coojoe_213 Публикувано Януари 29, 2007 Report Share Публикувано Януари 29, 2007 (Редактиран) Моля някой да ми каже тази конфигурация как е за лап топ:233 Mhz Pentium 32mb RAM 3.2gb HDD 2mb VGA Trident PCI ES 1879 Sound 15` LCD display .Няма лан карта му бил недостатъка. С каква операц.ц-ма ще работи това нещо и за какво мога да го използвам.Fujitsu му е марката. Има CD-rom, адаптер за 220 V., батерията държи 30 40 минути. Моля пишете ми. Редактиран Февруари 1, 2007 от Sir William Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Castigado Pantockrator Публикувано Януари 30, 2007 Report Share Публикувано Януари 30, 2007 Ако ти го подаряват - вземай го. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 30, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2007 Кажете, филми не могат ли да се гледат, музика... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 30, 2007 Report Share Публикувано Януари 30, 2007 Може да се инсталира Windows 98 и Microsoft Office 97 например. За музика няма да имаш проблеми, за филмите не съм сигурен. Ако се инсталира DirectX 8 или 9 и се ползва VLC може и да стане. Другия вариант е да избереш някоя Linux дистрибуция - опитай например MoviX, точно за това е правена и е LiveCD. В краен случай винаги можеш да си ползваш QuickView под DOS и да си гледаш филмите с него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Януари 31, 2007 Report Share Публикувано Януари 31, 2007 Кажете, филми не могат ли да се гледат, музика...филми немогат да се гледат, музика може да се слуша, иначе предложенията от горното мнение за ОС са добри! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 31, 2007 Author Report Share Публикувано Януари 31, 2007 Защо да не стават да се гледат филми, рамта ли му е малко или кое. Има ли начин да се сложи лан карта на този лап топ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Януари 31, 2007 Report Share Публикувано Януари 31, 2007 RAM паметта ти е малко, а и може процесора да не издържи на новите компресии. Лан карта можеш да сложиш единствено, ако имаш PCMCI изход на лаптопа, в който да сложиш специална карта, която можеш да закупиш от почти всеки един компютърен магазин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Февруари 1, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 1, 2007 Обаче клипове с песни мога да си пускам, а филми дали няма да има някакув начин:(((((. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 1, 2007 Report Share Публикувано Февруари 1, 2007 На теория съвременната компресия има изисквания Pentium на 300MHz или по-мощен. В случая твоя се вмества в изискванията. Това обаче е на теория, практиката може да е различна. Изпитвам някакви съмнения, че картата ти не поддържа overlay, което ще значи повече работа за процесора, който и без това не е мощен. С правилните кодеци и лек плеър може да може да се гледат филми. За плеър може би някой от старите версии на WMP.По принцип бих могъл да ти предложа моя пакет с кодеци, който е замислен да е максимално лек: NR-CE 1.0 (1.4MB). Пакетът е проектиран основно за WinXP, но би трябвало да работи и под Win98. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Февруари 1, 2007 Report Share Публикувано Февруари 1, 2007 Навремето си правех експерименти да пускам филми на стария ми комп, който беше на 300 мегахерца и успях, ама вече не помня с кой плеър. Трябва да се поразровя из архивите си и да видя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Февруари 1, 2007 Report Share Публикувано Февруари 1, 2007 (Редактиран) Навремето си правех експерименти да пускам филми на стария ми комп, който беше на 300 мегахерца и успях, ама вече не помня с кой плеър. Трябва да се поразровя из архивите си и да видя. В интерес на истината и аз си гледах и то с Bsplayer.Дори и видео с InterVideo WinDVD 4. Едит:С Nimo Codeck Редактиран Февруари 1, 2007 от orion Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Февруари 1, 2007 Report Share Публикувано Февруари 1, 2007 работата е там че видеокартата и оперативната памет са на ръба, на това да ли ще можеш да гледаш филми или не.Новите филми по правило би трябвало да не можеш да ги гледаш, поради причина че искат по-мощен процесор! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Февруари 2, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 2, 2007 Да не би, да трябват някакви ъпдейти. Аз търсех,но не можах да намеря. Нещо много се бави и при зареждане. А относно до филмите, ми е без значение, че няма да стават новите, просто да стават някой друг филм да върви. Ако някой ми каже някой преяр или кодек може би, благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Февруари 2, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 2, 2007 И как мога да разбера, дали имам PCMCI изход. Как изглежда. Tragedy ми писа да погледна, дали имам, обаче аз не знам как изглежда. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 2, 2007 Report Share Публикувано Февруари 2, 2007 Ако някой ми каже някой преяр или кодек може би, благодаря. Писах в предния си пост. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост