Jump to content

Заглушаване на WI-FI рутер


Препоръчан пост

Здравейте,

нова съм в този форум и се регистрирах, защото не можах да намеря друго място където да задам въпроса си и да намеря евентуално решение.

проблама е следния - имам съсед - от онези "добре облечени бизнесмени" които от няколко месеца ползва някакво устройство, което заглушава сигнала на всички WI-FI устройства в блока ни, а може би и по-далеч. За половин година подлудих интернет доставчиците си (двама са по разбираеми причини) и за съжаление и двамата, независимо един от друг, твърдят, а самите те са виждали с очите си, че сигнала се заглушава и липсва по доста време и те няма какво да направят - нета си го има до рутера и на кабел, а WI-FI няма. Имам чуството, лекичко почвам да полудявам. Интернета ми трябва, работя от вкъщи (имам дете аутист), но съм в положението, че не мога и пощата да си проверя, да сваля файл без да прекъсне нета е направо мечта, да кача нещо без да прекъсне връзката е в сферата на мечтите ми, няма нет в продължение на Х минути, стигало е дори до час и повече. Моля, помогнете със съвети. За сега съм се окабелила у дома - т.е. имам 4 кабела по 3 до 5 метра за всеки комп у дома - представете си каква паяжина от жълти/сини кабели е у дома по пода в хола, като в интернет клуб се събираме всички в една стая, за да ползваме нет. Пълен ужас. Моля за ПОМОЩ.

Link to comment
Сподели другаде

Първо, сигурна ли си, че наистина някой заглушава wireless сигнала - диапазона на тези излъчвания е доста широк, трудно ми е да си представя, че някой доброволно ще (се) (само)облъчва с такава мощност, че да заглуши цял блок... Ако това е вярно, връзката с Интернет ти е най-малкия проблем - излъчване с такава мощност е вредно за здравето. Можеш да подадеш сигнал в РИОКОЗ и/или КРС (ако става въпрос за юридическо лице).

 

Второ, как точно установяваш, че сигнала е "заглушен"? Напиши по-подробна информация за рутера и настройките му, както и приемника (лаптоп или с каквото приемаш сигнала) - разстояние до рутера, прегради (например стени).

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...

Значи, това с заглушаването на wireless сигнал е почти фантастика. Както казва panevdd, диапазона на вълните е твърде широк и е доста трудна да се заглуши.

А ти сигурна ли си че си забранила WI-FI връзката от някакъв firewall?

Link to comment
Сподели другаде

Обърна ли внимание, че отговаряш на тема, която е отпреди над година и два месеца и проблемът по всяка вероятност е вече решен, след като създателят на темата не е писал повторно?
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...