LYUK63 Публикувано Октомври 6, 2009 Report Share Публикувано Октомври 6, 2009 Много БЛАГОДАРЯ и аз.Щом аз се оправих дето съм толкова зле,значи е написано перфектно.БЪДИ БЛАГОСЛОВЕН. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Октомври 11, 2009 Report Share Публикувано Октомври 11, 2009 Мога ли да сложа Windows 7 на виртуалния компютър, ако реалния е: Процесор: 2,01 GHz AMD Athlon64s.AM2 – 3200+/BoxДъно: Asus s.AM2 M2N-MX / DDRΙΙ – 800 /VGA / PCI-E / SATA /LANRAM: DDRII 800 MHz 1GB A-DATAHDD: Seagate 250GB 7200rpm 16Mb SATA II Искам да го видя какво представлява, но осъзнавам, че за да го сложа на реалния ми трябва още рам. Ще има ли проблем ако сложа Windows 7 на виртуалния? До колко данните на реалния влияят на виртуалния? За виртуалния: имам Microsoft Virtual PC 2007 Service Pack 1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 11, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2009 Можеш, стига реалният компютър да е с Windows XP. Иначе самата ОС-домакин ще глътне повечко и ще стане кофти. И ще е желателно да заделиш поне 256MB памет за Windows 7 на виртуалната. Ако заделиш повече (примерно към 512), може да се наложи да поспираш програми, за да се освободи памет за виртуалната.Т.е. можеш да подкараш Windows 7 на виртуална, просто сигурно ще човърка повечко хард диска заради по-малкото памет. Щом Аз на цокъл А платформа със същото количество памет съм пускал Windows Vista, значи на по-мощна система като цяло ще може да се подкара без особени проблеми Windows 7, която е по-лека от Vista. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 Инсталирах Windows7 ULTIMATE X86 дадох му 560 мб рам защото имам свободна и не е проблем, върви супер харесва ми искам да го проуча преди да го инсталирам.Имам само един проблем не мога да пусна звук, иначе съм с ХР изписва ми ,че не е инсталирано звуково устройство и действително няма такова.Може ли да се направи нещо по въпроса . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 И аз нямам звук, както и интернет. Ако трябва да дадем някакви по-конкретни данни, казвайте. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 При мен първоначално също нямаше нет ,но промених настройката от NAT му зададох да използува мрежовата карта и тръгна.Звукът обаче не мога да пусна , а и самата операционна система ми е непозната. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 31, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 @DIMITAR_682 и Sprint-Debugger: по принцип би трябвало за мрежова карта във Virtual PC да се избере Shared networking (NAT) и всичко да си "заспи". Относно звука, обновете драйверите на виртуалната Vista (от Device Manager), укажете ръчно драйвер за инсталация и посочете за източник C:\Program Files\Virtual Machine Additions. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Благодаря. Звука се оправи, но интернета така и не тръгва. В ХР-то имам Local Area Connection (демек интернета ми) и Hamachi Connection. В настройките на Virtual PC имам следните опции: "Not connected", "Local only", "Hamachi Network Interface", "Realtek Ethernet...-истинската мрежова карата; появи се след като в ХР-то включих опцията "Virtual Machine Network Services" на мрежовата карта, появи се и ръчичка, която показва, че е шерната" и "Sharing Networking (NAT)". Която и опция да задам, все нямам интернет, даже и локална мрежа (интернета ми е квартална кабеларка и освен интернет имам и локална мрежа). Между другото във виртулания Windows 7, долу при връзката за интернет се появява жълто триъгълниче. Според мен може да се дължи на това, че администратора на интернета е забранил опцията за споделяне на интернет между 2 или повече компютъра, т.е. ако искам вкъщи да си свържа още 1 компютър, на него няма да имам интернет - трябва да си платя... Може би Virtual PC се засича като 2ри компютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Благодаря ти отново за съвета звука тръгна и всичко е ок , но но NAT интернета не тръгва.Върнах го пак на картата и си върви не знам защо иначе не върви.Иначе съм инсталирал ХР и върви с NAT ,но на 7 цата не мога да го подкарам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 31, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 След кратка проверка установих защо има проблеми с интернета в NAT режим на мрежовата карта. Vista и 7 се опитват да ползват DNS сървъра директно, а всъщност трябва да ползват Gateway-а за това.Решение: укажете ръчно DNS адреса на виртуалната операционна система и ползвайте 192.168.131.254. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Ноември 1, 2009 Report Share Публикувано Ноември 1, 2009 Нещо ми дава ,че адреса е невалиден.И по принцип ако може по по-дробно къде се въвежда благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Ноември 1, 2009 Report Share Публикувано Ноември 1, 2009 Задаваш във Virtual PC - "Shared networking (NAT)", включваш виртуалния Windows 7, отваряш настройките на мрежовата карта -> Properties -> избираш Internet TCP/IP Protocol (стария вариант мисля, че беше "4", а "6" го изключваш) -> бутона Properties -> ще ти се появи това:http://mwolk.com/blog/wp-content/uploads/2009/06/dns2.jpgВиж снимката. Там в препоследното поле (където на снимката пише: 192.168.1.2) въвеждаш IP-то, посочено от Night Raven: 192.168.131.254 Другите полета ги оставяш празни, т.е. на "Obtain an IP address automatically".Цъкаш навсякъде ОК и трябва да стане (поне при мен стана). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Ноември 1, 2009 Report Share Публикувано Ноември 1, 2009 Някой подкарвал ли е window 7 ultimate на VirtualPC.Инсталирах и добавките зададох и 1гб рам даже и дадох привилегия пред хост машината да не би да трябва да инсталирам,някоя олекотена версия,като влезна в task manager CPU е на 100% RAM-300mb,но всичко се отваря много бавно и почти не може да се използва исках да видя как върви на виртуалният и после да го сложа на хост машината.Данните на компютъра са 2гб.рам DualCore Intel Pentium E2160, 1800 MHz (9 x 200) nvidiq 8600gt. На някои върви ли му нормално win7 на VirtualPC,защото при мен всичко се отваря много бавно. Виртуалната машина преинсталирах,но ефект нямаше вече започвам да си мисля,че VirtualPC не е готова за windows7.В VirtualBox си вървеше нормално? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Ноември 1, 2009 Report Share Публикувано Ноември 1, 2009 Много благодаря получи се не бях изключил Internet TCP/IP Protocol 6 и най-вероятно за това ми изписваше , че е невалиден.Сега всичко е ОК още веднъж сърдечно благодаря. Значи на мен ми върви идеално е не като истинският ,но задоволява ме.За бавното вървене инсталирахте ли добавките след като инсталирахте уиндоуса има и някои настройки на виртуалната машина пише ги в ръковадството. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост