Северен вълк Публикувано Август 24, 2008 Report Share Публикувано Август 24, 2008 За този вариант не се бях сетил. Блгодарско ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Септември 8, 2008 Report Share Публикувано Септември 8, 2008 Здравейте. На сина ми подариха едно CD, на което има файл в формат PPT. Проблема е, че не се стартира звука, когато се отвори чрез PowerPoint. Пробвах го на PowerPoint 2003, същата работа. Гледах го в човека, който ми го даде и там звука вървеше. Каде може да е грешката? Не намерих настройки за звука в PowerPoint. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Септември 8, 2008 Report Share Публикувано Септември 8, 2008 Най-вероятно аудио файла не е вмъкнат в презентацията, а се използва като външен за презентацията източник на звук. Можеш да помолиш човека, от когото си взел презентацията, да ти копира и звуковия файл. Друг вариант (по-удобен) е звуковия файл да се "пакетира" в презентацията. В повечето версии на PowerPoint това става чрез менюто File -> Pack and Go... . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Септември 8, 2008 Report Share Публикувано Септември 8, 2008 Най-вероятно аудио файла не е вмъкнат в презентацията, а се използва като външен за презентацията източник на звук. Можеш да помолиш човека, от когото си взел презентацията, да ти копира и звуковия файл. Друг вариант (по-удобен) е звуковия файл да се "пакетира" в презентацията. В повечето версии на PowerPoint това става чрез менюто File -> Pack and Go... . Благодаря. Стана работата. На диска имаше и самостоятелно аудио. Това пропуснах да го кажа. Извинявам се. Странното, но нямам възможност File -> Pack and Go. Стана, като отидох на Slide Show -> From Beginning ...Най интересното е, че същия този диск (без вградено аудио), само с две кликания на PPT-то се стартира автоматично, на компютъра на приятелят ми??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Levskara95 Публикувано Ноември 27, 2008 Report Share Публикувано Ноември 27, 2008 Здравейте,искам да попитам бихте ли ми дали линк да си сваля слайд дизайни за powerpoint 2003,защото искам да си направя презентацията по- ефектна и да разнообразя малко ,защото с вградените вече не е интересно.Аз опитах да потърся в сайта на Microsoft Office от самия powerpoint но ми излизат само 22 слайд дизайна ,които не бяха много интересни.Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 27, 2008 Report Share Публикувано Ноември 27, 2008 Разгледай шаблоните от английската версия на Office Online, може да ти допадне нещо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Ноември 27, 2008 Report Share Публикувано Ноември 27, 2008 Здравейте,искам да попитам бихте ли ми дали линк да си сваля слайд дизайни за powerpoint 2003,защото искам да си направя презентацията по- ефектна и да разнообразя малко ,защото с вградените вече не е интересно.Аз опитах да потърся в сайта на Microsoft Office от самия powerpoint но ми излизат само 22 слайд дизайна ,които не бяха много интересни.Благодаря предварително! При търсене за безплатни шаблони в Google излизат доста резултати. Разгледай и може да попаднеш на нещо интересно Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pi4a9208 Публикувано Юни 17, 2009 Report Share Публикувано Юни 17, 2009 Моля някои аз знаи и ако може да ми обясни как да сложа песен в презентация на Powerpoint! 10х предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 17, 2009 Report Share Публикувано Юни 17, 2009 Виж темата Въпрос за запис на музика в презентация, може да ти бъде от полза. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
siana-1 Публикувано Юли 27, 2009 Report Share Публикувано Юли 27, 2009 Моля за помощ: Направила съм презентация на Power Point-2003 с тест в нея. Какво трябва да направя, за да може в края на тестовата част на презентацията, компютърът да извежда броя на верните отговори или съответно броя получени точки от теста? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Юли 28, 2009 Report Share Публикувано Юли 28, 2009 Като едва ли Power Point е най-доброто средство за тест. По-удачен би бил HTML вариант. Във варианта с Power Point няма да се размине без макроси. Това тук цък не дава отговора, който търсиш, но може да ти даде нови идеи. Можеш да получиш повече информация, ако в Google напишеш: "Create quiz Power Point", без кавичките. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SexyGazar4e Публикувано Август 19, 2009 Report Share Публикувано Август 19, 2009 Тук говориш за макроси. От Tools/Macro/Visual Basic Editor - от тука можеш да разгледаш , редактираш или вмъкнеш макроса към твоят текст. Пример:=====Започваш от крайнят резултат и времето , сега ти си определяш дали да има време или не , ще си го редактираш. Const NOOFQS = 4 'Used to manipulated the unicode values of bulleted lists Const UD_CODE_1 = 111 Const UD_CODE_2 = 8226 Public QNo As Integer Public ExitFlag As Boolean Public Qs() As String Public Choices() As String Public Ans() As Integer Public UserAns() As Integer Sub NextSlide() ' Store the ans for later 'UserAns(QNo - 1) = 1 If QNo < NOOFQS Then QNo = QNo + 1 SlideShowWindows(1).Presentation.Slides("QSlide").Shapes(1).TextFrame.TextRange.Text = Qs(QNo - 1) AssignValues Else Call StopQuiz End If DoEvents End Sub Sub PreviousSlide() Static X As Integer If QNo > 1 Then QNo = QNo - 1 AssignValues End If End Sub Sub StopQuiz(Optional EndType As Boolean = False) ' EndType is used as a boolean Flag to indicate whether the user ran out of time ' or whether it was normal exit Dim ScoreCard As Integer Dim Ctr As Integer ExitFlag = True With SlideShowWindows(1) For Ctr = 0 To NOOFQS - 1 If Ans(Ctr) = UserAns(Ctr) Then ScoreCard = ScoreCard + 1 Next Ctr If EndType = False Then .Presentation.Slides("EndSlide").Shapes("Closing").TextFrame.TextRange.Text = "Вашият резултат е: " & ScoreCard & " правилни от " & NOOFQS Else .Presentation.Slides("EndSlide").Shapes("Closing").TextFrame.TextRange.Text = "Съжаляваме!!! Времето изтече или не сте посочили отговор" _ & vbCrLf & "Повече късмет следващия път ." & vbCrLf _ & "Вашият резултат е: " & ScoreCard & " правилни от " & NOOFQS End If .View.GotoSlide (.Presentation.Slides("EndSlide").SlideIndex) End With End Sub Sub StopIt() Call StopQuiz(True) End Sub ===== =====Тук пишеш въпросите , който искаш да са , като определяш броят им съответно въпроса. Sub BeginQuiz() Dim Ctr As Integer ReDim Qs(NOOFQS) ReDim Ans(NOOFQS) ReDim UserAns(NOOFQS) ReDim Choices(NOOFQS, 4) ' All the questions Qs(0) = "1) Делфините са?" Qs(1) = "2) Колко е 2 + 2 ? ))" Qs(2) = "3)"Черната перла е псевдоним на?" Qs(3) = "4) Колко постоянни зъби има човек?" ' Set all user answers to negative For Ctr = 0 To NOOFQS - 1 UserAns(Ctr) = -1 Next Ctr ' All the choices 3 each for a question Choices(0, 0) = " бозайници" Choices(0, 1) = " риби" Choices(0, 2) = " мекотели" Choices(1, 0) = " 5" Choices(1, 1) = " 4" Choices(1, 2) = " 0" Choices(2, 0) = " Малдини" Choices(2, 1) = " Пеле" Choices(2, 2) = " Роналдиньо" Choices(3, 0) = " 16" Choices(3, 1) = " 20" Choices(3, 2) = " 32" @@@@@@@@@ - Ето ти информация и за скрипта ' Задаване на верните отговори' Ans(0) = 0 означава, че на първи въпрос верният отговор е първият от предложените варианти.' Ans(1) = 1 на втори въпрос, верният отговор е вторият.' Ans(2) = 1 на трети въпрос, верният отговор е вторият' Ans(3) = 2 на четвърти въпрос, верният отговор е третият Ans(0) = 0 Ans(1) = 1 Ans(2) = 1 Ans(3) = 2 ===== Ето тук вече е крайната част на скрипта. QNo = 1 AssignValues With SlideShowWindows(1) .View.GotoSlide (.Presentation.Slides("QSlide").SlideIndex) End With ' Comment the line below to stop the timer. ' Call Tmr End Sub Sub SetBulletUnicode(ShapeName As String, Code As Integer) With SlideShowWindows(1).Presentation.Slides("QSlide").Shapes(ShapeName).TextFrame.TextRange.ParagraphFormat.Bullet .UseTextFont = msoTrue .Character = Code End With End Sub Sub ButtonChoice1() UserAns(QNo - 1) = 0 AssignValues End Sub Sub ButtonChoice2() UserAns(QNo - 1) = 1 AssignValues End Sub Sub ButtonChoice3() UserAns(QNo - 1) = 2 AssignValues End Sub Sub Tmr() 'Just in the eventuality that you click the start button twice 'isRunning stores the current state of the macro 'TRUE = Running; FALSE = Idle ExitFlag = False Static isRunning As Boolean If isRunning = True Then End Else isRunning = True Dim TMinus As Integer Dim xtime As Date xtime = Now With ActivePresentation.Slides(2).Shapes("Timer") 'Countdown in seconds TMinus = 59 Do While (TMinus > -1) DoEvents ' Rather crude way to determine if a second has elapsed If ExitFlag = True Then .TextFrame.TextRange.Text = "00:00:00" isRunning = False Exit Sub End If If Format(Now, "ss") <> Format(xtime, "ss") Then xtime = Now .TextFrame.TextRange.Text = Format(TimeValue(Format(Now, "hh:mm:ss")) - _ TimeSerial(Hour(Now), Minute(Now), Second(Now) + TMinus), "hh:mm:ss") TMinus = TMinus - 1 ' Let the display refresh itself End If Loop End With Debug.Print "came here" isRunning = False StopQuiz True End End If End Sub Sub AssignValues() SetBulletUnicode "Choice1", UD_CODE_1 SetBulletUnicode "Choice2", UD_CODE_1 SetBulletUnicode "Choice3", UD_CODE_1 Select Case UserAns(QNo - 1) Case 0 SetBulletUnicode "Choice1", UD_CODE_2 Case 1 SetBulletUnicode "Choice2", UD_CODE_2 Case 2 SetBulletUnicode "Choice3", UD_CODE_2 End Select With SlideShowWindows(1).Presentation.Slides("QSlide") .Shapes(1).TextFrame.TextRange.Text = Qs(QNo - 1) .Shapes("Choice1").TextFrame.TextRange.Text = Choices(QNo - 1, 0) .Shapes("Choice2").TextFrame.TextRange.Text = Choices(QNo - 1, 1) .Shapes("Choice3").TextFrame.TextRange.Text = Choices(QNo - 1, 2) End With End Sub Sub ShowAnswers() Dim AnsList As String AnsList = "The answers are as follows:" & vbCrLf For X = 0 To NOOFQS - 1 AnsList = AnsList & Qs(X) & vbTab & " Answer:" & Choices(X, Ans(X)) & vbCrLf Next X MsgBox AnsList, vbOKOnly, "Correct answers" End Sub Скрипта е копиран от калдата.бг , просто съм добавил малко инфомация , която липсваше там. Предлагам ти да разгледаш първо макросите за да разбереш кое за какво служи , иначе не би се научила дори и 1 по 1 да ти ги обяснят! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
juli93 Публикувано Ноември 1, 2009 Report Share Публикувано Ноември 1, 2009 здрасти, хора, и аз имам въпрос относно презентация с пауър поинт 2003 И ТО МНОГО СПЕШЕН. знам, че не е най-новата версия, но в даскало скапаните лаптопи не включват друга. :'( та правя си аз презентацията, обаче като я включвам на цял екран не ми излизат целите снимки на монитора (снимките ми са с размер 1600х1200). въпроса ми е ще излизат ли цели на мултимедията? има ли някакъв стандартен размер за снимки за презентация на мултимедия? аз пробвах да им сменя размера, разтягах, какво ли не правих, ама не става нищо. а във вторник трябва да я представя. моля, помогнете! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 1, 2009 Report Share Публикувано Ноември 1, 2009 здрасти, хора, и аз имам въпрос относно презентация с пауър поинт 2003 И ТО МНОГО СПЕШЕН. знам, че не е най-новата версия, но в даскало скапаните лаптопи не включват друга. :'( та правя си аз презентацията, обаче като я включвам на цял екран не ми излизат целите снимки на монитора (снимките ми са с размер 1600х1200). въпроса ми е ще излизат ли цели на мултимедията? има ли някакъв стандартен размер за снимки за презентация на мултимедия? аз пробвах да им сменя размера, разтягах, какво ли не правих, ама не става нищо. а във вторник трябва да я представя. моля, помогнете! Утре можеш да провериш какъв е модела на мултимедията или поне в какъв формат представя картината - 4:3, 16:9, нещо друго... Тогава, предполагам, ще можем да ти отговорим точно какъв размер (и сътоношение) да ползваш за снимките.Отделно от това, повечето преносими компютри имат настройки за работа с мултимедия, т. е., дали да изпращат картината както я виждаш на екрана или да я разпънат на цял екран при прожектирането. Повечето проектори също имат такива настройки - поинтересувай се как стоят нещата с вашата конфигурация.1600х1200 е 4:3 резолюция, едва ли ще имаш проблем с презентацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MeGa Публикувано Ноември 18, 2009 Report Share Публикувано Ноември 18, 2009 Без да искам изтрих 1 презентация , после дръпнах програма за recovery върна ми някав файл ама ся неможе да се отвори.Пише PowerPoint can't open the type of file represented by [FILENAME].Възможно ли е да се отвори някак си ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост