Night_Raven Публикувано Октомври 18, 2009 Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 Ако просто имахте представа колко малко значи броя на дефинициите и засичанията на разни статични файлове... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Октомври 18, 2009 Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 При IDS/HIPS защита е нормално изобщо да не ме интересува кои колко и какво ловят - просто пробвах да се пошегувам... Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Октомври 18, 2009 Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 Лелеее Норман - Норвежеца засече два файла повече от Чеха - Аваст. Да не повярва човек http://i37.tinypic.com/5brbkz.jpg tnnNorman може ли да бъде сравняван с Twister или Ikarus!? Според мен рано е слабо казано... С най-ловящи програми е доста трудно други да се сравняват. Желанието и възможностите са различни неща. Поздрави Може ако бъде изключен дефенса на Туистър и по-скоро бих се доверил на Норман защото ако Икарус не засича даден файл положението може да бъде трагично. Night_RavenАко просто имахте представа колко малко значи броя на дефинициите и засичанията на разни статични файлове... Тогава кое има значение ? Енджина,евристиките или проактивната защита ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
damto Публикувано Октомври 18, 2009 Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 Файловете в архива са потенционално опастни и могат да навредят на компютъра ВИ имайте това впредвид http://rapidshare.de/files/48542783/malware_8.zip.html Файла е двойно архивиран с парола. Разхивирате и проверявате архива вътре.Парола на архива - стандартна ( infected ) Приятно тестване Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Октомври 18, 2009 Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 http://i33.tinypic.com/or84jt.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
damto Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 http://i33.tinypic.com/or84jt.jpg Танганайка Файловете бяха изключително пресни - от броени часове. Avast винаги са се справяли мудно с добавянето на дефиниции.Дори MBAM засече 33 броя,Касперски - 39.Вътре има и три файла дето не съм убеден,че са гадини въпреки,че би трябвало да са... Ако ще даваме връзки и архиви към зарази - после вземете пратете нещо поне на AV компаниите,не че няма да ги добавят но така и вие с малко ще помогнете. Предполагам не искате да ги плюете само. пп.Ето и полученият отговор за пратените файлове. Здравствуйте, 48295536_154674860_2.exe_, aiodvdplayerfree.exe_, allexact.pdf, apple.cfg, config.bin, doc.xls_, image1.gif_, mydll.dll, qvodsetupplus3.exe_, uu1.rar Вредоносный код в файлах не обнаружен. fox.exe_ - Trojan-Dropper.Win32.Agent.bgbi Детектирование файла будет добавлено в следующее обновление. smartprotector.exe_ - Trojan.Win32.FraudPack.wvl Этот файл определяется антивирусом. Обновите антивирусные базы. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 http://i36.tinypic.com/2mdrkb8.jpg никсси,ако си плащам да ме защитава дадена антивирусна програма но се заразя защото не е засекла зловредния код ще ми върнат ли парите ? И да си плащаш и да пращаш нещо като „Направи си сам”,тогава каква е логиката да плащаш ? А и какъв е смисъла от това упражнение след като писачите на зловреден код заявяват че най-лесното нещо е да създадът зловреден код който да не се засича от антивирусните програми,тоест гониш вятъра,тренираш бягане на място Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 "ThreatFire 4.6 focuses on delivering best-of-breed behavioral protection and no longer provides a traditional signature-based virus scanner." Центърът за защита при Win XP SP3 разпознава програмата като антивирусна. Заедно с Privatefirewall 7.0 осигуряват необичайно високо за безплатни програми ниво на защитеност.През последните седмици им добавях с инсталация Нод 32 v.4 , KAV 2010, Panda Cloud, Avira Free - сработват се, а антивирусите нищо не откриваха при пълно сканиране.Излиза, че е правилно и реално възможно да се лиша от тяхната реалновремева охрана.Двете безплатни програми функционират леко и ефективно. Обаче сега файлове и архиви мога контролно да сканирам само с A-squared Free и с MBAM - ThreatFire 4.6 не зная защо липсва при тези възможности. Може-би защото не разчитат на дефиниции. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
damto Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 никсси,ако си плащам да ме защитава дадена антивирусна програма но се заразя защото не е засекла зловредния код ще ми върнат ли парите ? И да си плащаш и да пращаш нещо като „Направи си сам”,тогава каква е логиката да плащаш ? А и какъв е смисъла от това упражнение след като писачите на зловреден код заявяват че най-лесното нещо е да създадът зловреден код който да не се засича от антивирусните програми,тоест гониш вятъра,тренираш бягане на място Знаеш ли каква е разликата между потребител и консуматор? Каква е разликата между радио и радиоточка Да помогнеш на AV компаниите не е обвързано с ползването на техен продукт.Плюенито е присъщо на ниско интелигентни хора като тебе. Ти си избрал живота си - живей си го Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Знаеш ли каква е разликата между потребител и консуматор? Каква е разликата между радио и радиоточка Да помогнеш на AV компаниите не е обвързано с ползването на техен продукт.Плюенито е присъщо на ниско интелигентни хора като тебе. Ти си избрал живота си - живей си го В мнението на Танганика има смисъл, според мен не само парите трябва да върнат, но и обезщетение да плащат за причинените неудобства за потребителя. Програмите за сигурност също са стока и продавача следва да си носи отговорността съгласно законите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 В мнението на Танганика има смисъл, според мен не само парите трябва да върнат, но и обезщетение да плащат за причинените неудобства за потребителя. Програмите за сигурност също са стока и продавача следва да си носи отговорността съгласно законите.Смисъл?!?Кой е виновен, че зад "клавиатурното устройство" няма елементарни познания и хигиена? И най- добрата защита на хардуерно ниво да има,заразяването на системта на такъв потребител е в кърпа вързано.Препоръчва се от всички компании, които създават защитен софтуер,да се прави пълно сканиране периодично на системата! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Има едно нещо, наречено лицензионно споразумение. Всяка антивирусна програма си го има и е различно за всеки един антивирусен продукт. При инсталиране на дадена антивирусна програма се приема, че потребителят се съгласява с това споразумение. Ако в него се казва, че авторът на антивирусния софтуер не е отговорен за нанесени щети, то значи потребителят няма право да изисква нищо повече - все пак се е съгласил с него, за да инсталира продукта. Преди да се правят каквито и да било критики и изисквания, е редно да се прочете споразумението на използваната програма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Все едно да отидеш в магазина за ел.уреди и продавача да гарантира, че ти ще експлоатираш уреда правилно и съгласно правилата за експлоатация на производителя и уреда ще работи безотказно.Просто няма такъв филм. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Прав си Михнев. На мен ThreatFire 4.6 + Privatefirewall 7.0 ми се струва дори и донякъде дуракоустойчива безплатна комбинация. Да, ама не - някой по някаква причина може да ги изключи точно когато най-не трябва и естествено пак ще се зарази. От конкретния ползвател винаги си зависи най-много. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Октомври 19, 2009 Report Share Публикувано Октомври 19, 2009 Знаеш ли каква е разликата между потребител и консуматор? Каква е разликата между радио и радиоточка Да помогнеш на AV компаниите не е обвързано с ползването на техен продукт.Плюенито е присъщо на ниско интелигентни хора като тебе. Ти си избрал живота си - живей си го Damto,значи ти помагаш на Касперски като им пращаш нов зловреден код и в същото време раздаваш пиратски ключове за същата програма,ей на това казвам аз етика само така я няма да се излагаме Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост