breakforce Публикувано Ноември 5, 2016 Report Share Публикувано Ноември 5, 2016 Здравейте, от известно време имам проблем с един лаптоп модел: Asus X50GL. Проблемът е следният значи или ми забива или се рестартира когато си поиска или имам чувството когато се натовари малко повече... Когато ми забие не мога да направя нищо екрана замръзва, не мога да мърдам мишката, не приема никакви команди, абсолютно нищо единственото спасение трябва да го изключа от бутона за вкл./изкл., а когато се рестартира отново е когато си поиска някой път както гледам филм или цъкам в интернет направо се рестартира без никакво съобщение, но някой път ми дава син екран изписва ми някаква грешка и отново рестарт, изтеглих програмата HD Tune Pro, дава ми някаква грешка (Spin Retry Count), качвам клипче да видите горе-долу за какво става въпрос, надявам се че някой може да ми помогне или да ми даде съвет какво да правя, дали харда е за смяна или е нещо друго ? Линк към видеото Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Ноември 5, 2016 Report Share Публикувано Ноември 5, 2016 Здравейте, от известно време имам проблем с един лаптоп модел: Asus X50GL. Проблемът е следният значи или ми забива или се рестартира когато си поиска или имам чувството когато се натовари малко повече... Когато ми забие не мога да направя нищо екрана замръзва, не мога да мърдам мишката, не приема никакви команди, абсолютно нищо единственото спасение трябва да го изключа от бутона за вкл./изкл., а когато се рестартира отново е когато си поиска някой път както гледам филм или цъкам в интернет направо се рестартира без никакво съобщение, но някой път ми дава син екран изписва ми някаква грешка и отново рестарт, изтеглих програмата HD Tune Pro, дава ми някаква грешка (Spin Retry Count), качвам клипче да видите горе-долу за какво става въпрос, надявам се че някой може да ми помогне или да ми даде съвет какво да правя, дали харда е за смяна или е нещо друго ? Линк към видеотоПо всяка вероятност е търдия диск. Архивираш даните и подменяш с друг.http://www.emag.bg/hard-disk-za-laptop-wd-blue-1tb-5400-ob-min-8mb-sata-3-wd10jpvx/pd/DNC6XBBBM/?gclid=CKDos6HaktACFccy0wodh5UOzA&ref_cmp=ps&emagi_click_id=30952b3a6155d21706c21c0922456e9c Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
breakforce Публикувано Ноември 6, 2016 Author Report Share Публикувано Ноември 6, 2016 Дали обаче този хард диск ще стане на моя лаптоп ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Ноември 6, 2016 Report Share Публикувано Ноември 6, 2016 Дали обаче този хард диск ще стане на моя лаптоп ?Всички хард дискове предназначени за лаптопи стават и за Вашия лаптоп.Включително и SSD дисковете,които се характеризират с по-голяма скорост на зареждане на операционната с-ма,но са в пъти по-скъпи.Ето и малко информация за двата вида-https://ardes.bg/news/2015/05/ssd-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-hdd-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BC/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 6, 2016 Report Share Публикувано Ноември 6, 2016 Преди да се пристъпва към покупката на нов хардуер, бих препоръчал дискът да се тества със софтуера на производителя, за да е сигурно дали има проблем в него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
breakforce Публикувано Ноември 6, 2016 Author Report Share Публикувано Ноември 6, 2016 Благодаря ви за помоща Когато си купя новият хард диск ще споделя резултата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Уди Кълвача Публикувано Ноември 8, 2016 Report Share Публикувано Ноември 8, 2016 но някой път ми дава син екран изписва ми някаква грешка и отново рестарт Тази синята бележка за грешка (във видеото ти) се появява при някои несъвместими програми с Windows 10. А зациклянето може да се дължи на ускорена поддръжка + авто ъпдейт. Като ще купуваш харда - първо затрий уиндоус и гледай дали ще се изчисти работата.Казвам ти го едно към гьотере... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
breakforce Публикувано Ноември 10, 2016 Author Report Share Публикувано Ноември 10, 2016 Обаче и на Windows 7 ми го прави само, че там не ми се показваше грешката, а направо рестарт, всъщност забиването и рестарта ми го правеше и преди само, че беше много рядко, а сега е направо по от 3-4 пъти за 30 мин. горе-долу. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
breakforce Публикувано Декември 28, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2016 Здравейте отново, за да не отварям нова тема ще пиша тук, взех си преди няколко дни си взех харда, монтирах го на лаптопа нямаше ядове, обаче когато тръгна да инсталирам windows на лаптопа, ми изписва следната грешка "Can't detect TPM device!", след което ми дава черен екран с мигаща чертичка | натискам някой бутон, дава ми логото на Windows 10 за момент и след това пак черен екран с мигаща чертичка, пробвах и с диск не става, дали проблемът е от харда не знам.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Декември 28, 2016 Report Share Публикувано Декември 28, 2016 Здравейте отново, за да не отварям нова тема ще пиша тук, взех си преди няколко дни си взех харда, монтирах го на лаптопа нямаше ядове, обаче когато тръгна да инсталирам windows на лаптопа, ми изписва следната грешка "Can't detect TPM device!", след което ми дава черен екран с мигаща чертичка | натискам някой бутон, дава ми логото на Windows 10 за момент и след това пак черен екран с мигаща чертичка, пробвах и с диск не става, дали проблемът е от харда не знам.. Това съобщение значи,че не може да ти открие ТМР устройството. Не е от харда,а от настройките в BIOS.Рестартирай компютъра. Натисни F2 веднага, когато се появи логото на ASUS. Това ще те отведе до помощната програма за настройка на BIOS. Ако компютърът е с TPM устройство, може да избереш- Security - Trusted Computing. Изключване на устройството TPM. Запис и изход от BIOS.Преди тези настройки пробвай да извадиш батерията от лаптопа и след това да я поставиш отново на мястото и.Ако не се получи,чак тогава пристъпи към настройките. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
breakforce Публикувано Декември 28, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2016 Нямам TMP никъде в биоса..., а какво имаш в предвид да извадя батерията, вадих я докато не е в контакт, когато е в контакт нищо не се получава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Декември 28, 2016 Report Share Публикувано Декември 28, 2016 Нямам TMP никъде в биоса..., а какво имаш в предвид да извадя батерията, вадих я докато не е в контакт, когато е в контакт нищо не се получава.Провери отново настройките в БИОС. За батерията имах в предвид тая,която е на дънната платка.Ако не си го правил това, по- добре е да го извърши специалист. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
breakforce Публикувано Декември 28, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2016 Сложно ли е махането на батерията на дъното ? А до колкото настройките, проверих ги 100 пъти и нищо подобно няма, какво ли не ръчках не става и не става Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
breakforce Публикувано Декември 28, 2016 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2016 Поразрових се в интернет и тъй като не исках да рискувам със свалянето на батерията, реших да ресетна през биоса, прикачвам 2 снимки 1 снимка го направих вече няма грешка, но отново е същото като преди с черен екран и чертичка, чудя се 2-то какво означава и ако го натисна да не стане някой фал ?1 Снимка: Това което направих.2 Снимка: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Декември 29, 2016 Report Share Публикувано Декември 29, 2016 Това на снимките не е точно reset.За какъв лаптоп става дума? За гореспоменатия Asus?Влез в раздела Security на BIOS и виж там трябва да е.Пробвай и следното - свали голямата батерия, откачи захранващия адаптер от лаптопа, натисни и задръж за 30-60 секунди бутона за включване. Постави батерията, включи адаптера и включи компютъра.Ако не стартира нормално, в BIOS зареди Manufacture defaults, запази с F10. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост