от Microsoft именно за файла dxg.sys, но те нямат публичен достъп, но при нужда мога да ги намеря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolad Публикувано Ноември 23, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 23, 2007 Directx ми е винаги наи-новия, ето и с кфи драйвери съм за дъното VIA HyperionPro ver:5.07A и Realtek WDM_R169 за аудиото и 163.75_forceware_winxp_32bit_english_whql за видеото. Dxg.sys ми е версия 5.1.2600.2180. Ето още 1 вариант на син екран освен предния http://i.data.bg/07/11/23/676009_orig.jpg . Ако мислиш, че с поправка на МС може да се оправи проблема, ще см благодарен да ми я намериш. Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 25, 2007 Report Share Публикувано Ноември 25, 2007 Опитай да деинсталираш VIA драйверите и да инсталираш най-новите от тук, като НЕ ИНСТАЛИРАШ IDE драйвера. IDE драйверите се славят с причиняването на какви ли не проблеми. Уж ги стабилизираха, но все пак аз си ползвам стандартните на Microsoft.Ако това не помогне, можеш да опиташ да деинсталираш ъпдейти, може някой от тях да се гъбарка с DirectX. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolad Публикувано Ноември 28, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 28, 2007 Ако това не помогне, можеш да опиташ да деинсталираш ъпдейти, може някой от тях да се гъбарка с DirectX. Туй значи ли да деинсталирам всички ъпдейти или имаш впредвид нещо конкретно??? Бях забравил да дам и една снимка на синия екран с dxg.sys, ето го http://i.data.bg/07/11/28/683820_orig.jpgПоздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 28, 2007 Report Share Публикувано Ноември 28, 2007 Да разбирам, че след деинсталация на драйверите за дъното и новата им инсталация БЕЗ IDE драйвера продължава да забива? Иначе за ъпдейтите идеята е да дадеинсталираш един по един и да чакаш да забие, макар че така ще отнеме доста време да се локализира дефектния ъпдейт, ако въобще е от ъпдейтите, де. Другият вариант е да се деинсталират всички ъпдейти, но така няма да стане ясно кой е проблемният. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolad Публикувано Ноември 28, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 28, 2007 За три часа днес с новите драивери не е правило проблеми. Ще го тествам друг ден повече, защото нямах време днес и ще ти кажа дали наистина има напредък Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolad Публикувано Ноември 30, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 30, 2007 Пак се появи синия екран с dxg.sys. Да почвам ли да унинсталирам упдейти или имам някакфа нужда от тях???? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 30, 2007 Report Share Публикувано Ноември 30, 2007 Трудно е да се каже дали ще имаш нужда от тях. По-скоро не по принцип. А ти инсталира драйверите за дъното без IDE драйвера? Опитай и да инсталираш и по-стар драйвер за видео картата. Не винаги най-новото е най-добро. Желателно е, преди да инсталираш по-стар драйвер, да почистиш с Driver Cleaner, както е описано в тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolad Публикувано Ноември 30, 2007 Author Report Share Публикувано Ноември 30, 2007 Ами с повечето по-стари драйвери ми се рестарира машината сама кат играя тежка игра, от както сложих 160+ драйверите уж не прай постоянни рестарти.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 30, 2007 Report Share Публикувано Ноември 30, 2007 Хмм, провери температурите на компонентите с EVEREST Ultimate. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост