Jump to content

Антивирусните програми - дискусии, мнения и съвети

Препоръчан пост

Защо ? Тъкмо мислех да го инсталирам вместо Avira.

Общата му маса при мен сега е 838 mB- на служебен компютър е. Системата лети с правилни настройки с IE 8 - има ускорители за браузъра. У дома поне 3 години не съм пробвал да го инсталирам. Какво толкова пазя та да имам корпоративна защита в къщи!? Можеш да споделиш как се получава след като пробваш. Поздрави

Сподели другаде

• Отговори 1k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Резултатите са любопитни, но така представени са трудно "смилаеми". Много интересни резултати се получават ако се направи чисто математическо осредняване на получените проценти, с цел- изясняване на глобалната картина.

Класацията придобива окончателен (и изненадващ) вид:

1. Norton- 86.5%

2. Bit Defender- 86.3%

3. F-secure- 83.3%

4. McAfee- 82.2%

5. Kaspersky- 79.8%

6. Webroot- 78.3%

7. Panda- 76.8%

8. Avira- 75.5%

9. Trend Micro- 71.5%

Изненада за мен представлява незавидното предпослезно място на Avira, което се дължи най-вече на неспособността и (както се оказва) за успешно премахване рууткит и друг малуер. Много изненедващ и обезпокоителен резултат! Другото което ме изненадва е слабата способност на Kaspersky за елиминиране...отново на рууткити.

Очевидно,при така получената класация, за предпочитане са Norton и Bit defender, но отчитайки всеизвестната "тежест" на втората, Norton май остава единствената алтернатива!

Силата на Avira е в засичането на зловреден код и по този показател е на 1-во място. За мен това е важното...За премахването винаги мога да си използвам допълнителни инструменти. Да това я прави за по-технически ориентирани лица и не е подходяща за начинаещи както бях споменал в по-горния си коментар.

Сподели другаде

В момента работи на виртуална машина с 1GB RAM, и засега всичко е наред.

Общо заето дисково пространство в All Users\Application Data\Symantec, Program Files\Common Files\Symantec Shared и Program Files\Symantec - около 460MB.

Без никакво друго приложение заетата RAM е 220MB.

Сподели другаде

Силата на Avira е в засичането на зловреден код и по този показател е на 1-во място. За мен това е важното...За премахването винаги мога да си използвам допълнителни инструменти. Да това я прави за по-технически ориентирани лица и не е подходяща за начинаещи както бях споменал в по-горния си коментар.

Откровено казано не разбирам какво влагаш в понятието "технически ориентирани лица"? Не мисля, че е добър атестат за една програма, ако трябва да се "бориш" с нея за да я ползваш. Аз харесвам Авира, обаче както се оказва, тя открива, НО явно трудно чисти някои от заразите! а да не можеш да чистиш най-новите видове заплахи в лицето на рууткит, това никак не е добре. Явно и Касперски има аналогични проблеми. За мен една програма е толкова по-добра, колкото по-малко външна "помощ", в лицето на допълнителни чистачи, и е нужно! не е ли така?

Kакто излизаше и от анализа на януарските тестове на AV-Comparatives- Norton 2009 се оказва най-балансиранат програма за защита. Огромен плюс е и изключително бързото сканиране. Като недостъци могат да се отчетат- прекалено малкото опции, които има за настройка /всичко е по подразбиране/ и по-голямата RAM която заема.

Сподели другаде

Намирам го с обща маса 838 mB при "Добавяне или премахване на програми" към Контролния панел. Symantec 9 не беше толкова голям - но лекотата и пъргавината на функциониране пак впечатляват. Естествено казаното е валидно за инсталиране на свеж Win XP SP3. Последното често се забравя и после програмите се били "тътрели и за нищо не ставали"... Поздрави
Сподели другаде

Намирам го с обща маса 838 mB при "Добавяне или премахване на програми" към Контролния панел. Symantec 9 не беше толкова голям - но лекотата и пъргавината на функциониране пак впечатляват. Естествено казаното е валидно за инсталиране на свеж Win XP SP3. Последното често се забравя и после програмите се били "тътрели и за нищо не ставали"... Поздрави

Ами поизтрии временните файлове на Symantec-а.

Сподели другаде

Ами поизтрии временните файлове на Symantec-а.

Той си е 838 mB още от инсталирането преди около месец.Има различия поради различни версии. Компютърът е в обща мрежа с над 100 компютри и на индивидуалните позиции липсват права за оптимизации-почиствания и т. н. Понеже си работи отлично- на тези неща изобщо засега нямам причина да обръщам внимание.След време вероятно ще се наложи. Поздрави

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Любимата ми антивирусна програма Twister Anti-TrojanVirus

http://www.filseclab.com/eng/products/twister.htm

няма функции на стена но на макс настройки не разрешаваше ъпдейтите на други програми за контролни сканирания,трябваше да премина на почти най-ниското ниво на защита за да допусне обновяването на програмата.Много интересна програма доста вируси стартирах в нейно присъствие но пораженията бяха незначителни в сравнение със справянето на други антивирусни програми.

Не препоръчвам ползването на Twister на работен компютър дори с напълно редовен/лицензиран софтуер който обаче няма цифров подпис дните са му преброени!

Преди 4-5 месеца я тествах на работен компютър с програма склад-магазин без цифров подпис и се разминах на косъм да не я изстрие заедно с базата данни на които нямах Backup :bored:

Сподели другаде

Миналата седмица пак инсталирах на един компютър Twister Anti-TrojanVirus - така се развихри - на третия ден Win XP SP3 пак блокира и преинсталацията бе наложителна. Вярно - бях го сложил на максимални настройки - но това китайско творение не разграничава какво отстранява. Това не е програма за нормални потребители - иначе лови какво ли не и доста впечатлява.И на мен ми е любимец. Обаче в общ план надделява вредата - нека който му се пробва е наясно какво най-вероятно ще му се случи... Поздрави
Сподели другаде

Благодарение на Twister Anti-TrojanVirus още не съм преинсталирал въпреки че винаги съм го ползвал на максимални настройки,никога не си е набелязвал за унищожение уиндоуски файлове.Когато обаче трябва да отстранява зловреден код от браузъра (ползвам Opera ) често изстрива и него заедно с вируса :kendo: изкоренява проблемите от корен :pilot: по Китайски.
Сподели другаде

Да - така те принуждава да започнеш с чисто начало. Досега обаче не съм пробвал да го инсталирам на свеж Win и да разчитам основно на него. Отчитам го като свой пропуск - вероятно тогава Twister ще покаже истинската си стойност! На практика е абсурдно правителственият китаец да е толкова неадекватен - скъсаха го от подигравки в доста форуми. Някой следващ път ще пробвам на чисто - както сега правя същото с Comodo IS Free. Поздрави
Сподели другаде

При стартиране на непознат зловреден код за Авира,Аваст(със изсключен блокер),НОД32 и Икарус винаги са проспивали всичко и пораженията са тотални в сравнение с правителственият Китаец Twister.Вероятно го скъсват от подигравки феновете които искат антивирусната им да бройка ментетата из нета,но при липса на дефиниции справянето на любимите им програми е смешно.Поздрави
Сподели другаде

Twister Anti-TrojanVirus е сериозно окомплектован с необходимите компоненти за борба с непознат вредоносен код - той може да се ползва само с вградената стена при Win XP SP3. Последният път когато отворих с него страницата на безплатнния Rising - hxxp://www.freerav.com/ неутрализира за секунди 50 директни атаки чрез непознати експлойти. Изглежда китайците са в борба и в конкуренция помежду си и в невидимия за другите спектър. Безплатният Rising е също интересна, но и непрепоръчителна според мен програма.Rising и той е впечатляващо окомплектован с необходимите компоненти за борба с непознат вредоносен код. Но не бих препоръчал и двете програми на неуверени потребители. Поздрави
Сподели другаде

На единия компютър Twister Anti-TrojanVirus съм го подсигурил със собствената им стена Filseclab Personal Firewall Professional Edition.

Миналата година когато тествах Rising и нямаше всички тези модули както сега,след стартиране на вируси които не лови се справяше много пъти по-добре да не кажа изключително.Поздрави

Сподели другаде

Здрасти.Искам да попитам,защо като сканирам някой зип файл с авира фрий,след това не мога да затворя прозореца на luke filewalker-a?Остава на десктопа и няма как да го премахна.Не винаги става,но понякога.На предни версии на авира не помня такова нещо
Сподели другаде