zygi123 Публикувано Март 31, 2013 Report Share Публикувано Март 31, 2013 Оправих го оставих активирани само Англ.и Bulgarian Phonetic,сега пиша с англ.излизат български.Само няколко букви са на отделни клавиши.но така е,аз ги знам.благодаря още веднъж!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jiktak Публикувано Август 10, 2017 Report Share Публикувано Август 10, 2017 Здрaвейте, windowsa ми се сбъгнa нещо и не мога да оправя клавиатурите, не сменя на фонетика. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Август 10, 2017 Report Share Публикувано Август 10, 2017 Пробвай с Alt+Shift. И за какво са ти толкова клавиатурни подредби? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 10, 2017 Report Share Публикувано Август 10, 2017 Просто си премахни излишните подредби. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Уди Кълвача Публикувано Август 10, 2017 Report Share Публикувано Август 10, 2017 Въпрос за 0,05 точки - как да оставя само фонетичната подредба на български? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jiktak Публикувано Август 10, 2017 Report Share Публикувано Август 10, 2017 Пробвай с Alt+Shift. И за какво са ти толкова клавиатурни подредби? Просто си премахни излишните подредби.Пробвам с командите, стои си само на български, не превключва между фонетика и другия български!Премахвам всичко освен фонетика и английски и иконката за езиците изчезва!Четох много по форуми, пробвах разни варианти, не става и това си е!А нормално е предполагам да не показва фонетиката долу в дясно, а само български и английски ...Дайте варианти нещо с преинстал на cftmon.exe-то, не мога да възстановя уиндоуса, защото съм затрил диска с който съм го имсталирал, пробвах с 2-3 налични, но явно версията е друга.Та, дайте по-сериозни варианти. Допълнително слагах в регистрите да се стартира exe-то, защото не излиза при рестарт и пак безрезултатно. Май работата върви на преинсталиране. Пробвах, както сте видяли и с допълнителна фонетика, не ще. Пробвах и възстановяване на лентата до заводски, пак не става..... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Август 10, 2017 Report Share Публикувано Август 10, 2017 Остави само US клавиатурата и рестартирай. След рестарта добави българска фонетика примерно. Сега трябва да се появи и индикаторът за взици в системната област. Иди в раздел Разширени клавишни настройки и си настрой клавишните комбинации за превключване - между езиците и между слеовете в съответния език. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jiktak Публикувано Август 11, 2017 Report Share Публикувано Август 11, 2017 Съжалявам, не става, спазвах точно последните указания и пак пише на български с червените букви - z-ю Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 11, 2017 Report Share Публикувано Август 11, 2017 Това да не е някоя „супер оптимизирана и тунингована“ версия на Windows 7? Опитай да пуснеш проверка със System File Checker: стартирай команден ред (cmd.exe) с администраторски привилегии, в него изпълни следната команда: sfc /scannow. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jiktak Публикувано Август 12, 2017 Report Share Публикувано Август 12, 2017 Не, не е супер оптимизиран windows, но преди време на няколко пъти се сбъгаяса и не искаше да зареди дали от умиращ вече хард на райд масива или от някакъв драйвер не знам, но се наложи да го спирам принудително и да рестарирам няколко пъти след наместване на сата кабелите и всички други, та от тогава нещо стана. Пуснах още преди последния ми пост чекера, но на 50 и няколко процента спря и изписа, че не може да завърши проверката. Не се зачетох за грешката, че нямах време, но ако трябва пак ще го пусна въпреки, че ако ми поиска инсталациаонни диск, пак ще ударя на камък. Та вече се чудя, фонетиката е там, визуализира ми я в опции, но не иска да я смени и си пише на бдс-а. Програмата ctfmon ли нещо се е сбъгасала, не знам ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 13, 2017 Report Share Публикувано Август 13, 2017 Никоя ли от фонетичните подредби, използвана самостоятелно, не работи? Т.е. опитай отново само с американската + 1 фонетична, но тествай с онези, които си инсталирал допълнително. Информация за сканирането със SFC се намира в C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. Можеш да го архивираш и прикрепиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jiktak Публикувано Септември 12, 2017 Report Share Публикувано Септември 12, 2017 Никоя ли от фонетичните подредби, използвана самостоятелно, не работи? Т.е. опитай отново само с американската + 1 фонетична, но тествай с онези, които си инсталирал допълнително. Информация за сканирането със SFC се намира в C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. Можеш да го архивираш и прикрепишИвинявам се, не бях при компа, не става нищо .....CBS.7z Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jiktak Публикувано Септември 12, 2017 Report Share Публикувано Септември 12, 2017 Т.е. опитай отново само с американската + 1 фонетична, но тествай с онези, които си инсталирал допълнително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 12, 2017 Report Share Публикувано Септември 12, 2017 Не е важно как „изглеждат“. В секцията за премахване на програми колко и какви фонетични подредби имаш? Можеш да опиташ следното: премахни всички български подредби (остави само английската), след което деинсталирай всички, допълнителни фонетични подредби, които виждаш в секцията за премахване на програми в контролния панел. След това рестартирай и добави някоя фонетична от тези вградени в Windows. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jiktak Публикувано Септември 12, 2017 Report Share Публикувано Септември 12, 2017 Не е важно как „изглеждат“. В секцията за премахване на програми колко и какви фонетични подредби имаш? Можеш да опиташ следното: премахни всички български подредби (остави само английската), след което деинсталирай всички, допълнителни фонетични подредби, които виждаш в секцията за премахване на програми в контролния панел. След това рестартирай и добави някоя фонетична от тези вградени в Windows Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост