MUERTE Публикувано Ноември 2, 2013 Report Share Публикувано Ноември 2, 2013 Здравейте.Имам следния праблем. Преди дни ми преинсталираха компа. Имам два плеъра - KMPlayer и WMPlayer. И на двата обаче субтитрите са на маймуница и както и да променям настройките не мога да ги пусна на български. Интересното е, че когато пусна даденият филм не на компа, а на телевизора субтитрите тръгват на бг без никакъв проблем. Къде е проблема и дали не ми липсва някакъв кирилизатор или може би шрифт (извинявайте ако въпроса ми е идиотски)?!? Моля помогнете.Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Ноември 3, 2013 Report Share Публикувано Ноември 3, 2013 Здравейте MUERTE,каква е операционната система? Проверете си регионалните настройки и уникоде - трябва да са на БГ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MUERTE Публикувано Ноември 3, 2013 Author Report Share Публикувано Ноември 3, 2013 Тъй като компа ми е старичък и ако не се смени дъното не може да се сложи win7 останах на ХР. Току що в менюто "регионални и езикови опции" промених езика от английски на Бг, но това не промени нищо. А от разширените настройки не ми дава да променя езика за не-Unicode програми. Други идеи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Ноември 3, 2013 Report Share Публикувано Ноември 3, 2013 Сложете си диска и след като смените - Уникоде-то, предполагам че всичко ще бъде ОК. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MUERTE Публикувано Ноември 3, 2013 Author Report Share Публикувано Ноември 3, 2013 Какъв диск да сложа? Не разбирам. Носих компа в сервиз, преинсталираха го и ми го върнаха. Откъде да взема такъв диск? Това означава ли, че трябва отново да разкачам всичко и да мъкна машината в сервиз? Не може ли да си разреша проблема по друг начин? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 3, 2013 Report Share Публикувано Ноември 3, 2013 Виж дали тази тема няма да помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Ноември 3, 2013 Report Share Публикувано Ноември 3, 2013 Night_Raven, той няма диска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 3, 2013 Report Share Публикувано Ноември 3, 2013 Възможно е дискът да не е необходим. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Ноември 3, 2013 Report Share Публикувано Ноември 3, 2013 Аз тръгнах от тук: Току що в менюто "регионални и езикови опции" промених езика от английски на Бг, но това не промени нищо А от разширените настройки не ми дава да променя езика за не-Unicode програми Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 3, 2013 Report Share Публикувано Ноември 3, 2013 Ако уточни какво точно значи "не ми дава да променя езика", може и да се направи нещо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MUERTE Публикувано Ноември 4, 2013 Author Report Share Публикувано Ноември 4, 2013 ОПРАВИХ СЕ - БЛАГОДАРЯ!Но за да спестя това главоболие и на други - да поясня. Искаше ми диск с оригинален ХР, за да инсталира точно определен файл (аpp866.fon), за да промени регионалните настройки. Тъй като нямам такъв диск, потърсих файла в нет-а. Намерих го, изтеглих го (от тук - http://filemare.com/browse/71.18.9.15/Fonts/app866.fon) и го сложих в C:\WINDOWS\Fonts. След това рестартирах и нещата се оправиха. Като се разрових малко повече разбрах, че проблемацията всъщност е дошла от първоначално инсталираният Флекстайп, който в последствие махнах. Благодаря още веднъж, а гарвана и костадин изкараха поне по една бира от мен. | Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост