Jump to content

Проблеми и съвети при работа със Skype/Скайп

Препоръчан пост

От любов към спорта свалих и инсталирах ooVoo. Оказа се, че програмата служи за доста неща, но НЯМА чат. Наблегнато е на видо разговорите и обмяната на файлове. Освен това прозорецът му не ми хареса.

Апропо - има ли програма, която работи със Skype и ICQ контакти едновременно ? Изключая ICQ пръгинът за Skype, който явно е бъгав.

Миранда. Работи с всички месинджъри или почти всички популярни - Yahoo, MSN, AIM, ICQ, GADU-GADU. A за да работи и със skype, теглиш плъгина за програмата и го пускаш в папката с останалите плъгини C:\Program Files\Miranda IM\Plugins

п.п. За ооVoo четох лоши отзиви, за качеството на разговорите. Специално за конферентните отстъпвал доста на skype. Колко е вярно обаче, не знам

Сподели другаде

• Отговори 727
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Явно няма да се стигне до едно мнение по въпроса, че трябва да има Български месинджър! :yes: :wink1:

Жалко, че не разбирам нищо от програмиране иначе отдавна да съм започнал! :bgflag:

Сподели другаде

Миранда. Работи с всички месинджъри или почти всички популярни - Yahoo, MSN, AIM, ICQ, GADU-GADU. A за да работи и със skype, теглиш плъгина за програмата и го пускаш в папката с останалите плъгини C:\Program Files\Miranda IM\Plugins

Пробвах Миранда. Сложих пръгина където му е мястото, но за да работи иска инсталиран и работещ Скайп. Поне при мен така се получи.

Сподели другаде

Меню Tools (Инструменти) -> Options... (Настройки...) -> Advanced (Разширени) -> махни отметката на Notify me (Извеждай уведомяване) под "When a new version of Skype is available..." ("Основни издания").
Сподели другаде

Меню Tools (Инструменти) -> Options... (Настройки...) -> Advanced (Разширени) -> махни отметката на Notify me (Извеждай уведомяване) под "When a new version of Skype is available..." ("Основни издания").

Благодарности Night Raven :)

Сподели другаде

Под WIN7 въпросният прозорец на версия 5.0.0.152 изглежда така :

http://prikachi.com/images/323/2846323x.jpg

Сподели другаде

Добра вечер! Имам доста странен проблем със скайп! Мога да влизам, да чатя, и т. н. Има само едно смущение, един от абонатите го виждам офлайн, както и той мен, независимо че сме онлайн и независимо от моментния статус. Не сме се блокирали един друг и изобщо всичко би трябвало да е безпроблемно, но не е. Пробвах с прозвъняване(10 пъти примерно) и един път се оправи, но днес отказа тотално да ме свърже или да отреагира, само повтаря че абоната е офлайн и не ми е получил съобщенията. Дали е възможно това да се дължи на онзи прословут срив преди около месец? Мисля, че проблема е при мен! Благодаря за помощта предварително!
Сподели другаде

Нещо май проблема е другаде! Ще поясня какво направих за тест - направих си нов скайп акаунт и го добавих като абонат към стария си скайп!

Оставям ги и двата пуснати и постоянно ми показва, че единия или другия излиза от линия и после пак влиза, а и двата са на линия оставени!

Това си го прави сам скайпа като през това време сърфирам из нета! Би трябвало да промени само статуса, а не направо да излиза и да влиза на линия! От както е излязла версия 5 на скайп се е появил тоя проблем при един приятел (и не само - и от други съм чувал за проблема) и за това реших да тествам! А и както знаем наскоро имаше доста голям срив та скайп не можеше изобщо да се ползва! Ех, че не разбирам от програмиране иначе отдавна да съм се захванал с направата на Българска програма за чат!

Сподели другаде

Благодаря за подробния отговор! :) Нещата с този абонат май се оправиха, но сега пък имам проблем с новодобавен абонат. Абоната е на линия, съобщенията не пристигат (изписва ми недоставени!)! Звъня в опит да осъществя връзка, дава свободно, никакъв резултат. После питам абоната на живо, за да "сверя часовника", "Ами не нямам съобщения от теб."?!?!? Надявам се да е някакъв проблем с нет (слаба връзка). Да не би да трябва да си сменя версията на скайп с последната?!?! Ползвам 3.8 и много си я харесвам, за разлика от 5.0.....:(
Сподели другаде

Благодаря за подробния отговор! :) Нещата с този абонат май се оправиха, но сега пък имам проблем с новодобавен абонат. Абоната е на линия, съобщенията не пристигат (изписва ми недоставени!)! Звъня в опит да осъществя връзка, дава свободно, никакъв резултат. После питам абоната на живо, за да "сверя часовника", "Ами не нямам съобщения от теб."?!?!? Надявам се да е някакъв проблем с нет (слаба връзка). Да не би да трябва да си сменя версията на скайп с последната?!?! Ползвам 3.8 и много си я харесвам, за разлика от 5.0.....:(

Звучи като калпава връзка. Но не би трябвало да не получава нищо все пак. Ако при теб съобщенията се доставят до него, той би трябвало да ги е получил. Не е нужно да слагаш 5ца, никой не го иска :) Просто пробвай да сложиш последната 3.8 версия или една две версии по назад, там промените бяха доста малки.

Сподели другаде