draco_volans Публикувано Февруари 17, 2010 Report Share Публикувано Февруари 17, 2010 Да. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Февруари 17, 2010 Report Share Публикувано Февруари 17, 2010 В полицията разбират, че във влака за София пътува опасен убиец. Дежурният полицай трябва да прегледа влака за съмнителни лица. След огледа той не открил нищо и решил да поговори с кондуктора на влака:- Във влака пътува опасен престъпник. Помогнете ми да го открием.- Разбира се, но не знам дали забелязахте, че в тунела, през който минахме преди малко имаше ремонт на линията, влака силно намали и убиецът може да е скочил от него.Полицаят арестувал кондукторът. Защо? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Февруари 17, 2010 Report Share Публикувано Февруари 17, 2010 - Във влака пътува опасен престъпник. Помогнете ми да го открием.- Разбира се, но не знам дали забелязахте, че в тунела, през който минахме преди малко имаше ремонт на линията, влака силно намали и убиецът може да е скочил от него.Полицаят арестувал кондукторът. Защо?Според условието ние знаем, че престъпника е убиец. Но кондукторът няма как да го знае, защото полицаят споменава пред него само, че издирват опасен престъпник. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Февруари 17, 2010 Report Share Публикувано Февруари 17, 2010 Според условието ние знаем, че престъпника е убиец. Но кондукторът няма как да го знае, защото полицаят споменава пред него само, че издирват опасен престъпник.Така е! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Февруари 17, 2010 Report Share Публикувано Февруари 17, 2010 Най-много мразех в час да пиша плановете на уроците и понеже много ме мързеше съкращавах яко думите. Така на една родителска среща, даскалицата нагледно представила на баща ми резултатът от моето отношение към преподавания от нея предмет- тетрадка ми./Поне имах такава до определен период от време / Отгърнала на произволна страница с план от девет точки, само с по една буква и то без нищо написано за 8 и 9т. На възмутеният и въпрос- „Вие можете ли да разберете за кой урок е... това? ” баща ми отсякъл- „Разбира се!”,невъзмутимо си изкарал химикалката и дописал последните две букви от плана.Въпросът към вас е същия Вие можете ли да разберете за кой урок е... това?Кои букви трябва да са в точките 8 и 91-М 2-В3-З4-М 5-Ю6-С 7-У 8- 9- Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Февруари 17, 2010 Report Share Публикувано Февруари 17, 2010 Кои букви трябва да са в точките 8 и 91-М 2-В3-З4-М 5-Ю6-С 7-У 8- 9- Жокер!Спомнете си, какво сте учили мнооого отдавна в час по география /по-точно май се казваше "Човек и природа"/ и ще довършите колонката Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Февруари 17, 2010 Report Share Публикувано Февруари 17, 2010 8-Н9-П Съответно:8-Нептун9-Плутон Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Февруари 18, 2010 Report Share Публикувано Февруари 18, 2010 Чакаме новата задача! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Февруари 22, 2010 Report Share Публикувано Февруари 22, 2010 Е, щом никой не иска да задава нова задачка, пак съм аз Този път е много лесна. Трябва да откриете какво означава един жест/ знак/ в САЩ. За целта ще ви кажа, какво е значението му в някой други страни.Във Франция и Германия - означава незначителен, не важи, глупак/за човек/ В Япония - париВ Бразилия и Южна Италия - вулгарен и оскърбителен жест/като среден пръст при нас/В Тунис - смъртна заплахаВ Сирия - разрив във взаимоотношениятаВ държавите около Средиземно море - задник, педал Като подсказка, ще ви кажа, че този знак се прави с пръстите на ръката. Какъв е той за САЩ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Февруари 22, 2010 Report Share Публикувано Февруари 22, 2010 Мисля, че е жестът "О’КЕЙ". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Февруари 22, 2010 Report Share Публикувано Февруари 22, 2010 Правилно!Никакво измъкване сега Пак е твой ред Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Февруари 22, 2010 Report Share Публикувано Февруари 22, 2010 Да припомня... Който отговори на загатка трябва на свой ред да зададе такава. Такива са правилата на играта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Февруари 22, 2010 Report Share Публикувано Февруари 22, 2010 draco_volans, не знаех, че има такова правило. Не съм много по задаването, но ще се опитам. Как с една единствена чертичка, добавена някъде в уравнението, двете половинки ще станат равни?5+5+5+5=555 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Февруари 23, 2010 Report Share Публикувано Февруари 23, 2010 Как с една единствена чертичка, добавена някъде в уравнението, двете половинки ще станат равни?5+5+5+5=555Сигурно ли е, че преди чертичката не може да се сложи и една мъъъъничка точица УФ, тая задача ме побърка! Пробвах всевъзможни математически действия и комбинации, и не ще :'( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Февруари 23, 2010 Report Share Публикувано Февруари 23, 2010 Сигурно ли е, че преди чертичката не може да се сложи и една мъъъъничка точица Никакви точици и запетайчици. Само една мъъъъничка чертичка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост