Jump to content

Ръководство за работа с Remote Administrator 2.2


Препоръчан пост

Здравейте!

 

Тук искам да ви представя програмата Remote Administrator 2.2 и да се опитам да опиша настройките, които трябва да направите с нея. Предварително моля да бъда извинена ако нещо липсва, защото това ми е дебюта в тази сфера - описание за работа с програми.

Remote Administrator 2.2 е програма за отдалечен достъп до компютър или компютри. Не е никак сложна за употреба, но трябва да се направят някои настройки за нейното безпроблемно функциониране. Настройките, които ще опиша по-долу, са за случаи, когато имаме реални IP на двата компютъра, които ще се свързват. Описаните настройки са за операционна система WindowsXP Professional SP2.

 

1. Време е да настроим Remote Administrator server.

 

Отиваме на Start > Programs > Remote administrator v.2.2 > settings for remote administrator server и се появява този прозорец:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/120/clipboard065lg.jpg

 

Тук натискаме бутона Set password и се появява нов:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/120/clipboard075ai.jpg

 

Сега маркираме бутона Permissions и се появява нов прозорец:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/120/clipboard085ey.jpg

 

Не се опитвайте да слагате тук отметки. Те ще се маркират автоматично, когато направите следващите настройки.

Маркираме бутона Add и се появява този прозорец:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/120/clipboard091df.jpg

 

Маркираме Advanced и се появява прозореца:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/120/clipboard102xd.jpg

 

Отново маркираме Find now и от появилия се списък с потребители в бялото поле избираме потребителя, с когото ще влизаме в другия компютър. Даваме OK на всички отворени прозорци, докато излезем на десктопа.

 

4. Сега вече можем да реализираме достъпа от нашия компютър.

Задължително, за да реализираме отдалечения достъп, трябва да е стартирана програмата и на двата компютъра. В този случай в стартовата лента ще ви се появят 2 компютърчета с буквичка R. Ако ги няма, отидете на Start > Programs > Remote administrator 2.2 > Start Remote administrator server и те ще се появят на посоченото място.

Сега ще реализираме и самия достъп. Отиваме на Start > programs > remote administrator 2.2 > remote administrator viewer и кликваме. Появява се този прозорец:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/120/clipboard1113iz.jpg

 

Даваме OK и се появява това:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/120/clipboard128my.jpg

 

От Mode избираме какъв достъп ще реализираме - пълен контрол, трансфер на файлове или др. Това не е задължително да се прави, тъй като можем да го направим и в последствие при самото свързване. Отиваме на Connection за да осъществим връзката. Маркираме connect to… и се отваря този прозорец:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/120/clipboard135ce.jpg

 

Въвеждаме IP адреса на компютъра, в когото ще влизаме и даваме Connect.

Сега вече се изписва IP адреса на другия компютър под икона компютърче на тази страница.

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/120/clipboard016nk.jpg

 

Когато кликнете на въведения IP адрес от тази страница с десен бутон на мишката, можете да избирате какъв достъп ще реализирате - пълен контрол, трансфер или друг. Кликвате и се появява прозорец, който изисква от вас да въведете потребителя и паролата, с които ще влезете на другия компютър /създадохме го още в точка 1/. Въвеждате ги и след секунди сте в другия компютър.

 

Това е от мен. Моля да бъда извинена ако нещо пропускам или бъркам. При мен стана така и работи без грешка. Искам да благодаря и на mek и hexz от един друг форум, които ми дадоха напътствия, когато имах нужда. Реших да напиша това ръководство за да помогна на други хора като мен тогава. Дано чрез това ръководство помогна на някого да не се лута и да не ползва частична информация, както и да не достига до успех по пътя на пробата и грешката. Дано съм успяла.

 

Разбира се благодаря на Tragedy, задето ми даде напътствия как да дооформя статията!

 

Автор на ръководството: Даниела Кузманова

Всички права върху ръковоството за запазени от автора и всякакво копиране на част или цялото ръковоство трябва да става само с негово разрешение!

 

 

Допълнение от Tragedy: Ето и обяснение за работа с Remote Administrator 3.0

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
  • Отговори 49
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Благодаря ти много trapped!

Имам още много да уча.Нали трябва да вървим напред.Затова толкова питам.

Пък току виж,станало и едно подобно на правеното с Macromedia Captivate ръководство. ;)

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Здравейте!!!

Както виждам в статията на danina IP-то е реално..Въпросът ми е :

Става ли с нереално IP...Доставчиците ми казаха че става,но аз не мога да се канектна с един приятел..

Аз ползвам Линкос а той Дата като доставчици...

Даже спряхме и защитните стени по едно време...

Иначе съм свалил следните програми за далечно администриране:Symantec pcAnywhere;RemoteAccess;RealVNC... но основно съм се спрял на Remote Administrator 2.2!!!

п.с. Иконката на сървара не ми показва IP-то с което съм в момента а 127.0.0.1...

За сега толкова... :crosseyes1:

Link to comment
Сподели другаде

Здравей vsar!

Не съм пробвала да осъществя отдалечен достъп с друга програма, освен с Remote Administrator 2.2. От нея съм много доволна.

Да. Може да се свържеш дори ако IP- тата са ви нереални, но трябва да си инсталираш hamachi и да реализираш връзката чрез IP- тата, които ще ти даде.

От тук можеш да си изтеглиш програмата, заедно с вграден превод на български език.

http://www.softvisia.com/forums/index.php?showtopic=84

Успех ти желая! :)

 

 

hamachi

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря за конкретния отговор...

Значи доколкото разбрах и двамата си правим мрежа през хамачи-то и и вкарваме номера който ни даде на мястото на IP-то което ни иска Remote Administrator-а ...Трябва хамачито да си остане включено а ние осъществяваме връзката през RAdministrator-а... А си измисляме 8 цифрена парола за сървара му и ги пишем при успешна връзка...Ами това разбрах... И още един път ти благодаря!!! :peace:

Link to comment
Сподели другаде

Първо едно голямо БРАВО на Дани за ръководството.Програмката наистина е ценна и е доста лесна за използване дори и на английски.Щом аз съм се оправил значи и другите ще могат :)
Link to comment
Сподели другаде

  • 8 months later...

даже и с инсталирано хамачи не мога да създам връзка....може би нещо се изпуска.....

какъвто и айпи адрес да задам ми изписва,че не е намерен сървъра.....даже и с айпито на хамачито......

Link to comment
Сподели другаде

Ако не държиш на старата версия, можеш да изтеглиш най-новата от нашия каталог - http://www.softvisia.com/download.php?view.870

 

Ако отново имаш проблем или искаш да пробваш с версия 2.2, пиши и ще ти помогнем.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Осъществяване на връзка с отдалечен компютър чрез Remote Admin 3.0

 

Както вече беше обяснено по-горе от danina, чрез RAdmin можете да осъществите връзка с отдалечен компютър и да го контролирате. Този пост е просто продължение и най-вече обновяване на статията на Дани за най-новата версия на Remote Administrator.

 

Версията, за която се отнася този пост е 3.0. Можете да изтеглите последната излязла версия на програмата от нашия каталог - Remote Administrator @ SoftVisia.com

 

Както и в старата версия, така и в тази, програмата се състои от два модула, които съответно се инсталират на двата компютъра, които ще бъдат свързани. В архива, който ще изтеглите от нашия каталог са включени тези два модула:

- Radmin Viewer (файла се казва rserv30.exe) - това е модула за преглеждане, който трябва да инсталирате на компютъра, от който искате да се свържете с отдалечената машина.

- Radmin Server (файла се казва rview30.exe) - това е модула, който трябва да сложите на отдалечения компютър, за да може да бъде осъществен достъп до него.

 

След като изтеглите архива с двата модула трябва да ги инсталирате на съответните компютри. Самия процес на инсталация не е особено сложен и няма някакви сложни неща, но ако изпитвате трудности можете да пишете тук и ще ви помогнем. След като инсталирате двата модула можете да преминете към настройването им.

 

 

Настройване на сървърната част

 

След като инсталирате сървърната част в системния ви трей ще се появи иконка на програмата. За да я настроите чукнете с десен бутон върху иконката и изберете "Settings For Radmin Server":

http://www.softvisia.com/Articles/RAdmin/RAdmin1.gif

 

От новопоявилия се прозорец чукнете върху бутона "Permissions", за да зададете кои потребители ще имат достъп до сървърната част и също така, за да зададете парола, за достъп:

http://www.softvisia.com/Articles/RAdmin/RAdmin2.gif

 

http://www.softvisia.com/Articles/RAdmin/RAdmin3.gif

 

Ако използвате защитна стена трябва да добавите файла C:\WINDOWS\system32\rserver30\rserver3.exe към списъка с позволени файлове (списъка с изключения за блокиране). Освен това трябва да видите IP адреса на компютъра, към който ще се свързвате. Можете да го видите като преместите мишката върху иконката на Radmin Server в системния трей.

 

 

Настройване на клиентската част

 

За да стартирате модула за свързване към отдалечения компйтър изберете иконката му от Start менюто (Radmin Viewer).

http://www.softvisia.com/Articles/RAdmin/RAdmin4.gif

 

Когато стартирате програмата можете да създадете нова връзка и да въведете IP адреса на компютъра за свръзка. След като направите това трябва да въведете типа на връзката и да натиснете бутона "Connect". След като се свържете с отдалечения компютър ще трябва да въведете паролата, която сте задали на него, за да можете да влезете.

http://www.softvisia.com/Articles/RAdmin/RAdmin5.gif

 

Ето и как изглежда програмата, когато е стартирата под Windows Vista.

http://www.softvisia.com/Articles/RAdmin/RAdming.jpg

 

http://www.softvisia.com/Articles/RAdmin/RAdmin7.gif

 

 

Надявам се да съм бил полезен с това допълнение към статията на Дани. Ако имате въпроси не се притеснявайте да питате и с радост ще ви помогнем.

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
Ръководството е чудно, искам само да повторя една от функционалностите на програмката, а именно файловия трансфер. Лично аз ползвах продукта над половин година, преди да разбера, че има и доста удобен и бърз файлов манипулатор :giggle: Повечето приложения предлагат само отдалечен контрол, но при file transfer режима се разглеждат файловите системи на двата компютъра, което позволява удобни входно- изходни операции с файлове.
Link to comment
Сподели другаде

Проблема е следния инсталирах Remote Administrator 2.2 и на двата компа и когато искам да вляза не става и двамата сме на един доставчик и сме с реални ИП-та.След това инсталирах Нamachi и на двата и през Ип-тата на hamachi и стана на какво може да се далжи това.
Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...