Jump to content

Ръководство: Как се вграждат субтитри във филм


Препоръчан пост

Първо трябва да свалим нужната програма. Нея можем да свалим от Тук

 

След като сме я инсталирали и стартирали ще излезе следното "нещо" :unsure:

 

Снимка 1:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2135/1vl1.th.jpeg

 

Влизаме в "Source & Output"

В "Open Avi" намираме филма който изкаме да сложим.(Филмът и субтитрите трябва да са с едно име и да са в една папка)

В "Save Avi" намираме директорията и слагаме име на изходния файл.

В "New Avi Size" избираме колко Мб да е изходния файл, примерно слагаме 700 Мб

 

Снимка 2:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2135/2kg9.th.jpeg

 

Влизаме в "Additions"

Натискаме номер 4 или "Enable/Disable" и след това натискаме "Load Subtitles" и там ако сте вкарали филма и субтитрите трабва да излязат (Субтитрите :P )

 

Последно влизаме в "Queque"

Снимка 3:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2135/3pg5.th.jpeg

 

След като натиснем "Add To Queque" филмът трябва да излезе в "Job List" След което натискаме върху филма и натискаме "Start" След което ще излезе друг прозорец който "ще прави нещо" изчакваме го (около 1 час може и малко повече или по - малко не си спомням много добре) след което ни излиза съобщение че филмът е готов, след което влизаме в директорията която сме задали. Там ше бъде филмът с една папка и един .txt файл които трябва да изтрием и да оставим само филма.

 

 

Приято гледане :P дано да съм го обяснил както трябва ако нещо не е ясно питайте.

 

Поздрави, RosenSsS :haha:

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 147
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Нужната програма се нарича AviRecomp. Ако субтитрите са в .ssa или .ass. Ако са в .srt формат ще излезат вградени по един и същ начин винаги, без възможност за едит. Иначе програмата е прекрасна и ако обясниш по - подробно възможностите и ще е добре за всички. :bye1:
Link to comment
Сподели другаде

Споделям мнението, че програмката е много интересна. Изключително важно е уточнението за формата на субтитрите.Тук може да си дръпнете програмка за конвертиране от .sub & .srt в .ssa. А aко надписите са в .txt Subtitle Workshop ще свърши работа за конвертирането им в .sub или .srt
Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...
Хубаво си обяснил , браво , точно като начинаещи за мен е , само 1 проблем имам - немога да си изтегла програмата от линка в 1 пост , а и немога да си я намера в нета нещо :( .
Link to comment
Сподели другаде

Хубаво си обяснил , браво , точно като начинаещи за мен е , само 1 проблем имам - немога да си изтегла програмата от линка в 1 пост , а и немога да си я намера в нета нещо :( .

AVI ReComp 1.2.3 (7.4MB).

Линкът в първия пост също е заменен с работещ.

Link to comment
Сподели другаде

Възникна един проблем , ако може някой да помогне , ако не здраве да е :) . Значи отворих ави файла , субтитри и т.н. както е описано горе , пуснах да се вграждат и го оставих цяла нощ , от 1 до 7 сутринта . През това време филма засичаше мн яко на отворилия се прозорец от програмата , а като стана го отворих и видях ,че видеото се разминава от субтитрите и аудиото . Някакви предложения ?
Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
На мен лично тази програма AVI ReComp 1.2.3 ми допадна,но ако каже някой по какъв начин мога да настроя суптитрите да са по големи ще съм му много благодарен. Цялата работа е да виждам по големи суптитри на ДВДплеер не че трябва да ги вградя, то ако е да ги вградя и да са пак малки няма смисал от цялата работа. Виждам от къде се настройват но не ми дава възможност да вляза там. Ко знае някой да каже как ще стане тази работа че вече ми писна да си губя времето с тези скапани суптитри. :crosseyes1:
Link to comment
Сподели другаде

Това става от Subtitles - Settings но само при положение че субтитите са във формат : .ssa или .ass

 

Dementor би ли дал информация за машината с която работиш.

Link to comment
Сподели другаде

благодаря ви много за обясненията само имам малък проблем...вси4ките ми субтитри са във формат .SRT и този линк които сте дали по горе е невалиден моля ви пуснете нов и ако мойе обяснете за него...ще съм ви много благодарен!
Link to comment
Сподели другаде

Линка си работи без проблеми. Иначе като ти са в .srt формат субтитрите (моите също), просто си ги конвертирай в необходимия. Виж това ръководство, което е доста подробно. Със тази програма (Subtitle Workshop) спокойно можеш да си обърнеш субтитрите .
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...
Искам да попитам някой знае ли как се слагат субтитри от DivX на DVD имам предвид да се вземат субтитрите обикновенно от subs.unacs.bg , да се сложат в двд-то без да се налага да се сравняват таймингите като се рипват оригиналните субтитри от двд- то а направо да се смени формата на субтитрите от divx в dvd формат. Редактиран от olaivi
Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Извини ме, но нещо не разбрах.

Какво всъщност искаш да направиш? Ако филмът ти е в DVD формат, какъв е смисълът да обръщаш субтитрите в такъв, след като в DVD субтитрите са вградени. Иначи може- нямаш проблем да смениш формата на субтитрите , и то много бързо със Subtitle Workshop. Виж Тук!

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...