Jump to content

Кацали ли са според вас американците на Луната?


Nicky

Препоръчан пост

http://pics.softvisia.com/design/pics/2942/01-EarthMoonComp.jpg

Земята е 4 пъти по-голяма от луната и следователно диаметъра й гледан от Луната трябва да е 4 пъти по-голям от диаметъра на Луната, гледан от нашата планета.

 

Ето колко голяма изглежда Луната, погледната от Земята.

http://pics.softvisia.com/design/pics/2942/02-ap17-KSC-72C-5901.jpg

 

Тази снимка също показва правилни пропорции, но само от артистична гледна точка:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2942/02-stamp.jpg

 

Нека погледнем снимки от официалния архив на мисиите Аполо:

 

Apollo 17:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2942/03-as17-134-20384.jpg

Очевидния размер на Земята е два пъти по-малък от размера на Луната, гледана от нашата планета, вместо да бъди 4 пъти по-голям. Тази снимка е очевидна фабрикация

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2942/04-as17-137-20957.jpg

Както и тази

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2942/05-as17-151-23188.jpg

И Тази

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2942/06-as17-134-20463.jpg

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2942/07-AS17-134-20466.jpg

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2942/08-AS17-134-20471.jpg

 

 

Apollo 11:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2942/09-as11-40-5924.jpg

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2942/10-as11-36-5404.jpg

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2942/11-as11-44-6642.jpg

 

 

Apollo 14:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2942/12-as14-66-9228.jpg

 

 

Apollo 15:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2942/13-as15-88-11988.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Хм, интересен въпрос.

Имаше преди даже дискусия, защо не се виждали звездите на снимките на "астронавтите".

Вероятно студиото в Холивуд е било такова, знае ли човек.

 

За мен няма логика американците да са ходили на Луната преди около 40 години и досега никой да не прави опит да повтори "подвига" им. :)

Link to comment
Сподели другаде

По това време е била голяма надпревара за това кой първи ще направи някое геройство в космоса. Руснаците първи пращат човек, а преди това и животно, така че според различни източници американците доста ги е доядяло и затова са ускорили мисията до Луната. Там обаче какво е станало си нямам и на идея, но определено не знаем цялата истина.
Link to comment
Сподели другаде

По дискавъри се сещам гледах предаване точна за тая тема - дали се е стъпвало на Луната или не .....

НО не помня накрая, според това предаване .. какво установиха :crosseyes1: :punish:

 

Според мене - са излагали тея гадове, но това събитии .. вярно или не .. си остава в историята.

Link to comment
Сподели другаде

Хм, с какви обективи са снимали американците на Луната, че Земята да се вижда така несъразмерно? Ако са били там де. Рамщайн имат страхотен клип oт едноименния си албум "Аmerika":

Eто клипчето: Аmerika

 

http://www.picvalley.net/u/83/82486_454.GIFhttp://www.picvalley.net/u/83/82486_454.GIFhttp://www.picvalley.net/u/83/82486_454.GIF

 

Снимка от клипа:

http://img252.imageshack.us/img252/4163/14075434tx9.png

Тук поне Земята се вижда доста по-голяма! :crosseyes1:

 

 

Досега има доста писано по въпроса, но тази нагледна демонстрация ще ме накара да снимам Луната през различни обективи, като направя композиция с обект + Луната. Японски лещи, разбира се. При пълнолуние. Имам доста обективи, дано станат хубави снимки. :)

 

То и за динозаврите май е една американска измишльотина, ама айде.

Link to comment
Сподели другаде

Документалният филм го имам тук на диск. Добър е. Но и без него сам се запитах защо флагчето на клиповете се вее, след като на луната няма атмосфера. Лично мнение: най-високобюджетния филм правен някога. :)

Ето още един клип: Moonlanding fake. Идея си нямам дали е някакъв бъзик или са истински кадри от гаф, но честно казано не ме и интересува. Важното е, че ме кефи.

А ето един откъс от епизод на анимацията за възрастни - Family Guy, в която се бъзикат с всичко, а в случая с кацането на луната: family guy- neil armstrong. Винаги ме сцепва от смях.

Link to comment
Сподели другаде

Естествено,че са стъпвали на Луната.

Дори руснаците го признаха!

 

Мислите ли,че някакви шарлатани с жажда за сензацийки и маркетингов нюх към конспирациите знаят повече от руснаците? Та те ги следяха под лупа по онова време. Логика!

Тия филмчета се правят само,САМО за пари и от НАСА отдавна са им свикнали. Ако се разровите в Интернет ще видите,че има хиляди сайтове,които осмиват тия филми и опровергават техните "доказателства" и само няколко,които са в защита на тезата за конспирацията. За това пък филми има бол,защото те носят кинтите и не струват почти нищо да се направят. Аргументите на любителите на конспирации са тъпоумни и са предназначени за средноинтелигентни американци,без грам мисъл в тиквите! По-долу може да видите някои "аргументи".

 

Аз специално съм ровил доста по въпроса и бъдете сигурни,че за всяко нещо си има обяснение. Изложил някои от тях тук. Ако случайно не отваряте линка:

Защо няма звезди на небето на заснетите кадри на луната?

- За да засече звезда, обектива на камерата трябва да се отвори толкова широко,че друго няма да се вижда изобщо. Искали са да снимат астронавти,не звезди.

Защо флагът се вее?

- Американците са сложили пръчка на върха на флага за тази цел -в Г-образна форма (ами много ясно,те са способни на всичко за да им се вижда флага,а това не е много. То се вее само ,когато астронавт клати основата,а това би могло да стане лесно с помощта дори на въженце. На всички снимки се вижда,че в горната си част знамето е винаги опънато- заради водоравната пръчка.

Защо лунния модул не показва горене (тяга),когато отлита?

- Защото във вакуум няма горене. Всеки знае,че за да има огън,трябва въздух .

Как астронавните са контролирали приземяването на луната след като центъра на гравитацията би се променял при всяко тяхно движение?

- Не са. Компютър е свършил тая работа естествено.

При приземяването се предполага,че трябва да се вдигне голям облак прах,а такъв няма на снимките?

- Тъпотия. Какъв прах,става дума за условия в които това няма как да стане. Това става тук,на Земята,където си имаме въздух.

Защо има различни източници на светлина и сенките "ходят" в различни посоки?

- Слънчевата светлина там е толкова силна,че всеки един обект я отразява и за това не е нужно този обект да е огледало. Всяка част от лунната екипировка би могла да свърши тая работа .Така източниците на светлина стават няколко.Дори тук ,на земята се получава сянка в резултат на отразена от луната слънчева светлина!!!Какво остава за там...

Ако е имало 2-ма астронавти,защо не се вижда някой да държи камера?

- Кой ще се наеме да носи камера там...и да снима гледайки през скафандъра?Ако е имало 1 камера с какво ще я заснемат? Тя не може да се заснеме сама? Имало е 2 камери,но са били монтирани на скафандрите на самите астронавти и не са много големи.

 

Обяснението защо Земята е с този размер е дадено и следва логично: Земята е снимана оттам,но на самите снимки впоследствие е добавена. Обектива няма как да заснеме Земята и астронавтите едновременно (и двете да са на фокус). Снимките са преправяни с цел да изобразят максимално картината,която самите астронавти са имали там.

Редактиран от trapped
Link to comment
Сподели другаде

............................................................

Защо няма звезди на небето на заснетите кадри на луната?

- За да засече звезда, обектива на камерата трябва да се отвори толкова широко,че друго няма да се вижда изобщо. Искали са да снимат астронавти,не звезди.

............................................................

Обяснението защо Земята е с този размер е дадено и следва логично: Земята е снимана оттам,но на самите снимки впоследствие е добавена. Обектива няма как да заснеме Земята и астронавтите едновременно (и двете да са на фокус). Снимките са преправяни с цел да изобразят максимално картината,която самите астронавти са имали там.

 

Извини ме, друже но със липсата на звездно небе не съм съвсем съгласен. С най-обикновен широкоъгълен обектив според мен могат да се заснемат звездите даже Земята, заедно с обектите на лунната повърхност в композиция. Звездите наистина са доста са по-ярки във вакуума. Но не са чак толкова ярки, а Слънцето на Луната свети доста силно по време на лунния "ден" и това най-вероятно пречи да се виждат отчетливо обекти по лунното небе. Възможно да е направена пост обработка на снимките. Това за обектива че щял да се отвори, и нямало да се вижда нищо, ако се снимат звездите въобще не съм съгласен!

 

А защо не се виждат звезди? Защото такъв кадър със звездите ще е уникален и положението на съзвездията и въобще звездното небе ще покаже доста точно местоположението на "астронавтите" на Луната, ако въобще са били там. За "добавената" Земя направо нямам думи!

Какво още е добавено за да се "изрази" картината? Може би и астронавтите към лунната повърхност? Май прилича на студийна снимка. :)

Link to comment
Сподели другаде

Извини ме, друже но със липсата на звездно небе не съм съвсем съгласен. С най-обикновен широкоъгълен обектив според мен могат да се заснемат звездите даже Земята, заедно с обектите на лунната повърхност в композиция.

Едва ли е удачно да сравняваш фототехниката от онова време с днешната.

На Луната е малко по-различно,отколкото на Земята и да сравняваш снимка оттук със снимка оттам също не е удачно.

На Луната е много,МНОГО светло. Вече го казах. Там слънчевата светлина се отразява във всеки предмет толкова ярко заради липсата на атмосфера. За да заснемат астронавтите камерите са били настроени на минимална бленда. За да се видят звезди е нужда експозиция от поне 30 секунди. Ако се разтърсиш из безбройните каталози със снимки на НАСА оттогава сигурно ще намериш и снимки със звезди. Но нищо не може да ти докаже,че тези снимки не са правени оттук. Не е имало как да заснемат астронавтите и звездите едновременно.

 

Повярвай ми,за всяко нещо има ЛОГИЧНО обяснение.

Link to comment
Сподели другаде

Да, най-вероятно си прав за силната светлина и блендите на Луната. Аз се ровичках из филмите и снимките и не видях звездно небе. Може да съм пропуснал наистина някоя качествена снимка, както и да е. Не искам да се хващам вече за липсата на звездно небе, за малката по-късно монтирана Земя и да речем отпечатъка, оставен от стъпките по Луната. Че не можело във вакуум да е толкова релефен, че има голям ъгъл на сенките, които не отговарят на положението на "кацане" на "астронавтите" и т.н.

 

Повтарям, че за мен няма логика технологично това да се е случило преди четиридесет години...

Дано космическите нации да повторят скоро този подвиг. :)

Link to comment
Сподели другаде

По темата за Луната четете тук и тук. Аз лични съм абсолютно убеден, че американците са стъпили на луната. Всички разумни аргументи са поместени в горните две теми. Приятни и полезно четене. :giggle:
Link to comment
Сподели другаде

По темата за Луната четете тук и тук. Аз лични съм абсолютно убеден, че американците са стъпили на луната. Всички разумни аргументи са поместени в горните две теми. Приятни и полезно четене. :giggle:

 

Освен посочените по-горе теми от някакъв форум има безброй спорове по въпроса в безброй теми на страшно много места в нета, където са посочили "всичко" и са дали "най-разумните аргументи". Хубаво е все пак човек да има някакво собствено мнение по въпроса.

Link to comment
Сподели другаде

Освен посочените по-горе теми от някакъв форум има безброй спорове по въпроса в безброй теми на страшно много места в нета, където са посочили "всичко" и са дали "най-разумните аргументи". Хубаво е все пак човек да има някакво собствено мнение по въпроса.

Всъщност ако прочетеш дадените от eldred теми,ще видиш,че аргументите на едната страна са в пъти по-силни и по-сериозни от тези на другата страна. Ако е въпрос на аргументация,обективно погледнато би трябвало да се прииеме,че сме стъпвали на Луната.

Всъщност и аз неслучайно още в първия пост дадох линк към една от тези теми:

Изложил някои от тях тук. Ако случайно не отваряте линка:

Те са доста по-изчерпателни от каквото и да е друго,което ще намериш в българското интернет пространство по въпроса. Там са писали потребители,които са посветили дни и седмици на запознаване с въпроса.

Лошото е ,че са доста дълги.

Може да ти отнеме около час да ги прочетеш,но ти гарантирам,че след това няма да имаш никакви съмнения.

Редактиран от trapped
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...