Jump to content

1. Проблеми и дискусии, свързани с компютри

1. Проблеми и дискусии, свързани с програми

..., а ние ще се опитаме да помогнем (не че знаем всичко, но се преструваме, че е така).

23.6k

... - с конкретно име или за конкретна цел.

10.4k
    4. Компютърна сигурност и защита от зловреден код

... вируси, червеи, троянци, шпионски, rogue, рууткити и прочее бацили...

15.7k
    5. Проблеми и дискусии, свързани с хардуер

... и точно преди да вземете чука - пишете тук.

29.5k

... полезни сайтове, материали, онлайн списания, трикове и съвети за работа с Интернет и други.
      2.6k

Форум с анкети на всякаква компютърна тематика
      172

1. Статии

... на компютърна тематика, обяснения на технологии, компютърни устройства и компоненти и други.
      1.2k

..., включващи подробно описание, възможности, менюта, настройки и други.
      939

..., придружени с картинки, обяснения, примери и полезни съвети.
      6.1k
    4. Ръководства за работа с операционни системи

..., придружени с картинки, обяснения, примери и полезни съвети.
      2.2k

..., обединени в каталог, както и желания за такива.
      441
  3. Дизайн, програмиране, хостинг и мрежова администрация

1. 4

... и всякакви проблеми с него и програмните езици.

957

1. 26
    2. Cool оферти

Всички попадаме на готини оферти, това е мястото да ги споделите.

10

1. 41

... които да дискутираме и споделим мнение.

При копиране на новини, задължително трябва да се посочва източника!

1.4k

... какво ви е впечатлило, какво сте преживели, какво ви вълнува или как възприемате нещата край вас.
      8.5k

Българи - юнаци!
      3.7k

• There are no registered users currently online
  • Последни постове

• Да, в общи линии така и трябва да е. По принцип, ако въпросната функционалност работи правилно, не би трябвало да причинява конкретния проблем, който имаш. Ако промяната в поведението ѝ го отстранява обаче, значи, че или не нещата не са работели както трябва, или поне, че специфичният твърд диск нещо не се е разбирал с нея. Обикновено тази функционалност е забранена в BIOS. Като цяло не виждам проблеми никъде.
    • Предполагам, че тази команда ще отнеме няколко часа? Това за клъстерите звучи малко сложно, а и ненужно! Освен това не желая да форматирам диска, защото нямам допълнителен диск с подобен размер, където да прехвърлям файловете. Иначе ето един тест, какво мислите дали забелязвате нещо нередно?   С предишните ми дискове, нямах този проблем и никога не ми се е налагало да търся подобни настройки.   Направих два теста Short "Device Self Test" и Short "Media Scan" и на двата теста резултата е 0 (Pass) S.M.A.R.T. показва следното:
    • Сайтове в Андроид се показват много малки и нечетливи, а опитите да увеличиш размера им също ги прави неудобни за ползване. Да не би да са само за настолни компютри ?
    • Ако не ти е нужна поддръжка на HDR, гореспоменатият Enhanced Video Renderer (custom presenter) върши според мен достатъчно добра работа. Ако искаш поддръжка на HDR, тогава MPC Video Renderer според мен е оптималният вариант. Той е в комплект с MPC-BE от известно време, но не съм сигурен дали се инсталира по подразбиране. Ако ползваш инсталационната версия на MPC-BE, просто го инсталирай отново и се увери, че Video Renderer компонентът е маркиран за инсталация. madVR е на възраст и ползата от него (поне според мен) е в по-специфични ситуации. Силата на madVR е в upscaling алгоритмите му, които са реално полезни ако възнамеряваш да гледаш съдържание с по-ниска разделителна способност на дисплеи с висока такава. Колкото по-голяма е разликата между разделителната способност на видеото и дисплея, толкова по-голяма трябва да е ползата от madVR, ако го използваш правилно, де. Ако ще гледаш 4K съдържание на 4K дисплей, ползата от madVR общо взето никаква, освен ако не ти трябва по-специфичен tone mapping от HDR към SDR да речем. Разбира ако madVR работи и нямаш оплаквания, не е нужно да го сменяш, но по мое мнение е с нишово приложение и в повечето случаи просто няма реална нужда от него. Също няма нужда да ги инсталираш, защото са вече вградени в MPC-BE. Не че ще е проблем, де. Дано въпросните опции наистина помогнат в случая. Лично аз не съм експериментирал с тях, защото не ми се е налагало. Това са опции, които обикновено са типични за преносими устройства. AHCI Link Power Management опцията звучи като такава, която може би би причинила проблема. Просто се учудвам настройката на системата по подразбиране не работи в твоя случай, та да се налага човъркане. За Link State Power Management не съм сигурен точно как би повлияла, защото тя е свързана с PCIe устройствата, не със SATA. Напълно нормално е звукът от даден твърд диск да е различен, когато е в бездействие и когато се извършват операции. В първия случай се въртят само плочите, докато във втория главите се движат, което създава звук, който може да бъде определен като скърцане. Дали говориш точно за това не мога да съм 100% сигурен, но по всяка вероятност да. Ако S.M.A.R.T. не докладва никакви проблеми, можеш да си спокоен според мен. Не че няма шанс чисто нов твърд диск да е дефектен, но това се случва много рядко. Винаги можеш да пуснеш някакъв тест с Western Digital Data LifeGuard Diagnostics или с Western Digital Kitfox. Първият инструмент е оригиналният, но Western Digital го "пенсионираха" преди няколко години. Все още може да се намери за изтегляне. Kitfox е наследникът му.
    • Зададох на Enhanced Video Renderer, но отново се появи замръзване на картината при гледане на филм.   Passthrough не е включено.   Няма специална причина да използвам madVR. Каква е твоята препоръка за алтернатива на madVR? Относно LAV Filters да те са инсталирани отделно. Иначе намерих и промених настройките на AHCI Link Power Management на active както и  Link State Power Management на Off. След тази настройка съм изгледал един филм и картината не замръзна този път. Надявам се да не е било случайност и всъщност тази промяна да е решила проблема. Предполагам че е безопасно да се зададе AHCI Link Power Management на active? Освен това досега не обърнах внимание, но забелязах, че дискът издава скърцащи звуци при навигиране из папките и зареждане на файлове. Звукът се чува само при активен достъп (навигация, отваряне на файлове, зареждане на миниатюри и т.н. Нормално ли е скърцането или е признак за бъдеща повреда?
  • Статистика

• Потребители
      25684
    • Най-много онлайн
      819

Най-нов потребител
    Masticlubs
    Регистриран
  • Създай ново...