Гост tnn Публикувано Май 21, 2009 Report Share Публикувано Май 21, 2009 Не съм се изразил в подобен смисъл. KIS автоматично постави тази програма при тези със слаби ограничения и след това никак не реагира на вредоносния код. Скоростите ми се занижиха с 15-20 % и след 2-3 дни се появиха "забрани за навигация" към някои портали за защитен софтуер - KIS си работеше невиждайки тези неща. Всички програми пропускат по нещо. Rising PC Doctor е пореден китайски шпиониращ продукт и не зная дали теб няма с други неща да те изненада. Иначе програмата е атрактивно-интересна. Рекламират Rising 21 Free - там са сродни изненади. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Май 21, 2009 Report Share Публикувано Май 21, 2009 Не съм се изразил в подобен смисъл. KIS автоматично постави тази програма при тези със слаби ограничения и след това никак не реагира на вредоносния код. Скоростите ми се занижиха с 15-20 % и след 2-3 дни се появиха "забрани за навигация" към някои портали за защитен софтуер - KIS си работеше невиждайки тези неща. Всички програми пропускат по нещо. Rising PC Doctor е пореден китайски шпиониращ продукт и не зная дали теб няма с други неща да те изненада. Иначе програмата е атрактивно-интересна. Рекламират Rising 21 Free - там са сродни изненади. ПоздравиТова говори още по-лошо за Касперски,излиза че тези негови поставяния под ограничения не вършат никаква работа когато става въпрос за зловреден код. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 21, 2009 Report Share Публикувано Май 21, 2009 Tanganika, пак си краен по своему. Comodo IS Free е бил изключван изцяло пред очите ми при настроени всички модули на максимум - някои хора могат доста повече от обикновените ползватели. KIS съм го виждал пропускащ или неадекватно разгневен, но не и изключен. Може-би цифровият подпис подведе KIS и програмата автоматично не бе поставена в зона със силни ограничения - ако аз го бях направил ръчно, китайското произведение на тема защитен продукт, изобщо вероятно нямаше да се свърже с авторите си. Не съм недоволен от Касперски. Ще пробваш ли този китайски доктор или се замисли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Май 21, 2009 Report Share Публикувано Май 21, 2009 Tanganika, пак си краен по своему. Comodo IS Free е бил изключван изцяло пред очите ми при настроени всички модули на максимум - някои хора могат доста повече от обикновените ползватели. KIS съм го виждал пропускащ или неадекватно разгневен, но не и изключен. Може-би цифровият подпис подведе KIS и програмата автоматично не бе поставена в зона със силни ограничения - ако аз го бях направил ръчно, китайското произведение на тема защитен продукт, изобщо вероятно нямаше да се свърже с авторите си. Не съм недоволен от Касперски. Ще пробваш ли този китайски доктор или се замисли?Сега пък цифровия подпис е виновен за издънката на Касперски,нали ако следваме препоръките му нямало да ни подведе.Защитата може да бъде и привидно включена/действаща но дали е така.И каква е разликата между невиждаща или изключена защита,според мен никаква. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 21, 2009 Report Share Публикувано Май 21, 2009 В случая KIS продължаваше да охранява ползваната ОС и тя си функционираше. В другия случай е въпрос на време до пълното блокиране на Win - ако не се реагира правилно. Разликата между двете вариантности е голяма. А трябва да отчетем шпиономанията и на тези от Comodo... Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Май 21, 2009 Report Share Публикувано Май 21, 2009 В случая KIS продължаваше да охранява ползваната ОС и тя си функционираше. В другия случай е въпрос на време до пълното блокиране на Win - ако не се реагира правилно. Разликата между двете вариантности е голяма. А трябва да отчетем шпиономанията и на тези от Comodo... ПоздравиНали точно това е работата на rootkit-а да направи така сякаш защитната програма охранява ОС. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 21, 2009 Report Share Публикувано Май 21, 2009 Нали точно това е работата на rootkit-а да направи така сякаш защитната програма охранява ОС.И защо творец на rootkit би имал подобна цел? И той ли допълнително да завишава защитеността? Кажи къде да си намеря поне един такъв - за да го сдружа със защитата си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Май 21, 2009 Report Share Публикувано Май 21, 2009 И защо творец на rootkit би имал подобна цел? И той ли допълнително да завишава защитеността? Кажи къде да си намеря поне един такъв - за да го сдружа със защитата си.Защото не трябва да разбираш че те шпионират и ти крадът информацията,ако не знаеш няма да предприемеш и действия за почистването му. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 21, 2009 Report Share Публикувано Май 21, 2009 Съобразно подобна логика, според теб препоръчително ли е да се ползват безплатни програми като тези на Rising - Comodo ? Rising PC Doctor отказа ли се да го пробваш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Май 22, 2009 Report Share Публикувано Май 22, 2009 Съобразно подобна логика, според теб препоръчително ли е да се ползват безплатни програми като тези на Rising - Comodo ? Rising PC Doctor отказа ли се да го пробваш?Едва ли Rising – Comodo ще ти крадът номерата на кредитните карти,въпреки че не вярвам да са шпиони.AntiHook също непрекъснато комуникира със своите като това е написано на официалния сайт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 22, 2009 Report Share Публикувано Май 22, 2009 И останалите си комуникират със своите - но никой не ги уличава в шпиониране. За безплатните Авира, Аваст, AVG например никъде не съм попаднал в други форуми на съмнения за сродни констатации. Все тези "хубавци" са предмет на подобно обсъждане. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Май 22, 2009 Report Share Публикувано Май 22, 2009 И останалите си комуникират със своите - но никой не ги уличава в шпиониране. За безплатните Авира, Аваст, AVG например никъде не съм попаднал в други форуми на съмнения за сродни констатации. Все тези "хубавци" са предмет на подобно обсъждане. ПоздравиB-boy Style ми беше дал линк към форум където уличаваха Norton в шпионаж,но дали е вярно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 22, 2009 Report Share Публикувано Май 22, 2009 Подобни съмнения касаят обикновено безплатни програми без цифров подпис. При платените всеки клиент има права, а и е налице отговорност от всеки производител на софтуер. Длъжни са и да подпомагат клиентите си при особени проблемни случаи. Доста производители нищо безплатно не предлагат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Май 22, 2009 Report Share Публикувано Май 22, 2009 Подобни съмнения касаят обикновено безплатни програми без цифров подпис. При платените всеки клиент има права, а и е налице отговорност от всеки производител на софтуер. Длъжни са и да подпомагат клиентите си при особени проблемни случаи. Доста производители нищо безплатно не предлагат.Значи за продуктите на Symantec всичко може и са оправдани,те са света вода ненапита. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 22, 2009 Report Share Публикувано Май 22, 2009 Не съм имал предвид подобна мисъл - а по твоята логика ще излезе, че безспорен лидер в света е Google. Това обаче няма да ме накара да спра да ползвам тази търсеща система, въпреки че има доста други на разположение. Просто нищо незаконно не извършвам. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост