tanganika Публикувано Септември 6, 2011 Report Share Публикувано Септември 6, 2011 От личен опит: не препоръчвам работа с тази програма! Програма я ползвах преди около 3 месеца и след експерименти с вирусни проби се пропука, и допусна излизане на вирус извън "буфера", въпреки, че бях с максимални настройки! Възможно е това да е единичен случай, но той е факт, и аз лично не бих заложил на тази програма, като основна и единствена защита! Пропукала се е защото комбинираш по няколко десетки виртуализиращи програми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stefanvalja Публикувано Септември 7, 2011 Report Share Публикувано Септември 7, 2011 Аз от около седмица съм с комбинацията NOD32 Antivirus v.4.2 BG + Comodo Firewall.Доволен съм от комбинацията.Правя си домашни тестове и до сега рядко се е промъква нещо след НОД-а, и след това го чака Варана с Д+ и сандъка.Системата ми върви гладко, не съм забелязал проблеми досега.Сложих в изключенията на НОД32 директориите и процесите на Комодо, а папките и групите от регистри на НОД-а сложих в защитените файлове и регистри при настройките на Комодо, за да охранява и пази лесно предаващия се словак... С Buffer Zone Pro се занимавах около 2 месеца и останах доволен... Подходяща е за компютър, както за "теророист" като мен, така и за машина на която сяда малко дете и цъка безразборно на ОК и Next, щото засега само тях разпознава.Пазеше ме добре и не се е пропуквала при многобройните ми тестове. Има доста настройки, където можеш да махаш и слагаш порграми вътре и извън буфера, да вдигнеш нивото и всичко ново да се стартира в буфера. Аз лично махнах уторент от буфера. Свалям само филми, а игрите ги проверявам предварително, преди да ги инсталирам...Друг + в настройките беше, че можеш да извадиш приложение от буфера (мисля че беше, от специалните настройки за e-mail клиенти), но свалените файлове чрез него да се стартират в буфера - това ми се видя много подходящо за Скайп, понеже през него само чатя с приятели, и ако някой реши да прати вирус по скайп - в буфера.Естествено по всяко време и индивидуално, на всеки файл попаднал където не му е мястото според теб, можеш да си го изместиш. От всички гореспоменати виртуализиращи програми BZ ми се видя най-лесна, и най-автоматична (при съответнато ниво), с най-много и подходящи настройки...Бях настроил буфера да се самопочиства веднъж седмично... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Септември 7, 2011 Author Report Share Публикувано Септември 7, 2011 А и също ме интересува пречи ли BufferZone на НОД-а или на ъпдейтите й,въобще повлиява ли по някакъв начин работата на антивирусната,разбира се не съм я слагал в BufferZone и НОД-а е инсталиран преди нея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 7, 2011 Report Share Публикувано Септември 7, 2011 Не, не пречи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Септември 7, 2011 Author Report Share Публикувано Септември 7, 2011 Добре благодаря за отговорите по темата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Burkoff7 Публикувано Януари 22, 2012 Report Share Публикувано Януари 22, 2012 Да си кажа и моето мнение ако може нищо, че последния коментар е от Септември. PC Tools мисля, че спряха да поддържат firewall-a така че я отписвам, въобще като вариант и то защото съм я ползвал известно време на 7 и се случваше да имам замръзване(буквално без нищо да мога да правя) или син екран. Мен лично all in one т.е. antivirus,antispam,firewall не ми допадат много тоя тип продукти, предпочитам чист антивирус със стена.И аз съм за Privatefirewall, може интерфейса й да не е много сполучлив, но в случая мен ме интересува друго. Zonealarm също не е лош за вариант. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост