Night_Raven Публикувано Септември 7, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 7, 2009 Защото само анализираш хард диска и нямаш и програмата ти казва, че няма нужда от дефрагментиране. Ако беше прочел ръководството, щеше да ти е ясно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Януари 3, 2010 Report Share Публикувано Януари 3, 2010 Въпрос за PerfectDisk 10:Как да спра автоматичното стартиране на дефрагментацията на PerfectDisk 10 след няколко минути неактивна работа на компютъра и въобще как да спра PerfectDisk 10 сам да се стартира? Искам програмата да си я стартирам аз, а не да се включва сама, когато тя си пожелае. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 3, 2010 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2010 В PerfectDisk -> AutoPilot Scheduling има ли някакви зададени задачи за дефрагментация? Ако има ги изтрий. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Януари 3, 2010 Report Share Публикувано Януари 3, 2010 Да, има: Full auto schedule. Дадах "disable", вместо "delete". Смятам, че ще ми свърши работа. Ще пиша, ако пак има проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
didith Публикувано Април 4, 2010 Report Share Публикувано Април 4, 2010 Здравейте.Ще се опитам да си опиша проблема (относно програмата) ако въобще има такъв.Значи...Първо ще започна от там,че досега работех с една друга програма-дефрагментатор наречена Vopt 9.Последно я ползвах днес преди да попадна на темата.След работа с въпросната програма Vopt 9 реших да направя сравнение и включих windows-кият дефрагментатор да анализира(само да го анализира) дяла,който дефрагменирах след което установих че всичко е наред.Нямаше нито една линийка оцветена в червено,която да показва фрагментирани дялове.После обаче попаднах на тази тема и реших да инсталирам и пробвам PerfectDisk 8 .Тоест отначало сканирах.След анализа програмата ми "предложи" дефрагментация на въпросният дял в режим off line.Последва рестарт на компютъра,след което програма си завърши работата.При което аз отново реших да видя какъв ще е резултата след анализ с windows-кият дефрагментатор и се получи това : http://prikachi.com/files/1483573e.jpgТоест преди програмата оцветеното в червено го нямаше,след програмата има.Това нормално ли е да е така и изобщо как да си обясня всичко това.Според PerfectDisk 8 този дял няма фрагментирани файлове а според windows-кият дефрагментатор има.И още един въпрос.Какво ви е мнението за Vopt 9. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Cutie Публикувано Април 6, 2010 Report Share Публикувано Април 6, 2010 Искам да попитам, защо след като съм дефрагментирала съответния дял с Use SMARTPlacement - RECOMMENDED, след приключване, ми препоръчва отново да дефрагментирам и то със същия метод. Вече 2 пъти ми го показва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 7, 2010 Author Report Share Публикувано Април 7, 2010 Здравейте.Ще се опитам да си опиша проблема (относно програмата) ако въобще има такъв.Значи...Първо ще започна от там,че досега работех с една друга програма-дефрагментатор наречена Vopt 9.Последно я ползвах днес преди да попадна на темата.След работа с въпросната програма Vopt 9 реших да направя сравнение и включих windows-кият дефрагментатор да анализира(само да го анализира) дяла,който дефрагменирах след което установих че всичко е наред.Нямаше нито една линийка оцветена в червено,която да показва фрагментирани дялове.После обаче попаднах на тази тема и реших да инсталирам и пробвам PerfectDisk 8 .Тоест отначало сканирах.След анализа програмата ми "предложи" дефрагментация на въпросният дял в режим off line.Последва рестарт на компютъра,след което програма си завърши работата.При което аз отново реших да видя какъв ще е резултата след анализ с windows-кият дефрагментатор и се получи това. ... Тоест преди програмата оцветеното в червено го нямаше,след програмата има.Това нормално ли е да е така и изобщо как да си обясня всичко това.Според PerfectDisk 8 този дял няма фрагментирани файлове а според windows-кият дефрагментатор има.И още един въпрос.Какво ви е мнението за Vopt 9.Възможно е да е заради различните алгоритми и за това кое дадена програма счита за редно и нередно. Като цяло PerfectDisk е доста добра програма. Не е ненадмината, но е достатъчно добра, за да й се довериш. Vopt я намирам за прилична програма, но за платена такава не ме впечатлава особено. Има също толкова добри дефрагментатори и за без пари: MyDefrag, Puran Defrag Free Edition, Auslogics Disk Defrag. Искам да попитам, защо след като съм дефрагментирала съответния дял с Use SMARTPlacement - RECOMMENDED, след приключване, ми препоръчва отново да дефрагментирам и то със същия метод. Вече 2 пъти ми го показва.Може да е бъг на програмата нещо. С последната версия ли си? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
didith Публикувано Април 7, 2010 Report Share Публикувано Април 7, 2010 Към Night_Raven .Благодаря за отговора на въпроса ми.И да.Смятам да се доверя на програмата.Поздравления за отличното ръководство към нея. Лека вечер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Cutie Публикувано Април 8, 2010 Report Share Публикувано Април 8, 2010 Да, с последната версия съм. Ето какво ми показва преди дефрагментацията: Цък А това е след: Цък Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 9, 2010 Author Report Share Публикувано Април 9, 2010 След всяка дефрагментация ли ти се предлага отново същата такава? Еднакво време ли отнема всеки следващ път? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Cutie Публикувано Април 9, 2010 Report Share Публикувано Април 9, 2010 След всяка дефрагментация ли ти се предлага отново същата такава? Еднакво време ли отнема всеки следващ път? Това е при Use SMARTPlacement - RECOMMENDED. Днес като направих Use the Defragment Only strategy, нямаше проблем, излезна ми точно както е описано в ръководството. А пък офлайн дефрагментация въобще не мога да направя. При рестарт ми показва това: Цък Иначе да, приблизително еднакво време отнема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 9, 2010 Author Report Share Публикувано Април 9, 2010 Офлайн дефрагментацията не можеш да я направиш, защото имаш някаква програма, която пречи на директния достъп на PerfectDisk до твърдия диск. Коя е точно не знам, защото не знам какви програми имаш инсталирани. Обикновено най-честите причинители за това бяха Alcohol и DAEMON Tools, защото те съдържат SPTD драйвера, който забърква кашата. Казвам "бяха", защото по едно време проблемът беше решен. Или имаш някоя по-стара версия на една от тези две програми, или проблемът се е появил отново, или има друга програма, която бърка работата на PerfectDisk.Възможно е това е причината и за проблема със SMARTPlacement метода. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост