Jump to content

Търся програма за организиране на електронната поща


Препоръчан пост

Здравейте!

Напоследък страдам от свръх липса на време и затова моля да споделите добра програма или начин за организиране на електронна поща. Необходимо ми е да ми поддържа цялата входяща и изходяща кореспонденция- под номер, дата.

Ще бъда много благодарна, тъй като нямам време да търся, а ми трябва спешно. А ако има начин това завеждане на пощата да не ми отнема ужасно много време, просто ще сте върха.Само да кажа, че не ползвам Аутлук експрес, а и нямам време тепърва да я подхващам.

Благодаря предварително на отзовалите се.

Link to comment
Сподели другаде

Здравей Дани.

 

Какво точно разбираш под организиране, т.е. какво желаеш да прави програмата? В смисъл според мен Outlook върши чудесна работа и е с доста интуитивен интерфейс. Иначе други добри програми са Mozilla Thunderbird и IncrediMail.

Link to comment
Сподели другаде

Здравей Дани.

 

Какво точно разбираш под организиране, т.е. какво желаеш да прави програмата? В смисъл според мен Outlook върши чудесна работа и е с доста интуитивен интерфейс. Иначе други добри програми са Mozilla Thunderbird и IncrediMail.

Ами да ми показва в стройна редица пощата - изходяща и входяща по дати и т.н. Незнам как да обясня- нещо като да ги завежда с входящ номер.

Свалих The bat- изглежда добре, обаче по никакъв начин не мога да я свържа към сървъра. Не става.Тоест аз не знам как.

Аутлук и той май имаше някакви настройки- проблемът ми е в тези настройки. Изобщо не се ориентирам.

Много ти благодаря и найстина ще чакам помощ, защото найстина ми е спешно.

Поздрави и благодаря!

Link to comment
Сподели другаде

Доколкото съм чел The Bat е най добрата програма. Не я ползвам, но настройките зависят от твоята поща - зависи по какъв протокол ще става работата - POP3, IMAP и т.н.

 

Ето ти как е при мен http://www.pisem.net/support/faq.php?lng=r...n=pochta_ru#q58

Редактиран от Филипов
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Благодаря ти много Филипов, но все още не съм се справила. Нещо не са ми ясни тези пощенски сървъри. Все пак срокът, с който разполагам се попромени, така че имам още почти месец. Ще бъда благодарна, ако с общи усилия успея.

Благодаря предварително!

Link to comment
Сподели другаде

Дани, задължително ли е да е програма ?

В смисъл: не ти ли върши работа web-базирана поща ?

 

Покрай тази тема се запознах с доста мейл клиенти, но в един момент се усетих, че аз самият не съм наясно Дани какво иска точно от програмата ... Дани, кажи си изискванията, че ми стана интересно ;)

Редактиран от vesodimov
Link to comment
Сподели другаде

Дани, задължително ли е да е програма ?

В смисъл: не ти ли върши работа web-базирана поща ?

Радвам се, че се включваш :peace:

Ами в общи линии не знам дали има подобно чудо на това, което търся. Знам, че има програми, които организират пощата по папки, дни, дати и т.н. Аз искам, ако изобщо може да може да слага на кореспонденцията входящ и изходящ номер.

Писмо от...........и т.н Вх. № 4/25.04.2007г.

За това става дума. Може би няма такова чудо, обаче дори да е така направо луднах с The bat. Как ли не го настройвам и неможе да се свърже със сървъра. Направо ме амбицира. Лошото е, че не ги разбирам тези пощенски настройки. По някакво причина не става. А за web-базирана поща, да си призная не знам какви възможности има и на какъв принцип действа. Ще бъда благодарна, ако ме ограмотиш малко. Благодаря много!

Link to comment
Сподели другаде

danina, Microsoft Outlook 2003 може да организира пощата по много признаци - по дата, изпращач, заглавие на писмата, съдържание и т. н. т. Може да се направи така, че писмата, отговарящи на определен признак (например, присъстваща дума "оферта" в заглавието) да се пренасочват автоматично в определена папка. Отделно от това, могат да се създават категории за видовете поща (напр. "договори", "фактури", "лични") и дадено писмо да бъде отнесено към определена категория, което също улеснява сортирането; могат да се използват и флагове за напомняне на сроковете за изпълнение, свързани с дадено писмо. Не успях да открия опция за добавяне на изходящ номер към заглавието на получено писмо; такава настройка има в gmail, ще потърся по-внимателно и за Outlook. Кажи какъв точно е проблема с настройките, ще помагаме... Виж и помощната информация за Outlook, може да ти свърши работа.
Link to comment
Сподели другаде

Привет!

Благодаря много на всички отзовали се.

За съжаление нищо не съм постигнала до момента. Пробвах с The bat и Microsoft Outlook 2003 без никакъв резултат. Четох на сто места за настройването им, но след хиляди проби не ще и не ще. Използвам за сървър mail.ru, но абсолютно безуспешно. Абсурт е да изпратя писмо, както и да получа. Пробвах и IMAP и POP3- никакъв резултат. Направо ме комплексираха тези пощенски клиенти. Почти се отказвам- за първи път ми се случва да се откажа от нещо и е ужасно.

Незнам защо не става връзката. Не мога да направя настройките и това е.

Имам поща в abv.bg, която искам да използвам- там услугата е платена, но аз искам да се уверя в начина на работа на пощенските клиенти, преди да платя. За жалост нищо не става. В аbv.bg има всякакви опции за сортиране и т.н. Има доста нововъведения. Проблемът е, че искам да влизам директно, а не всеки път по каналния ред чрез интернет и т.н. Дори да не може да ми слага входящи и изходящи номера, пак ще мога да си организирам пощата. Просто ми се ще да си облекча работата, но май я забатачих повече. Интересно каква може да е причината да не мога да ползвам пощенски клиент.

Ако не сте се отказали- аз съм готова да продължа борбата. :crosseyes1:

Link to comment
Сподели другаде

Дани, аз не разбрах къде точно не си се справила - с намирането на подходяща програма или с настройването й за работа с някоя поща в Интернет.

 

Също така ми е интересно за какво точно ти трябва изходящия номер - за деловодство или просто за организиране на пощата ти. Иначе ако е за второто, то Outlook се справя чудесно, макар и за платена програма.

 

Просто не разбрах много добре в какво се състои проблема ти, за да зная как да помогна.

Link to comment
Сподели другаде

Миленски, благодаря ти. Ще се опитам пак да обясня.

Трябва да имам електронна поща, която да се завежда с входящ и изходящ номер, а не просто да се организира.abv.bg може достатъчно добре да ги организира. Проблемът е, че не им слага входящ и изходящ номер- тоест не ги завежда.

Най- доброто решение за мен ще е, ако мога да пращам писма, без да влизам през стандартните процедури, а напряко.Освен това - да има номера и нещо като регистър на входящата и изходяща кореспонденция. Все едно списък и в него описани входящи и изходящи- по дати, податели и т.н. Това мога да го направя и в ексел, обаче списъкът няма да е свързан директно с писмата в пощата- ето това е проблема. Все едно пиша- г-н. Х вх. № 3/ 26.04.07г, обаче от там отивам да влизам в интернет, в пощата и от там да се ровя, ако например става дума за от преди месеци. Пробвах да свалям на харда всички писма, но докато ги изчистя от рекламните банери на abv. и полудях. Това си е чиста лудост. Като ги нямам на харда става много сложно управлението. Май пак не обясних добре, но не се сещам как мога да съм по- ясна. А иначе проблемът с пощенските клиенти ми е в настройката. С триста зора я направих обаче вечно ми дава грешка или получавам писмо с 5 часа закъснение. На всичко отгоре създадох двама потребителя- единият може само да праща, а другия само да получава. Трябвя всеки път да настройвам за да се извърши действието. На всичко отгоре трябва да регистрирам мейл, с който никой не ни знае, защото немогта да използвам този в аbv.bg. Това е! Дано да се получи, защото иначе трябва само с поща да се занимавам.

Поздрави!

Link to comment
Сподели другаде

Дани, реших да ти помогна като направя разяснение за начина на свързване на The Bat! . Обаче ! Не успявам да направя настройките на прилепа за получаване и изпращане на пощата. Продължавам да пробвам. Ако успея - веднага ще доложа. Ако ли не ... ще пробвем с друга програма. Иначе аз си ползвам Mozilla Thunderbird и съм доволен.

 

Допълнение: доколкото разбирам искаш да си организираш писмата, получени в abv.bg. Знаеш, че там услугата е платена, нали ? В противен случай е невъзможно да стане. Иначе алтернативи много. Аз преполъчвам GMAIL. Там възможността за настройки е доста добра. Освен това настройките през пощенски клиент също не са трудни. С изключение на The Bat! - още не мога да настроя нещата.

Редактиран от vesodimov
Link to comment
Сподели другаде

Весо, златен си! Благодаря ти много за усилията. Ценя високо жеста ти и желанието да помогнеш.

Аз някак успях да настроя Microsoft Outlook 2003, но никак не ме удовлетворява поради описаните по- горе причини. За abv.bg, знам че е платена услугата- 20 лв на година, което е съвсем приемлива цена. Въпросът е, че не знам дали си струва да го правя, при положение, че остава въпросът за входящите и изходящите номера.

Приемам всякакви идеи по този въпрос. До момента съм направила екселска таблица и там ги завеждам под номер. Лошото е, че това го правя ръчно. Споделете как го правите вие- май ще сме полезни на доста потребители.

Поздрави!

Link to comment
Сподели другаде

Аз по принцип не си падам по мейл клиентите, но скоро ми се наложи да работя с такъв. Outlook express не ме грабна, затова се насочих към Mozilla Thunderbird. Доколкото знам за всяка поща настройките са различни. За щастие в gmail, имат перфектно упътване (settings - Forwarding and POP) как да си настройш мейл клиента.

Та да обобщим аз съм с поща в gmail+Mozilla Thunderbird и имайки предвид, че досега не бях ползвал мейл клиент, съм доволен от резултата :). Може би трябва да опиташ тази комбинация :)

 

Поздрави :)

Редактиран от lpa
Link to comment
Сподели другаде

Благодаря ти Ipa, но проблемът е там, че не искам да създавам нова пощенска кутия. Имаме E- mail адрес в abv.bg. Клиентите ни го знаят и не искам да го променяме наново. Ако използвам Gmail сигурно ще имаме нов адрес, което не ме устройва. Както и да е. Започнах да си изграждам своя стратегия за водене на кореспонденцията. Няма да е леко, но ще се опитам поне да е разбрано. Един екселски списък ще свърши работа след като явно няма програма, която да го направи вместо мен.

Благодаря ти още веднъж. Може пък да използвам предложения от теб клиент за личната си поща. :thumbsup:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...