Night_Raven Публикувано Август 28, 2009 Author Report Share Публикувано Август 28, 2009 Аз ползвам CamStudio. Не е с много възможности като Camtasia Studio (малко сходно звучат), но пък е малка, стабилна, надеждна и безплатна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Септември 1, 2009 Report Share Публикувано Септември 1, 2009 Искам да питам дали е възможно шерване на папки от реалният комп с windowsXP.към VirtualPC по такъв начин,че все едно са 2 рални комп.по традиционният начин чрез една и съща работна група,защото пробвах всичките начини и в Local Security Policy добавях юзери,но само се вижда в хоста името на вуртуалният,но нямам права да влизам,а на VirtualPC изобщо не се виждат ПЦ-та на реалният компютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Септември 2, 2009 Report Share Публикувано Септември 2, 2009 здравейте,понеже никога не съм ползвал виртуална машина и искам да попитам (в момента съм с ХР ) мога ли чрез в.машина да проверя как ще се представи компа ми под виста или 7? защото не ми се преинсталира ОС и като не ми хареса как се държи под друг уиндоус ,съответно пак да връщам ХР-то...сещате се де. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 7, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 7, 2009 Искам да питам дали е възможно шерване на папки от реалният комп с windowsXP.към VirtualPC по такъв начин,че все едно са 2 рални комп.по традиционният начин чрез една и съща работна група,защото пробвах всичките начини и в Local Security Policy добавях юзери,но само се вижда в хоста името на вуртуалният,но нямам права да влизам,а на VirtualPC изобщо не се виждат ПЦ-та на реалният компютър.Може, да, но трябва да инсталираш Microsoft Loopback Adapter на реалния компютър. Това е на практика виртуална мрежова карта, която да настроиш за мрежова връзка и да я укажеш да се ползва от виртуалната машина, след което и нея да настроиш за локална мрежа. здравейте,понеже никога не съм ползвал виртуална машина и искам да попитам (в момента съм с ХР ) мога ли чрез в.машина да проверя как ще се представи компа ми под виста или 7? защото не ми се преинсталира ОС и като не ми хареса как се държи под друг уиндоус ,съответно пак да връщам ХР-то...сещате се де.Можеш да го направиш, но имай предвид, че това няма да ти даде реална представа как би се държала операционната система, защото виртуалната машина използва част от ресурсите на реалната и всичко ще е по-бавно от на реалната. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Септември 8, 2009 Report Share Публикувано Септември 8, 2009 Ще ми кажеш ли как да направя настройките от тук- Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Септември 8, 2009 Report Share Публикувано Септември 8, 2009 В виртуалната машина при networking за adapter 2 сложих Microsoft Loopback Adapter,но на реалната машина не знам кое точно трябва да се настрой?"Това е на практика виртуална мрежова карта, която да настроиш за мрежова връзка и да я укажеш да се ползва от виртуалната машина, след което и нея да настроиш за локална мрежа". Като споделих интернета на мрежовата карта на Microsoft Loopback Adapter както е описано ТУКАна реалният комп. интернета му изчезна! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 8, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 8, 2009 На реалната машина IP адресът на Microsoft Loopback Adapter уж трябва да е 192.168.0.1, но тогава не иска да ми активира Internet Connection Sharing.Защо искаш да изградиш LAN между реалния и виртуалния? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Септември 9, 2009 Report Share Публикувано Септември 9, 2009 На реалната машина IP адресът на Microsoft Loopback Adapter уж трябва да е 192.168.0.1, но тогава не иска да ми активира Internet Connection Sharing.Защо искаш да изградиш LAN между реалния и виртуалния?При мен тръгна с това IP,на реалният 192.168.1.1от ТУК се опитах,но не го разбрах много и не се виждаха компютрите в работната група и след това като сложих IP-автоматично и се появиха комп.в мрежата само не можах да се оправя с разрешаване на достъп на папките с парола всъщност за това искам да изградя LAN между 2-те,защото винаги съм имал проблем с шеринга с парола в XP изчел съм всички възможни статии за това,но не можах да разбера как да ми иска парола за достъп до папките.Създадох еднакви акаунди с пароли и какво и дадох права на акаундите,но не се получи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Септември 11, 2009 Report Share Публикувано Септември 11, 2009 Някой подкарвал ли е remote desktop на VirtualBox и хост машината,защото включих функцията в виртуалната машина с XP,но при опит за свързване от хоста към VBox при включени remote и на 2-те няма достъп и на хоста в device manager има нераспознато устроиство? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Септември 15, 2009 Report Share Публикувано Септември 15, 2009 Някой подкарвал ли е remote desktop на VirtualBox и хост машината,защото включих функцията в виртуалната машина с XP,но при опит за свързване от хоста към VBox при включени remote и на 2-те няма достъп и на хоста в device manager има нераспознато устроиство? Никои ли не знае как да подкарам remote desktop на VirtualBox? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 15, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 15, 2009 Явно никой. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Септември 26, 2009 Report Share Публикувано Септември 26, 2009 Такова... Night_Raven, прави ми впечатление, че в последната част на разкошното ти ръководство, нещо стила на текста се е променил... Където трябва да е bold, го има само кода, но не и приложението/ефекта му... Където е италик, пак същото... Пробвах с IE8, FF и Flock. Извимявам се за offtopic-а Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 26, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 26, 2009 Уф, това най-вероятно е от самия форум. Имам чувството, че ползвам beta версия на форум, а не финална. Струва ми се недовършен. Не съм доволен от работата на Invision Power Services. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
itzo1994 Публикувано Септември 26, 2009 Report Share Публикувано Септември 26, 2009 Някъде в настройките на форума трябва да има указано колко , и т.н. кодове може да се ползват. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Септември 28, 2009 Report Share Публикувано Септември 28, 2009 Някъде в настройките на форума трябва да има указано колко , и т.н. кодове може да се ползват. Няма подобна настройка Иначе проблемът беше решен - http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=9875&view=findpost&p=83581 За вбъдеще моля ползвайте тази тема за споделяне на проблеми с форума. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост